Kitka, Cyryl i Hestia - cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 31, 2006 11:43

Przyjadę i sprawdzę 8) :twisted:
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Pon lip 31, 2006 11:51

A proszę bardzo. Przez ten tydzień chyba masz nawet ostatnią szansę przyjść spacerkiem :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon lip 31, 2006 13:36

Majeczka byla sama, więc dobrze jej zrobi takie szaleństwo. :) A i pani da do myślenia. :twisted:

A Cyrylowi się odmieni, jak nie będzie mial za dużego wyboru. Facetom się kitra we lbach jak mają parę babek wokól siebie. Cofają się w rozwoju. :twisted:

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Pon lip 31, 2006 13:54

Wiesz Kicorku, skoro Hestia jest taka opuszczona to przyślij ją na wakacje do mnie :lol: , moje koty ją docenią ( o sobie nie wspomnę). A potem to tylko adres zmienię i już :ryk: :ryk:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon lip 31, 2006 13:58

Hestia ma jeszcze mnie :twisted:
A dziś rano tak słodko mruczała przy moim boku i na poduszce... 8)

Kicorek

Post » Wto sie 01, 2006 13:54

Najpierw się pochwalę, a co! I to podwójnie :twisted:

Wczoraj przyszła do mnie paczka z zakupioną na allegro narzutą. Narzuta ma być na wersalkę, która przybędzie do mnie za dwa tygodnie, ale nie wytrzymałam i wypróbowałam, jak wygląda na tapczanie :oops:

Takie cuś nabyłam:
Obrazek

Cyryl szybciutko zaadaptował narzutę na swoje potrzeby:
Obrazek Obrazek

Kitka też zaakceptowała nowe nakrycie łóżka:
Obrazek Obrazek

Hestia za to wykorzystała opakowanie:
Obrazek Obrazek

No i uszyłam dziś ostatni kocyk do piętrowego posłania futer 8)

Tak wygląda domek z kocykami:
Obrazek

A tak kocyki luzem:
Obrazek

Hestia bardzo lubi spać na parterze, w największym apartamencie:
Obrazek

A tak Maja dziś się bawiła (nie licząc dzikich galopów z Cyrylem o 4.00 rano :twisted: ):
Obrazek Obrazek Obrazek

Kicorek

Post » Wto sie 01, 2006 14:39

Narzuta bossska, u mnie narzuty nie mają racji bytu, zwłaszcza ładne bo wszelkie okrycia Falka przerabia na frędzle :cry: .
Kocyki super, ja też szyję tyle że do transporterków, ale gdzie mi tam do mistrza :wink:
No i jak zwykle Hestunia wyślizgana z narzuty :evil: , ona tylko udaje że pudełko lepsze, a tak na prawdę cierpi, nie krzywdzić mi Hestuni bo jak dmuchnę, chuchnę to...Obrazek
Maja tańcząca świetna, a co będziesz się wylegiwać do piątej, wiesz - kto rano wstaje temu.....oczy na zapałkach tylko się podnoszą :lol:
Obrazek

gattara

Post » Wto sie 01, 2006 20:15

Fajna narzutka i koty na niej. Kiteczka pięknie leży z tymi lapkami przed pyszczkiem. :) Hestia w pudelku super. :) A domek z narzutkami wygląda cudnie. :) Masz talent. :)

Majeczka zaś pięknie wygląda w tych pozach, zwlaszcza na paluszkach. :D Śliczna dziewczynka.

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

Post » Śro sie 02, 2006 14:01

Kicorku kocykami to się chwalisz, a że Twoje koty robią karierę prasową to nic nie mówisz :D . Oglądam nowego "Kota" i cóż ja widzę na 37 stronie, Cyrylek i Hesia (oczywiście jak zwykle Hestia w gorszym ujęciu niż Cyryl, na prawdę tej dziewczynki trzeba bronić :lol: ).
Obrazek

gattara

Post » Śro sie 02, 2006 17:37

A bo ja nic nie wiem 8O
Jak tylko będę mogła się urwać na chwilę z pracy, to biegusiem lecę kupić "Kota" :)

A Hestia jest chora :(
Nie wiadomo, co jej jest. Miała rano gorączkę 40,1 st.
Ma też trochę powiększone węzły chłonne, ale wetka poza tym nic nie wymacała.
Dostała w dupkę dwa zastrzyki przeciwgorączkowe i przeciwzapalne. Mamy się zgłosić na kontrolę pojutrze i w niedzielę.

Mała była bardzo grzeczna po drodze, troche tylko pomarudziła, jak ją niosłam. Za to w autobusie aniołek, może jeździć środkami komunikacji miejskiej :)

Zważyłam ją u weta: 2,15 kg

Kicorek

Post » Śro sie 02, 2006 17:40

Narzuta może być :wink: , ale kocyki dla futerek miodzio - moje też chcą takie. Podpowiedz, jak je zrobiłaś, bo nie dadzą mi spokoju. 8)
Majeczka bawi się i pozuje pięknie. :D
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Śro sie 02, 2006 18:28

Fraszka pisze:Narzuta może być :wink: , ale kocyki dla futerek miodzio - moje też chcą takie. Podpowiedz, jak je zrobiłaś, bo nie dadzą mi spokoju. 8)

To bardzo proste :D
Wymierzyłam średnicę kocyka, następnie z pomocą centymetra krawieckiego zaznaczyłam na tkaninie dwa okręgi (każde koło musiało być wykrojone oddzielnie, bo tkanina gruba i nie dało się jej złożyć i wyciąć od razu dwóch kół). Wycięłam każde koło, spięłam obydwa po lewej stronie, zszyłam (ręcznie, bo mój misiek jest rozciągliwy i na maszynie by się zniekształcił) zostawiając otwór do przewrócenia na prawą stronę. Przewróciłam, zaszyłam otwór i gotowe! :)

Kicorek

Post » Śro sie 02, 2006 19:00

Moja biedna maleńka Hestunia :cry: , Kicorku wykochaj ją ode mnie ile wlezie i pisz jak się maleństwo czuje!!!!
Obrazek

gattara

Post » Śro sie 02, 2006 19:10

Kicorku... a gdzie kupiłaś ten materiał futerkowy na kocyki ? :twisted:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro sie 02, 2006 19:21

gattara pisze:Moja biedna maleńka Hestunia :cry: , Kicorku wykochaj ją ode mnie ile wlezie i pisz jak się maleństwo czuje!!!!

Oczywiście, malutka zostanie wypieszczona jak zawsze :)

adoptujkotazeschroniska pisze:Kicorku... a gdzie kupiłaś ten materiał futerkowy na kocyki ? :twisted:

Ło matko...
Dawno, dawno temu gdzieś w Warszawie kupiłam ten materiał z przeznaczeniem na narzutę :twisted:
Narzuta jakoś chyba się zbiegła, bo na żadne łóżko nie pasowała. Przez jakiś czas służyła kotom za posłanie na fotelu, a potem wpadłam na pomysł z kocykami, jak mi Hestia po raz kolejny przekopała ręczniki i normalny kocyk w kocim piętrusie :twisted:

Wyskoczyłam z pracy i kupiłam "Kota". Cyryl jako aniołek...hmmm... 8)
A w ogóle miałam wspaniałą niespodziankę z tym zdjęciem w gazecie :D
Kotom nie pokażę, bo zrobią się jeszcze bardziej zarozumiałe :twisted:

Kicorek

[poprzednia][następna]