FA: Gandalf-Figaro już w domku tymczasowym u Safiori :)!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 22, 2006 22:31

Firaro już po pierwszym czyszczeniu uszek. Kotulek był jak :aniolek: cierpliwie znosił wszystkie zabiegi po czyszczeniu i zakropleniu dostał kawełek kurczaka z czego był bardzo zadowolony. Tabletkę też łyknął razem z kurczakiem i nie było żadnego problemu. Oczka umyte i tez zakroplone tu juz było troszkę gorzej a nie dramatycznie. Gdyby ta tubka nie wydawała takich dziwnych dźwięków przu wysiskaniu maści to byłoby idealnie . Ciekawe jak jutro już będzię mądrzejszy i może się buntować. Zobaczymy. :wink: Gotowana rybka jest pyszna tak mi powiedział Figaro to na objadek potem troszkę chrupeczek , na kolację puszeczka guerneta (mała) + gotowany kurczak (do tabletki i w nagrodę) nawet moje palce gdyby nie były takie twarde byłyby jadalne :wink: . Ogólnie apetyt dopisuje, kuwetka była odwiedzona. Teraz po wszystkich zabiegach wyszedł z koszyczka na mizianki co prawda z dużą dozą nieśmiałości ale zawsze. Popił troszkę wody i myślę że poszedł spać. :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Śro mar 22, 2006 22:55

Figaro bardzo prosi o aktualne fotki. :wink:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Śro mar 22, 2006 22:59

safiori są na poprzedniej stronie :)
dzielny ten kocurek :)

Mruczaki

Od: Pt mar 17, 2006 20:22

Post » Śro mar 22, 2006 23:04

No nasze posty się prawie nałozyły i nie zauważylam :oops: . I jak Mruczaki podoba się Figaro ? Kotulek dostał piekne operowe imię a ja ci powiem jak dostał kurczaczka to mu się zapytałam czy smakowało a on na to : "miał" wiec chyba smakowałao. :twisted:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Śro mar 22, 2006 23:06

jest śliczny. ale nawet na zdjęciach widać że chudziutki :(
trzeba go będzie ciut podtuczyć :)

Mruczaki

Post » Śro mar 22, 2006 23:11

Mruczaki macie pięknego tygrysa. Ja też mam- saszę. Codziennie zachwycają mnie tygrysie centki i pręgi na jego futerku, to piękne koty.Gratuluję.
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Śro mar 22, 2006 23:13

Już się tym zajęłam ale to proces długotrwały bo nie chcę przedobrzyć żeby jakieś sensacje się nie pojawiły. Dostaje często ale nie w olbrzymich dawkach. Figaro pewnie by więcej zjadł na jeden raz ale po wolutku trzeba rozruszać jego przewód pokarmowy. Żeby tylko jeszcze bardziej był odważny nasz straszek, a jeszcze czeka go zapoznanie z Sarą i i kocimi pannami. Narazie grzecznie siedzą na korytarzu i podglądają go przez kocie drzwiczki. Fioncel aż się dziwie narazie nie śpiewała arii pod drzwiami chyba zaczyna się przyzwyczajać do nowych lokatorów. :twisted:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Czw mar 23, 2006 7:58

Figaro zaczyna być troszkę ufniejszy. Dzisiaj rano już leżał na parapecie na poduszce tam gdzie wszystkie kociambry na kwarantannie się wylegują. Miziak z niego jest straszny tylko strach mu nie pozwala tak do końca wyluzować. Próbował nawet brzusio wywalić ale troszkę mu odwagi zabrakło. Śliczne baranki strzelał i coś co miało przypominać udeptywanie ale takie bardzo nieporadne :lol: Mysle że i to w końcu na dobre uruchomi. Tabletki najlepiej wchodzą z kurczakiem bo w paszteciku z puszki była skrzętnie omijana. Uszy wcale nie są takie złe i chyba szybko sobie poradzimy z tym świerzbem. Oczka tez źle nie wygladają rano były czyściutkie. Kuwetkę elegancko Pan Figaro odwiedza tylko nie zasypuje :roll: ale pewnie jak już z moimi będzie to mu pokażą że należy zasypać po sobie. 8)
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Czw mar 23, 2006 8:04

safiori dziękuję za sprawozdanie. kocurek sobie radzi pod tak wspaniałą opieką :)

Mruczaki

Post » Czw mar 23, 2006 19:02

Zwierzyniec w moim domu zaczyna się poznawać. Drzwi do łazienki zostały otwarte. Koty są ciekawskie. Korina już obejrzała całą łazienkę i usadowiła sie w misce na pralce później nastąpiła zmiana i Fiona weszła do miski a Figaro na poduszce na parapecie. Jak on pięknie umie ćwierkać do moich panienek i pięknie miałczy ma taki operowy głosik. To imię bardzo do niego pasuje, wyjatkowo trafnie dobrane zaocznie ale trafnie. Cały czas do niego mówię po imieniu ale narazie zero reakcji :wink: Figaro pije dużo wody i co za tym idzie dużo siusia i co najwazniejsze pierwszy kupalek w kuwecie. Oznacza to że wszystko na dobrej drodze.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Czw mar 23, 2006 19:11

to znaczy, że nerki pracują i cała reszta też. ależ nieśmiały kocurek. pobyt w takim wspaniałym domu napewno mu dobrze zrobi.

Mruczaki

Post » Czw mar 23, 2006 19:30

Mruczaki pisze:to znaczy, że nerki pracują i cała reszta też. ależ nieśmiały kocurek. pobyt w takim wspaniałym domu napewno mu dobrze zrobi.

po pobycie w takim domu dostaniecie rozpieszczoną wersję Figara :D :D :D

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Czw mar 23, 2006 19:33

justin888 pisze:
Mruczaki pisze:to znaczy, że nerki pracują i cała reszta też. ależ nieśmiały kocurek. pobyt w takim wspaniałym domu napewno mu dobrze zrobi.

po pobycie w takim domu dostaniecie rozpieszczoną wersję Figara :D :D :D

och a co dopiero sie bedzie dzialo jak przyjedzie :D
toz wyprawke mu jak dziecku szykuje :D

Mruczaki

Post » Czw mar 23, 2006 19:48

Szykuj na przyszłość jak znalazł :wink:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Post » Czw mar 23, 2006 20:06

Figaro właśnie pojadł miseczkę kurczaka i antybiotyk za chwilę czyszczenie uszek. brrr Figaro nie przepada za tym ale mówi się trudno i czyści dalej :wink:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

[poprzednia][następna]