Chcialabym napisac dzisiaj troche o cechach charakterystycznych krowek, bo najwyzszy czas nadac im imiona - zaczely reagowac na "krowki jedzenie!"

- i licze na Wasza pomoc i inwencje

.
Oto krowka szara. Grzbiet ma w szaro-jasne prazki, brzusio jasno kremowy w ciemne plamki (jak krowka

), lapki w prazki, poduszeczki takie ciemne, ciemny brazowo-liliowy? Ogonek chyba czarny, dluuugi i chudy. Charakter - charakterna

, odwazna, ruchliwa. Lubi wedrowki i spanko w egzotycznych miejscach. Lasi sie do czlowieka. Ma szanse na kariere w przynajmniej dwoch zawodach w przyszlosci:
1) Glowny Kopacz - moze pracowac na budowie, mysle ze ma tu jeszcze duze mozliwosci ktore rozwina sie w miare czasu
2) Glowny Strach na Duze Koty - boja sie jej jak ognia. No bo takie cos male skacze na nie i zaczepia i wcale nie respektuje wieku ani rozmiaru.
Krowka czarna z kolei jest troche bardziej bojazliwa. Boi sie glosnych dzwiekow wiec kariery rockmanki nie zrobi. Bardzo sprawnie i z duzym piskiem ucieka przed rekami probujacymi zamknac ja w kontenerku. Przy glaskaniu wlacza traktorzenie. Widze dwie mozliwosci rozwoju zawodowego:
1) Skoczek w skoku wzwyz - tu wznosi sie na wyzyny kocich umiejetnosci. I potrafi skoczyc dokladnie w srodek danego miejsca, co jest cecha rzadko spotykana.
2) Degustator - w tym zawodzie konieczne jest jedzenie malych ilosci najlepszej jakosci jedzenia, o ile mi wiadomo (no wiem, ze zwykle chodzi o wino, ale alkohol darujmy sobie, czarna krowka zle reaguje nawet na smarowanie brzusia woda utleniona, a co dopiero degustowanie alkoholu

). Czarna krowka swietnie sie do tego nadaje. Ma doskonaly smak i nie zje dwa razy pod rzad tego samego. Ba, jada tylko bardzo wyszukane potrawy i to w malych ilosciach.
A teraz, kochani, bardzo prosze o propozycje imion

, to naprawde juz czas najwyzszy.