Krople dr Bacha - czyli o tym jak pomóc kociej psychice

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 25, 2006 7:07

Aassiiuu, nie zapomnij napisac, ze kicia ma problemy zdrowotne! Sądze, ze to wazne, zeby p. Wanda wiedziała o tym.

Inna sprawa... czy masz absolutną pewność, ze kicia nie jest chora? Przebadałas ją dokładnie?
Z moją Funią tak było na poczatku, ze bylismy przekonani, ze jest chora, cierpi jakis ból i dlatego reaguje agresją. Gdy badania wyszły ok i okazało sie takze, ze to nie zachowanie rujowe (znalezlismy blizne na brzuszku - zapewne posterylkową, bo Funia nie rujkuje do dzis), wtedy dopiero zaczelismy poszukiwac problemu w psychice. Taka powinna byc kolejność.
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

Od: Pt gru 12, 2003 7:48

Post » Pt maja 26, 2006 18:10

izaA pisze:Zajrzałam na tę stronę, widzieliście cenę RR w objętości 10 ml 8O (pytanie do osób już po zamówieniu!)

A co? Ceny tutaj są najtańsze, chociaż trzeba doliczyć jeszcze koszty transportu. Rescue Remedy 10ml to koncentrat, z którego terapeuci robią rozcieńczenia. W kilku sklepikach gabinetach można kupić za 10-30 zł, ale są to 4 krople Rescue Remedy rozcieńczone już do bezpośredniego użycia. Warto więc kupić koncentrat i robić sobie mieszanki samemu. Zawsze też można kupić ekstrakty w aptece lub sklepie zielarskim - w zasadzie cenowo wychodzi tak samo, jak kupno przez internet + koszty przesyłki.

Nitro

Od: Sob maja 06, 2006 22:59

Post » Pt maja 26, 2006 18:16

aga23 pisze:Przeczytałam pół wątku i dostałam oczopląsu-poddaję się...proszę więc, oświećcie mnie, ile te krople kosztują?

Ok. odnośnie cen. W Centrum Bacha mieszanki 30ml są po 30 zł (absolwenci kursów mają 10 zł zniżki, czyli 20). Mieszanki są sprzedawane w ładnej, angielskiej butelce z zakraplaczem, w oryginalnym kartoniku. Do tego dostaje się aktualne ulotki.

W innych gabinetach można zamówić mieszankę od 15-40 zł. Zawsze jednak warto radzić się specjalistów. Czasem lepiej dopłacić 5 zł więcej i mieć pewność, że dostało się dobre ekstrakty, z samego źródła. W Warszawie, na przykład, jest też jedna apteka, gdzie sprzedają mieszanki i paru terapeutów.

Jeśli chodzi o koncentraty - ceny są ogólnie tj. w sklepie Centrum (www.drbach.pl/sklep). Można też je dostać w sklepach zielarskich (np. Herbapol) i niektórych większych aptekach.

Nitro

Post » Pt maja 26, 2006 18:47

Ja natomiast dostałam krople Bacha kilka dni temu. Zapłaciłam 30 zł bez kosztów transportu co prawda przesyłka przeszła przez całą Polskę. Pani Wanda Karpińska jest bardzo dobrym doradcą i dzięki wypełnionej ankiecie przygotowuje właściwe krople. Ja podaję mojej chrupci krople z czarną oliwką, a to tylko i wyłącznie dlatego bo uwielbia oliwki. Więc wszystkim polecam dawać kropelki z tym co wasz ulubieniec najbardziej lubi. Narazie nie widać żadnych rezultatów, ale myślę, że jej to pomoże. Pozostaję dobrej myśli.
Obrazek

iwonka_zymla

Od: Śro kwi 26, 2006 19:41

Post » Pt maja 26, 2006 19:45

Nitro pisze:Zawsze jednak warto radzić się specjalistów.

