Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kid pisze:Wcześniej muszę się trochę przygotować. Kupię dużą, wysoką kuwetę i zrobię tam Tofikowi jego miejsce. Do tego lignina, papierowe ręczniki, zwykłe ręczniki, prześcieradło.
Właśnie poszukuję wśród znajomych termofora (gorączkowo przekopują szafy, pawlacze i piwnice).
Tofiś potrzebuje również ciepełka z butelek wypełnionych wodą. W klinie widziałam, że miał w posłanku plastikowe butelki, takie jak po różnych płynach medycznych. Zastanawiam się, czy zwykłe szklane albo plastikowe będą dobre?
Kid pisze:No i jeszcze jedna rzecz - trzeba będzie Tofika codziennie nosić do kliniki na zastrzyk.
Kid pisze:Dzięki Beatka za kciuki.
Nie ukrywam, że się boję. Maleństwo jest ciągle w kiepskim stanie. Ale faktycznie - jeśli ma być tak, że nie będą się nim mogli porządnie zająć to lepiej mu będzie u mnie. W razie czego do lecznicy nie mam aż tak daleko, a do pani doktor numer komórki w telefonie. Mały zasługuje na szansę.
Zobaczymy co powie jutro dyżurująca lekarka jeśli dobrze kojarzę, to akurat moja nabardziej NIEulubiona. Ok. 15 wybiorę się małego.
Wcześniej muszę się trochę przygotować. Kupię dużą, wysoką kuwetę i zrobię tam Tofikowi jego miejsce. Do tego lignina, papierowe ręczniki, zwykłe ręczniki, prześcieradło.
Właśnie poszukuję wśród znajomych termofora (gorączkowo przekopują szafy, pawlacze i piwnice).
Tofiś potrzebuje również ciepełka z butelek wypełnionych wodą. W klinie widziałam, że miał w posłanku plastikowe butelki, takie jak po różnych płynach medycznych. Zastanawiam się, czy zwykłe szklane albo plastikowe będą dobre?
Obawiam się jeszcze jednego - wpływu bakterii, które mam w mieszkaniu na słabiutki organizm małego. Klinika jest stale dezynfekowana, w mieszkaniu nie da rady. Oczywiście maluch będzie izolowany, ale licho nie śpi. Cóż, nie ma co się bać, trzeba się wziąć w garść, myć często ręce i liczyć, że wszystko się ułoży.
Kid pisze:Mysza, mówisz, że dało by radę tak go nosić? Tyle, że on jest bardzo słaby. Bałabym się wychłodzenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 45 gości