Moderator: Estraven

ipsi pisze:od wczoraj zastanawiam sie czy moge przerzucic koty na tylko suche..plus wolowinka.tak mysle ze 70g chrupek ma wystarczyk kotu na caly dzien???przy ilosciach ktore jedza moje koty to prawie racja glodowa!!!!!!!
ipsi pisze:na wstepie dzieki falko za odpowiedz na prywatna![]()
PumaIM pisze:(ciach)
Kupuję to w znajomej budce na bazarze za ciut poniżej 10 zł za kilo - przy samej Cipióretce 2 kilo starcza mi na jakieś 10 dni.
(ciach)
Chrupki odkłaczające (RC) (ciach) - pół kilo (jako uzupełnienie do mięsa) starcza... no, chyba też na jakieś 10 dni. RC z wora na tym samym bazarku kosztuje 21 z groszami za kilo, przy jednej kici można wytrzymać. Owszem, KK po 7,60 za kilo też rąbała - to jest koci aniołek i nie wybrzydza.
). puszek od dawna nie dostaja i chyba juz zupelnie zapomnialy, ze cos takiego istnieje.Falka pisze:Pumo - przy przeważającej diecie mięsnej (tak zrozumiałam - że kota rąbie cały czas mięso i od czasu do czasu przegryzie chrupkę) może dojść do przebiałczenia, obciążenie nerek i w efekcie do mocznicyPrzy takich proporcjach mięso powinno być mieszane z wypełniaczami - ryżem, makaronem itp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 673 gości