» Wto mar 11, 2003 10:17
Mam jeszcze 5 minut, więc na razie szybka relacja!
Ja mam chyba innego kota niż wszyscy. Kupiłam play spray, popryskałam co trzeba i nic. Powąchał i tyle. No dobra, może to jeszcze za wcześnie. Kot ma nowy elegancki domek (w kształcie iglo) i do tego posłanie do kompletu, ale na razie nakryłam go tylko raz jak spał w domku. Za to kotek rozhulał się bardzo. Zgadnijcie gdzie spędza noce? Na naszym ulubionym fotelu! Zyskał tym jeszcze w naszych oczach, bo jaki kotek mądry, że wybrał taki wygodny mebel.
Je jak głupi:royal canin, trochę jakiejś ekskluzywnej puszki, wołowina extra(pytali nas w sklepie na co ta wołowinka, ale głupio nam było przyznać się, że dla kota).
Strasznie lubi kopać w kuwecie! Tylko gasimy wieczorem światło, kot idzie do kuwety. Cały piasek z jednej strony przesypuje na drugą, bardzo zawzięcie.
Nikodem ma dwie twarze:bojaźliwą i odważną. Kiedy karmimy go wołowinką skacze jak głupi, wskakuje na nas, drapie, daje się głaskać i pieszczot się domaga! Bez wołowiny jesteśmy nieciekawi, ale laskawie daje się głaskać.
Większość dnia spędza w domku, raczej nie chce wychodzić z łazienki. Jak już pisałam nocą przenosi się na fotel w salonie. Chyba uznał, że już zwiedził całe mieszkanie i nie ma tam już niczego ciekawego.
Mam jeszcze jedno podejrzenie. Może to nie jest kot? On nie miałczy!!! Czytałam gdzieś, że dzikie koty nie miałczą. Miałczą tylko te wychowane przez człowieka, bo człowiek tak lubi i kot o tym wie. No już sama nie wiem, ale to jakieś dziwne.
Przygotowuję video z Nikodemem. Będzie pewnie z karmienia go, bo tylko wtedy jakoś go widać. Mam nadzieję, że będzie już wkrótce!!!