Torunskie Pierniczki, Ptyś i Balbinka w swoich domkach.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 29, 2006 22:04

Dorciu, kto prowadzi Nele na SGGW?

ona juz miala przeswitlenie, juz dysplazja jest potwierdzona?
ja na kociej dysplazji sie nie znam, ale u psow to troche inaczej sie objawia

kto ja bedzie operowal?

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Wto sie 29, 2006 23:22

Tak ,dysplazje ma potwierdzona ale u kotów tpo zupełnie inaczej -podobno niż u psów,kto prowadził nr.Kowalczyk Wojciech ( nie podobał mi się)nr.2 Siewruk Katarzyna. nr.3Siedlicki mariusz .nr.4Magdalena Wiśniewska. nr.5 Joanna Mieczkowska.gregory przywiózł antybiotyk i już podałam ale okazuje sie że nie jest dobrze ,dostałam kartke że ma bardzo duży stan zapalny ,wyniki kiepskie.Byłam wczoraj ,byłam dzis i dopiero przez tel.dowiaduje sie o pewnych sprawach.Nie podoba mi się to.Kot cierpi ,oskubali mnie z pieniędzy a dalej nikt nic nie wie.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 30, 2006 10:25

Musze wam to napisac żebyście nie myśleli że wszystko tto takie słodkie ---PTYSIEK TO ZBOCZENIEC :!: :!: :!: :!: ja go całuje po brzuszku a on mnie łapeczkami pcha -niżej ,niżej :twisted: :wink: Balbisia tez 8O :wink: o rany ja myślałam że to tylko chopy takie świntuchy. :oops: :wink: Ale jak nie całowac takich pięknych ,pachnących brzusiów :?: :lol: okrąglutkie jak bułeczki :lol: tylko te łapusie jeszcze takie chuderlawe :cry: W kupie nie widziałam robali ,nawet zrobiłam sekcje Qupala i nic nie wyszperałam ,TŻ już ręce zacierał bo mówi że na ryby jak znalazł :lol: Zaczynamy mówić szeptem ,byle nas nie usłyszały bo wrzeszczą i już i w tej chwili nas wypuść ,a potem na łeb na szyje który pierwszy dopadnie mamuni czyli mnie :lol: i tak sie migdalą i tak całują ,a mrucza poprostu poezja :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 30, 2006 10:32

Dorciu - trzymam mocne kciuki za Twoją Nalę. To, co opisujesz wskazuje na to, że kicię boli, a obrzęk może brać się ze stresu z tym związanego. Wg mnie najważniejsze jest, aby ustalić źródło stanu zapalnego, który jest stwierdzony na podstawie wyników badań krwi.

Co do Ptysia. Czy po jedzonku `odbekujesz` maluchy? Bo może to nie jest kwestia neurologii tylko tego, że się zachłysnął podczas snu i przydusił?
Dzielnie sobie poradziłaś, dzięki Tobie Ptyś-Pierniczek żyje.

BTW - jak ja lubie wetów, którzy rzucą okiem i mówią: `mogę tylko uśpić`. :? :evil:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro sie 30, 2006 11:33

Agn moje pierniczki pierdoły bekają i to z hukim ,a zapaszek wcale nie ciekawy,ja myśle że to może osłabienie ,stres ,zmęczenie i on sie poddał.Nadja po cesarce odrzuciła szczeniaki więc od pierwszego dnia do 6tyg. była to moja rola ,utrzymac ich przy życiu bylo bardzo trudne,ale jednak udalo mi sie ,5 szczeniaków ,karmienie co 2 godz. do tego masaz po każdym karmieniu nie bylo przerwy bo zaczym wymasowalam 5 to juz był czs na karmienie.na dodatek jedno szczenie odrazu było ledwo żywe i w klinice powiedzieli że uśnie ,ot poprostu ,nie moglam sie z tym pogodzić i ciągle masowalam ,ugniatalam,pobudzałam bo przestawalo oddychać,udalo się,wychowalam całą piątke,a w nagrode pojechaliśmy nad morze do darłówka ja ,syn 7 lat i 5 szczeniaków 4tyg. i sunia.Chodziłam po ścianach ale wygralam i to bylo najważniejsze.Z tąd te moje umiejętności i nie tylko..
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 30, 2006 11:40