I niech tak zostanie. Twoja aktywnośc Nitro ogranicza się tylko do tego wątku, co rodzi pewne podejrzenia :wink:
Pochwal się wreszcie swoim kotkiem :D

Zapewne masz rację w kwestii koncentratów...ja poradziłam się specjalisty, dostałam dla Otisa mieszankę 6-ciu esencji na całą kurację i po osiągnięciu tego, co było zamierzone jeszcze został mi zapas kropli...po co miałabym kupować 6 koncentratów esencji, skoro wystarczyła mi jedna mieszanka, a skoro pomogła - to nie mam żadnych podstaw, żeby podejrzewać kogoś o jakąś nieuczciwość, prawda? Dodam jeszcze, że wątek powstał po całej kuracji, kiedy efekty były widoczne. Powstał z radości i szczęścia Dużej, której koty się polubiły :D

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt maja 26, 2006 22:25

Wiecie co... to chyba nie ma znaczenia skąd kupujemy ekstrakty. Ważne jest, że przynoszą dobre efekty. Pytaliście gdzie można kupić, to odpisałam. Pytaliście o ceny, podałam Wam, jakie są ceny w różnych ośrodkach. Jeśli kupujesz ekstrakty u p. Wandy i działają, to super. O to przecież chodzi! Takich osób jak ona jest bardzo wiele w Polsce i ważne, żeby każdy miał możliwość kontaktu z takim punktem sprzedaży, który lubi najbardziej. Ja osobiście wybrałam inne źródło, bo było dla mnie ważne, aby czerpać wiedzę od kogoś, kto ma odpowiednie kwalifikacje. Ale to mój wybór. W każdym większym mieście jest ktoś, kto posiada ekstrakty i chętnie robi mieszanki. O to, jak myślę chodzi, aby metoda była powszechnie dostępna dla wszyskich i żeby każdy mógł ją samodzielnie stosować.

Napisz mi izaA coś więcej o swoich podejrzeniach. Co Ci chodzi po głowie, Koleżanko. Czemu tak naciskasz, abym zamieszczała zdjęcie kota. Kurczę... zaraz się tu zacznie jakiś mobbing. Chciałam dorzucić coś do tego wątku, bo interesuję się tą terapią. Może jednak tek wątek służy jedynie adoracji Pani W. i nie ma tu miejsca dla wolnomyślicielek!?!? :) Jak to jest Izo... a może Wando?

Nitro

Post » Sob maja 27, 2006 16:48

Nitro pisze: Jak to jest Izo... a może Wando?
:ryk: :ryk: :ryk:

Nitro pisze: Wiecie co... to chyba nie ma znaczenia skąd kupujemy ekstrakty. Ważne jest, że przynoszą dobre efekty.?
AMEN :D

Nitro pisze: Napisz mi izaA coś więcej o swoich podejrzeniach.
Dostałaś PW 8) i na tym skończymy tę dyskusję.
Ostatnio edytowano Nie maja 28, 2006 15:11 przez izaA, łącznie edytowano 1 raz

izaA

Post » Sob maja 27, 2006 22:34

Dla zainteresowanych - znalazłam jeszcze jedno źródło, gdzie można kupić krople Rescue: http://ksiegarnia.nieznany.pl/

Myślę sobie, że warto mieć te kropelki oryginalne. Chociaż kosztują więcej od mieszanki, można z nich zrobić wiele rozcieńczeń. Okres przydatności jest wiele lat, więc się nie zepsują. Poza tym... mieszanka starczy na miesiąc, a krople na wiele miesiecy. Z buteleczki Rescue bierze sie 4 krople, aby zrobic mieszanke, wiec... rachunek jest prosty.

Nitro

Post » Pon maja 29, 2006 9:12

Hmmm, dziwnie się zrobiło w pozytywno-pomagającym wątku.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon maja 29, 2006 9:50

Salamandra pisze:Aassiiuu, nie zapomnij napisac, ze kicia ma problemy zdrowotne! Sądze, ze to wazne, zeby p. Wanda wiedziała o tym.

