Problem z kotkiem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 18, 2003 21:37 Problem z kotkiem

Mam problem z kotkiem.

Kotek jest mlody okolo 1,5 roku. Od okolo 1,5 miesiaca zaczal sie zalatwiac poza kuweta (siusiu wcaiz robi w kuwecie).
Probowalem klasc kuwete tam gdzie zaczal sie zalatwiac niestety ona ciagle robi gdzie indziej. Piasek w kuwecie jest bezzapachowy, ma czyszczone w kuwecie raz dziennie. (na poczatku robila kupke w kuwecie).

Macie moze jakies rady co zrobic aby znusz zaczela sie zalatwiac w kuwecie ?? :?
Ruido

Post » Sob kwi 19, 2003 16:20

Piasek kupuje wciaz ten sam.
Na twoje drugie pytanie odpowiadam tak :?

hmm sa jakies rady na taka kotke ? :(
Ruido

Post » Sob kwi 19, 2003 16:39

Możesz spróbować dostawić drugą kuwetę, aby na każdą potrzebę miała osobną. Dla niektórych kotów bywa to ważne.

Dobrze byłoby też sprawdzić, czy kota nie ma jakiegoś słabo zauważalnego z zewnątrz zapalenia odbytnicy - wprawdzie rzadko, ale niewa to wpływ niekiedy na miejsce załatwiania się. W grę mogą też wchodzić czasem sprawy nerwicowe - wtedy zostawiania kaktusów poza kuwetą jest wyrazem buntu. Coś zmieniło się u Ciebie w domu w ostatnim czasie? W urządzeniu, zestawie domowników, atmosferze?

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pt maja 30, 2003 0:34

Spróbuj zauwarzyć w którym momencie jej się to zdarza. Np. w jakąś sobote albo w niedzielę. Zostań w domu i obserwój. Może to być reakcja na stres. Meine kotka robila tak, jak dlużej nie bylo mnie w domu, lub gdy szczekal pies. pomysl z dwiema kuwetami tez jest gut.
To nie zlosc kotki ale przyczyna ;powoduje ze taki zaistnial stan.
nie wiem czy mnie rozumiesz bo moj polski kiepski.
powodzenia Moritz Hernauer
Moritz

Post » Pt maja 30, 2003 0:44

A kotka jest wysterylizowana, czy jakies hormony moze dostaje?
Gość

Post » Sob cze 21, 2003 13:28 koty

pokropić miejsca w których kot sie zalatwia sokiem z cytryny
ala

Post » Nie cze 22, 2003 11:12

Moja Pupsi tez zaczela sie zalatwiac poza kuweta.
Kupilismy druga i troche pomoglo, ale czesto znajdowalismy kaktusa na kafelkach.

Dopiero gdy zmniejszylismy ilosc zwirku w kuwecie - pomoglo :)
Teraz do pojemnika wsypuje jakies 2-3 lopatki piasku, najlepiej w jeden kacik.
Po prostu kota lubi zalatwiac sie na czyste, gladkie dno kuwety i po sprawie wszystko zakopac ;)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Sob paź 04, 2003 9:00

Ja niewiele mogę pomóc- z moimi kotkami nigdy nie było problemu. Jak nasza koteczka bardzo chciała się załatwić, a obok nie widziała kuwety to właziła do łazienki zaczynała tak miauczeć. Wtedy wiedzieliośmy, że potrzebuje kuwety.

Cofam to co powiedziałam o moich kotach. Disiaj kocur obsikał stare i bardzo cenne drewniane krzesło.
Gość

Post » Sob paź 04, 2003 9:43

Anonymous pisze:Cofam to co powiedziałam o moich kotach. Disiaj kocur obsikał stare i bardzo cenne drewniane krzesło.

A czy ow kocur jest wykastrowany?
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18