Moderator: Estraven
Agnieszka Kaflińska pisze:Czy ona dostaje coś ochronnego na jelita i florę bakteryjną przy antybiotyku? Może mieć takie problemy po antybiotyku> Koniecznie niech dostaje coś osłonowego.
aamms pisze:Agnieszka Kaflińska pisze:Czy ona dostaje coś ochronnego na jelita i florę bakteryjną przy antybiotyku? Może mieć takie problemy po antybiotyku> Koniecznie niech dostaje coś osłonowego.
Ona dostaje antybiotyki w zastrzykach i wetka wczoraj mi powiedziała, że na razie nie trzeba podawać nic osłonowego..
Agn pisze:aamms pisze:Agnieszka Kaflińska pisze:Czy ona dostaje coś ochronnego na jelita i florę bakteryjną przy antybiotyku? Może mieć takie problemy po antybiotyku> Koniecznie niech dostaje coś osłonowego.
Ona dostaje antybiotyki w zastrzykach i wetka wczoraj mi powiedziała, że na razie nie trzeba podawać nic osłonowego..
Antybiotyk działa na cały organizm, nawet jak nie jest podawany bezposrednio do ukł. pokarmowego. Nam Doc zawsze przypomina o czymś osłonowym, a antybiotyki zawsze dostajemy w zastrzykach.
Nie powinno jej zaszkodzić podanie jakiejś flory w ampułkach.
aamms pisze:Agnieszka Kaflińska pisze:Czy ona dostaje coś ochronnego na jelita i florę bakteryjną przy antybiotyku? Może mieć takie problemy po antybiotyku> Koniecznie niech dostaje coś osłonowego.
Beliowen pisze:aamms pisze:Agnieszka Kaflińska pisze:Czy ona dostaje coś ochronnego na jelita i florę bakteryjną przy antybiotyku? Może mieć takie problemy po antybiotyku> Koniecznie niech dostaje coś osłonowego.
Zawsze trzeba.
Żaden z probiotyków nie jest na receptę.
Do wyboru jest kilka: Lakcid, Trilac, Probiolac, Lacidofil.
Różnice pomiędzy nimi - w sensie uzupełniania flory bakteryjnej - są niewielkie.
Jeśli chodzi o skład - Lakcid się wyróżnia tym że zawiera laktozę.
aamms pisze:Beliowen pisze:aamms pisze:Agnieszka Kaflińska pisze:Czy ona dostaje coś ochronnego na jelita i florę bakteryjną przy antybiotyku? Może mieć takie problemy po antybiotyku> Koniecznie niech dostaje coś osłonowego.
Zawsze trzeba.
Żaden z probiotyków nie jest na receptę.
Do wyboru jest kilka: Lakcid, Trilac, Probiolac, Lacidofil.
Różnice pomiędzy nimi - w sensie uzupełniania flory bakteryjnej - są niewielkie.
Jeśli chodzi o skład - Lakcid się wyróżnia tym że zawiera laktozę.
Cały czas słyszę, że laktoza nie jest przyswajalna przez koty.. to może jednak lepszy byłby trilac?
Jeśli bez recepty to jeszcze dzisiaj kupię, tylko co będzie najlepsze?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kota_brytyjka i 54 gości