Inna sprawa... czy masz absolutną pewność, ze kicia nie jest chora? Przebadałas ją dokładnie?
Z moją Funią tak było na poczatku, ze bylismy przekonani, ze jest chora, cierpi jakis ból i dlatego reaguje agresją. Gdy badania wyszły ok i okazało sie takze, ze to nie zachowanie rujowe (znalezlismy blizne na brzuszku - zapewne posterylkową, bo Funia nie rujkuje do dzis), wtedy dopiero zaczelismy poszukiwac problemu w psychice. Taka powinna byc kolejność.

jestem pewna ze jest zdrowa :) oprocz tych nerek oczywiscie ale to nie jakos powazne schorzenie. miala robione przeswietlenia, badani krwii i moczu, ja ją dalam na sterylke i zostala b. dobrze przeprowadzona. nawet weci takie cos mi zasugerowali ze to moze byc psychika i dlatego ten psychotrop co niestety przyniosl odwrotny skutek :(
OK wysylam emial do p.Wandy mam nadzieje ze pomoze...

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto maja 30, 2006 6:36

Nitro pisze:Myślę sobie, że warto mieć te kropelki oryginalne. Chociaż kosztują więcej od mieszanki, można z nich zrobić wiele rozcieńczeń.

Ja zdecydowanie wole, zeby fachowiec dobrał mi mieszkankę, bo nie jestem farmaceutą - naturoterapeutą i sie na mieszaniu nie znam. :? A i ilości nie potrzebuję dla konia, tylko dla kota.
I dodam za Boo77
Hmmm, dziwnie się zrobiło w pozytywno-pomagającym wątku.
[Obrazek
Obrazek

Salamandra

Od: Pt gru 12, 2003 7:48

Post » Wto maja 30, 2006 9:13

mi tez bylo dziwnie, zastanawiam sie, czy jako jedyna nie dostalam od pani Wandy zadnej ankiety, a odpowiedz raczej "spuszczajaca na drzewo"? troche to dziwne. Czy to dlatego, ze podalam, gdzie mozna kupic samemu krople? hm
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto maja 30, 2006 13:52

Kinus, nie znam tematu, ale skoro kupowałaś samodzielnie krople to nie rozumiem po co miałaby być Ci pomocna terapeutka? Ja skorzystałam z pomocy terapeuty, bo nie umiem i nie miałam skąd posiąść wiedzy na ten temat...a jeśli chodzi o ankietę, to w sprawach kocich poradziłyśmy sobie świetnie bez ankiety, w sprawach ludzkich, a i owszem, ankieta była i to bardzo szczegółowa :D Może powinnaś wyjaśnić jeszcze tę sprawę?

izaA

Post » Wto maja 30, 2006 13:57

Przyznam szczerze, że dla mnie to faktycznie dziwne. jestem w kontakcie z panią Wandą od lutego tego roku, napisalam do niej z wielkimi problemami, dostałam i ankietę, i póxniej krople. Do dziś piszę do pani wandy z przeróżnymi pytaniami, czasem bardzo głupawnymi zapewne, pani Wanda zawsze mi odpisuje, tłumaczy jak wołu na miedzy, pociesza.
Nie wiem jak wyglądał Twój e-mail, ale fakt, to dziwne.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto maja 30, 2006 14:21

izaA pisze:Kinus, nie znam tematu, ale skoro kupowałaś samodzielnie krople to nie rozumiem po co miałaby być Ci pomocna terapeutka? Ja skorzystałam z pomocy terapeuty, bo nie umiem i nie miałam skąd posiąść wiedzy na ten temat...a jeśli chodzi o ankietę, to w sprawach kocich poradziłyśmy sobie świetnie bez ankiety, w sprawach ludzkich, a i owszem, ankieta była i to bardzo szczegółowa :D Może powinnaś wyjaśnić jeszcze tę sprawę?

skoro pisalam, to pewnie samodzielnie kupione krople nie pomogly mojemu kotu :)
bylam sceptycznie do nich nastawiona, ale chcialam jeszcze sprawdzic, bo moze faktycznie mieszanka zrobiona przez kogos jest lepsza niz kupna.
dla siebie nie potrzebuje kropli, ale kotu by sie przydaly zapewne, no a teraz to nie wiem, pewnie poszukam kogos innego, skoro istnieje wiecej takich ludzi, jak pani Wanda.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

[poprzednia][następna]