Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Domino76 pisze:Marinella, ja myślę, że warto na tej stronce także wspomnieć, że niestety droga w drugą stronę (od łabędzia do brzydkiego kaczątka) jest dużo szybsza, kiedy kot straci opiekuna...Zdrowe, zadbane koty w tydzień-dwa po zaginięciu potrafią się przeistoczyć w takie kupki nieszczęścia jak na zdjęciach po lewej stronie...
Trzeba o tym też pamiętać.
aamms pisze:Przekleję to co napisałam o swoim Nikusiu, w wątku Klaudii o hodowlach sprzedających koty bez rodowodu.. Nikuś ma niedowład tylnich łapek..
Nikuś został oddany do schroniska łódzkiego ze względu na swoje kalectwo..Są podejrzenia, że albo uraz w wyniku kopnięcia albo "chodowla" klatkowa, brak ruchu i skrajne niedożywienie.. Albo obie przyczyny razem.. I bardzo chciałabym wiedzieć, kto produkuje takie śliczności i naraża je na takie traktowanie.. Pytałam o to na Persji, ale jak na razie bezskutecznie.. Nikuś przypomina persa starego typu i moim zdaniem ma dużo wspólnego z persami szynszylowymi..
A tak wyglądał jak do mnie przyjechał na początku lipca..Ważył wtedy 1,85 kg i wyglądał jak trzymiesięczny kociak..
A tak wygląda teraz..![]()
Po dwóch miesiącach waży 3,80 kg i wygląda na około rocznego kocurka..
![]()
![]()
trochę popracowałam nad kolorkiem..![]()
a poważnie, zdjęcie jest okropnie prześwietlone, ale mam nadzieję, że zmiany są widoczne..![]()
![]()
tajdzi pisze:
i teraz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 73 gości