Doczytałam wątek i ciągle myślę o Balbince :oops:
Od 15 września będę pracowała króciutko przez 5 tygodni więc to jest dobry moment na dokocenie i opiekę nad maleństwem :D
Tylko niewiem czy Dorcia za 2 tygodnie będzie chciała oddać malucha :roll:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Śro sie 30, 2006 14:22

Monika ja nie wiem czy wogóle będe chciala oddac :cry: ktore kolwiek już na samą myśl ciarki mnie przechodzą :cry: ale musze :cry: wydaje mi sie że 6tyg. to jeszcze za maniunie gówienka ,chociaż do pierwszego szczepienia .Zobaczymy ,zobaczymy jak cudna będzie się rozwijała ,narazie mały szałaput,żywe srebro to za mało żeby ją określić,przytym taka wdzięczna ,przytulasta,całująca i rozmruczana.Jak po rozmowie z TŻ? Moniś jezeli bedziesz ,kochac ,szanować ,pieścić i karmić i nie opuścisz aż do....to możemy rozmawiać :lol: zdecyduj się rezerwować maluszka?Dziś już powinny być zdjęcia ,tylko jak każdy już wie jestem opózniona :oops: kto mi je wstawi ?
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 30, 2006 14:50

Ja we wstawianiu niestety nie pomogę,bo sama tego nie potrafię :oops:
Jurand,Eto'o,Gandalf i Fredek
Obrazek

Miciułka

Od: Czw kwi 20, 2006 10:49

Post » Śro sie 30, 2006 15:10

Przed chwilą Balbinka podeszla do jedzonka DUŻYCH kotów -do hillsa (puszeczka)i wiecie co :?: zaczela zgrzebywać 8O to mała wybrednisia :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 30, 2006 16:21

Dorciu kochać to ja już ją kocham :D pieszczot to będzie miała nadmiar :D Nasza kotka ,która jest z nami rok jest prawdziwą kocią damą .
A bieda była taka z ulicy z guzem ,przepukiną i oczy w ropie oklejone, o robalach nie wspomnę.Teraz jest zdrowiutka po zabiegu ,dwukrotnie zaszczepiona.
Ale ją pokochaliśmy tak bardzo że mimo głupich uwag została z nami na zawsze.
Teraz kiedy jesteśmy na dworze ,bo ona spaceruje na szelkach ,gdyż bardzo rwie sie na dwór ,sąsiedzi pytają czy to ten sam kot.
A jeżeli chodzi o wybrzydzanie to norma u szyrletek :wink:
Wczoraj pojechaliśmy po zapas animondy do Tesco ,drugi koniec miasta :wink: ,bo kicia pogardziła shelbe.
Nie rezerwuję jej bo taki wyspy kotów teraz ,a jak sie trafi mi na ulicy bida to wezmę i nie chcę wyjść na gołosłowną.
Ja pokocham każdego kota ,kolor nie odgrywa roli ,tylko rozuczulają mnie kotki umaszczenia Arielki.
Rozmowa z TŻ przeprowadzona powiedział mi tak no widzę ,że już zdecydowałaś sie na drugiego kota ,ale ja przed rodziną sie nie będę tłumaczył ,że znów zgłupiałem :wink:
On kocha koty naszą kicie bardzo a i ona jego ,leży mu na klacie rozwalona widok cudny :D Niestety mnie tak nie faworyzuje 8)
Dlatego bym chciała w tym okresie ok 15 bo bede miała dużo czasu, przypomnę sobie jak to było z malutkimi dziećmi ,bo dzieci dość duże ,a potrzeba niańczenia tkwi :oops:
Też nie zrażaj sie że mam dzieci one z Arielką mają super kontakt .
Moje dzieci wiedzą ,że kot jest idywidualistą i są momenty ,że nie wolno jego zaczepiać.
Mamy kotkę rok ,ja wiem ,że to nie jest długo ale wiele sie nauczyliśmy ,mamy za sobą różne chwile min strszenia pediatry ,arelgologa, posikiwania ,ruje, robale ,wszystko pokonaliśmy :D
Więc Dorciu nie martw się jeżli bedziesz gotowa na adpocje ,a koteczka będzie wolna i ja też sie nie dokocę ,stworzymy jej super domek :D

