Moderator: Estraven
kasia essen pisze:spokojnie z malego juz duzy chlopak jest da sobie rade

kasia essen pisze:Bedzie super zobaczysz![]()
kasia essen pisze:Ja jakos jeste dziwnie spokojna ze bedzie ok,
Musze isc z Maja na kontrol o 15,bedziemy wyciskac mocz i badac czy sa nadal struwity,ja sie juz do uropetu przyzwyczaiłam a Maja go uwielbia,wolałabym zeby jeszcze dali jej jedno opakowanie bo cos mi sie zdaje ze te struwity beda powracac jak sie uropet odstawi

kasia essen pisze:dziekujemy![]()
Maja mam nadzieje bedzie zdrowa,ale z Baksem zawsze były problemy,łapie wszystko i ciezko wszystko przechodzi,jak go wziełam 5 lat temu to lezał czesto pod kroplowkami i nie mial juz checi do zycia,na szczescie zyje ale biedny bardzo wrazliwy na wszystko,to co ma teraz zaczeło sie rok temu i jest tylko gorzej,cały czas czekamy na serum,ma pryjsc w przyszłym tygodniu,bedzie mial robione zastrzyki co 5 dni,ok 8 zastrzykow
Jak to mu nie pomoze to juz nie wie co mogłoby pomoc,to jest najsilniejszy lek dostepny na rynku,bede musiała baksowi podawac cos oslonowo,sa ta pieczace zastrzyki,bardzo bolesne,przy ostatnim o malo co nie wbił sie pazurami w głowe tzeta,obsyczał wetke i ja opluł co nie pasuje do niego bo normlanie wet moze zrobic z nim wszystko,zastrzyki,kroplowki,a on grzecznie czeka,ale te zastrzyki bardzo bola,biedaczek sie nacierpi
Georg-inia pisze:Moniczko, strasznie się cieszę, ze dziwadełko w końcu do Was dotarłoczytałam Twój wątek przed świętami, kciuki za Albercika vel Sticza trzymałam i ... pomogło jak widać
dopiero dziś mogłam doczytać resztę.
Jesteś bardzo troskliwą "mamą"daj troszkę odetchnąć małemu i Arielce. Kotka nie powinna zaatakować malucha, skoro pozwala mu leżeć przy sobie z noskiem wciśniętym we własne futerko
Że prycha, warczy i syczy na małego - to i dobrze - niech smarkacz wie, co mu wolno a co nie i kto tu rządzi
a w ostateczności, gdyby nawet zaatakowała go poważniej, to ona przecież wie, że to jest dziecko. Poza tym chyba tylko ludzie potrafią walczyć w obrębie własnego gatunku tak, żeby zabić przeciwnika
zwierzakom nie chodzi o utłuczenie tego drugiego, tylko o uporządkowanie systemu, ze tak powiem politycznie
nie martw się, dogadają się kotuchy szybciej niż myślisz. Skoro już po kilku dniach Arielka umyła małego, to naprawdę nie ma się czym martwić. Moje mieszkają razem już rok, a nigdy nawet się nie przytuliły do siebie
Klemens to pewnie by i chciał, tylko Georg taki sobek
nie kochają się wzajemnie - widać na odległość, ale nie walczą ze sobą (zazwyczaj
), bawią się razem (co z tego, że jeden drugiemu czasem kupę futra wyrwie
), ogólnie: żyją w jako takiej zgodzie
Więc nie martw się wcale, postępy są znaczące, oczywiście na plusbędę śledzić Wasze dalsze ludzko-kocie losy
btw: gratuluję mądrych i dojrzałych dzieci
aha! coś chyba źle zrozumiałam, bo mi wyszło, że koniec końców odrobaczona była tylko Ariel? to bez sensualbo razem, albo wcale - tak mi przynajmniej wiadomo
Monika L pisze:
Dziękuję za pochwałę dzieci ,są kochane ale...
Dzisiaj Pani mi powiedziała ,że Klaudia w tym tygoniu ma problemy z koncetracją![]()
Wiedziałam ,że tak będzie ona jak ja nie potrafi spraw domowych zostawić za drzwiami ,pewnie ciągle myśli o Sticzu![]()
, będzie dobrze Georg-inia pisze:Monika L pisze:
Dziękuję za pochwałę dzieci ,są kochane ale...
Dzisiaj Pani mi powiedziała ,że Klaudia w tym tygoniu ma problemy z koncetracją![]()
Wiedziałam ,że tak będzie ona jak ja nie potrafi spraw domowych zostawić za drzwiami ,pewnie ciągle myśli o Sticzu![]()
No cóż, tylko zazdrościć: jaka Mama, taka Córka![]()
a poważnie: przejdzie Klaudii, już niedługo przyzwyczai się do nowego lokatora, który z czasem też będzie coraz większy i mniej będzie wymagał opieki. Więc jego "mała mamusia"będzie mogła powrócić do "swoich" spraw i znów żyć "własnym życiem". A póki co, jeśli wychowawczyni jest mądrą kobietą, może wystarczy jej powiedzieć prawdę, niech odpuści Klaudusi kilka dni. Przecież świat się nie zawali, a córka szybciutko nadrobi zajegłości, jak już jej ta mania opiekuńcza przejdzie
trzymam
, będzie dobrze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości