Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 21, 2002 22:46

Jesteśmy pod wrażeniem, niestety brak funduszy nie pozwala nam na takie rarytasy, wietrzymy pomieszczenia bez kota w środku. Normalnie otwieramy okna na trzy ząbki, na razie to starcza, ale co będzie w lato??? Buuu zacznę odkładać na siatkę :wink:
Obrazek

warkot

Od: Śro mar 27, 2002 9:18

Post » Pon kwi 22, 2002 11:07

Warkot mam podobny problem ;)
A strona jest WSPANIALA!
I moze by ja tak do wyszukiwarek pododawac?
Np. po wpisaniu hasla 'zabezpieczenia' (i paru innych) pojawial by sie link do strony
Ja moge pododawac jak chcecie :)
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Pon kwi 22, 2002 11:13

strona faktycznie jest i wspaniała i bardzo potrzebna - GRATULACJE - a macie może jakiś pomysł na zabezpieczanie balkonów, które nie są loggiami ? Jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch takich, a Fila jest jeszcze szczęśliwsza... póki co kręci się po nich, wskakuje do doniczek (szczególnie fascynują ją takie duże, w których rosną thuje), a na zewnątrz specjalnie się nie wybiera... ale to u nas, natomiast wczoraj u Rodziców wycziła, że balkon na dole za barierką ma parapet/okapnik - i da się tam przejść... na szczęście złapałam za ostatnią łapę, która została jeszcze wewnątrz i ogon... złego nic się nie stało, ale balkon - ku utrapieniu wszystkich - musiał zostać zamknięty...
rozalia & Fila i Karmelki
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rozalia

Od: Pon lut 11, 2002 10:53

Post » Pon kwi 22, 2002 11:30

Strona jak najbardziej potrzebna i udana. Gratuluje Twórcom :D .
Mam niestety ten sam problem, co rozalia, a mianowicie prawdziwy balkon, a nie loggię. Jak coś takiego zabezpieczyć :roll: :?: :?: Póki co, kociambry wychodzą na balkon w szeleczkach i na smyczy pilnowane dodatkowo przez człowieka, ale nie ukrywam, że jest to rozwiązanie dość uciążliwe :(
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pon kwi 22, 2002 13:03

Chciałabym pogratulować twórcom strony, jest naprawde super
Mijo
Obrazek

Mijo

Od: Wto lut 05, 2002 9:48

Post » Pon kwi 22, 2002 17:53

Na pl.rec.zwierzaki pojawilo sie pytanie o okna polaciowe, wiecie takie, co to zawiasy maja w polowie i sa obrotowe.
Jak takie okna zabezpieczyc jak to sie otwiera czesc na zewnatrz, czesc do srodka?
Ktos takie zabezpieczenie widzial?

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon kwi 22, 2002 19:39

Macda pisze:I moze by ja tak do wyszukiwarek pododawac?
(...)
Ja moge pododawac jak chcecie :)

Macda jasne, że pododawaj :D Łatwiej będzie ludziom trafić.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Śro kwi 24, 2002 13:43 podziękowania

Chciałam podziękować tym, ktorzy zainicjowali sprawę kotów na wysokościach. Dziękuję również wszystkim tym, ktorzy odpowiedzieli na moje maile w sprawie zabezpieczenia balkonu. Bardzo, bardzo dzięki. Szczególne podziękowanie dla Hany za podanie telefonu firmy, ktora u niej wykonała zabezpieczenie. Już jutro tj. 25 bm. umówiłam się z ludźmi od zabudowy. Powiadomię Was o wynikach. Mój zwierzyniec będzie szczęśliwy.

Ikonka

Od: Czw kwi 18, 2002 23:02

Post » Śro kwi 24, 2002 13:55

Witam Ikonko :) Napiszesz coś więcej o sobie? Tak ciut obszerniej, w nowym wątku? :wink: Bo kotę już znamy "z widzenia"...

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Śro kwi 24, 2002 14:04 podziękowania

Ikonko, trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze negocjacje z firmą. :) To dobrze, że oni nie zrazili się do koncepcji siatek w ramkach po robocie u mnie... :twisted:

Mam nadzieję, że nie wpadną np. na pomysł podwyższenia ceny "za utrudnienia"... Jeśli masz jeszcze do mnie jakieś pytania, to śmiało pytaj, najlepiej wysyłając do mnie "private message" poprzez to forum.

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Śro kwi 24, 2002 15:20

Dopiero teraz trafiłam na stronę o zabezpieczeniach. Gratulacje dla twórców. Jestem pod wrażeniem balkonów Hany i Estravena. Co za szkoda, że nie mam loggi, tylko dziwoląga takiego, a nie balkon.

Asia

Od: Pon lut 04, 2002 16:02

Post » Czw kwi 25, 2002 10:57

Dziś rano podlewałam kwiatki na balkonie, a Kitka siedziała obok na drapaku i prezentowała się przechodniom. :) I jakaś starsza pani, z wózeczkiem zakupowym, spojrzała na balkon i powiedziała "zabezpieczony...". Widząc moje głupie i zaskoczone spojrzenie, dodała, że w sąsiednim bloku też na 1. piętrze mają (mieli??) kota i on im wyskoczył z tego balkonu między szczebelkami zwykłej kraty... Nie dowiedziałam się czy szczęśliwie kot się znalazł czy nie. :( :?:

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Czw kwi 25, 2002 13:54

Dopiero co obejrzałam stronę i jestem pod wrażeniem. Przy Waszych pomysłach na zapewnienie kociego bezpieczeństwa wysiada sam Słodowy :D
Przeczytałam też uważnie tekst weta. I brakuje mi w nim "podtematu" okien uchylnych. Dla nas, forumowiczów, to oczywiste, że takie okno stanowi zagrożenie, ale strona jest też (a może przede wszystkim) dla początkujących kociarzy, a wiem, że wielu z nich uważa uchylne okna za całkowicie bezpieczne (np. bynajmniej nie początkująca moja osobista mama). Przydałoby się, żeby specjalista równie dobitnie, co urazy spowodowane wypadnięciem, opisał możliwe straszne konsekwencje zaklinowania.
Powtarzam - dla wielu to nie jest oczywiste :cry:
Gata i Osiem Cudów Świata
Obrazek

Gata

Od: Wto lut 05, 2002 9:14

Post » Czw kwi 25, 2002 14:02

Gata a moj TZ pewnie zostawil uchylone wszystkie okna, bo wychodzil po mnie, Jezu teraz juz siedze i mysle :evil: :evil: :(
Mijo
Obrazek

Mijo

Od: Wto lut 05, 2002 9:48

Post » Czw kwi 25, 2002 14:22

a to zabiłyście mi ćwieka - u nas wszystkie okna są uchylone (i balkon też) i tak przez cały dzień .... zainteresowania żadnego nie wzbudzają, w odróżnieniu od balkonów - samo podejście do nich powoduje, że kocisko już się drze, że chce na powietrze...
rozalia & Fila i Karmelki
ObrazekObrazekObrazekObrazek

rozalia

Od: Pon lut 11, 2002 10:53

[poprzednia][następna]