Monika L

Post » Śro sie 30, 2006 18:59

Monika ja już jestem kupiona :lol: takich ludzi lubie,no to może do terminu też sie dogdamy.Mój syn to 15 latek ale jest pod wielkim wrażeniem maluchów,ale on oczywiście kotów ma dość i ich nie lubi :wink: Wcale jeszcze nie zgłupieliście ja mam 5 kotów ,te sraluszki i 3 sunie.Ja to dopiero mam w głowie niczym cyganka w tobołku :lol: Mam zdjęcia komu przesłac co by wstawił?Wstyd mi :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro sie 30, 2006 22:28

Będą zdjęcia ,jak zwykle korzystam z pomocy niezawodnaj ,wspaniałej Fraszki,dziękuje ci Fraszko.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 31, 2006 8:52

dorcia44 pisze:Monika ja już jestem kupiona :lol: takich ludzi lubie,no to może do terminu też sie dogdamy.Mój syn to 15 latek ale jest pod wielkim wrażeniem maluchów,ale on oczywiście kotów ma dość i ich nie lubi :wink: Wcale jeszcze nie zgłupieliście ja mam 5 kotów ,te sraluszki i 3 sunie.Ja to dopiero mam w głowie niczym cyganka w tobołku :lol: Mam zdjęcia komu przesłac co by wstawił?Wstyd mi :oops:

Dzięki Dorcia :D opowiadałam TŻ o Twojej gromadce,był pod wrażeniem :D
Ja za sam podpis już Cię od dawna lubię :D
I ciągle opowiadam co robi jak się zachowuje Balbinka ,imię też nam sie podoba ,pasuje super :D

Monika L

Post » Czw sie 31, 2006 9:04

Spsułam sraluszki :cry: jak do mnie przyjechały jadły ,ciumkałyi Hillsa i mięsko tz. pierś z kurczaczka i ciut wołka ,wszystko z RC B. a teraz tylko mleczko i mleczko ,a resztą plują,spsułam koty :cry: Z dobrych wieści od dziś jemy ze spodeczków ,same i do czysta talerzyki wylizane :lol: brzuchale wielkie ,to może to mleczko wystarcza?Najlepszą opiekunką -oczywiście po mnie jest niebieściucha ,cudnie się bawią i chodzi za nimi krok w krok,ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssx to napisała Balbinka ciocie jak znają koci to będą wiedziały o co chodzi :lol: Monika imiona dlatego takie że jak przyjechały to były straszane pierdoły ,powolne i ciapowate,ale odszczekuje to co powiedziałam o Rudym żaden z niego safanduła,super gość i tyle :lol:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw sie 31, 2006 11:01

Miałam problemy ze wstawieniem zdjęć, zarówno na imagesnak, jak i na miau... wrrr
Wstawiłam na innym serwerze, mam nadzieję, że nie znikną zanim wszyscy nie obejrzą tych slodkości :love:

to my - toruńskie pierniczki :D
fajnie nam u Dorci
i pięknie się razem bawimy :D
rude maleństwo
śliczny jestem
a tu moje brzusio
fanie się biega po futrzakach :lol:
można się bawić w chowanego 8)
buty wielkoluda :roll:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

[poprzednia][następna]