Anja pisze:Tak jak obiecalam podaje najnowsze wiesci w temacie alergika-astmatyka (czytajcie: Piotra mojego TZ)
Dzis byl z kolejna konsultacja u pani doktor, zrobil EKG (cos tam marudza, ale jutro bedzie opis) czekaja go jeszcze : badania spirometrem (czy jakos tak) oskrzeli oraz przeswietlenie pluc. Badnia na alergie dopiero nas czekaja, ale pani doktor sklania sie ku swojej pierwszej diagnozie czyli astmie oskrzelowej, prawodopodobnie na tle alergicznym![]()
Pani od przeswietlenia stwierdzila, ze jezeli to prawda to musimy sie pozbyc kotow, na co Piotr z pania doktor rzekli oburzeni prawie rownoczesnie: nie wyobrazamy sobie zycia bez kotow![]()
![]()
Jestem bardzo z niego dumna
![]()
Pani doktor dodala, ze jest od tego aby go wyleczyc, bo kociarze tym bardziej musza sobie pomagac (przypominam, ze ona ma dwa koty)
Chyba sie sprawdzaja nasze przypuszczenia, ale postanowilismy obopolnie, ze koty zostana z nami na dobre i na zleCo najwyzej Piotr bedzie unikal zwierzakow poza domem, dlatego na wystawe na Warszawianke pojde sama
Ja tez chcę takiego lekarzaaaaaaaaaaaa
Badanie spirometryczne polega na dmuchaniu w rurkę, raz wolniej, raz szycbiej. Potem wychodzi z drukarki taka mapka i cyferki (z boku powinna być norma). Mi wyszło w normie, ale mam słabą wydolność oddechowa.