Moje kociska.. Misiowe nowości.. s. 97..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 04, 2006 22:09

Ais, dzięki.. :D :D :D :D
I za zdjęcia i za wizytę.. :D :D

Kociska wyszły Ci bardzo fajnie.. :D A poza tym udało Ci się sfocić kilka unikalnych sytuacji..

Po pierwsze Pyśka, która się chowa przed wszystkimi.. Jak do tej pory jesteś pierwszą osobą, której dała sie pogłaskać.. :D

Po drugie - Gacia, której na Twojej fotce wyszły piękne oczy, a przecież ma zaćmę na jednym i do tej pory zawsze to wychodziło na zdjęciach.. A tu proszę - pięknie i czysto.. :D

No i ostatni unikat - Feluś w innym miejscu i w innej pozie niż zawsze.. :twisted:

Dziękuję.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob mar 04, 2006 22:44

:D :D :D
to jeszcze kilka - a resztą zapchałam Ci chyba skrzynkę mailową ;)

czy wiesz że nafociłam ponad 80 ? Częśc niestety poszła do kosza, ale mam nadzieję że niektóre Ci sie spodobają .

Miziaki dla wszystkich kociastych, i ogłaszam, że od dzis najładniejszym kotem aamms jest Nietoperek :love: :love: :love:

Chodzę !
http://upload.miau.pl/1/52919.jpg

No, nie zawsze spokojnie śpię :)
http://upload.miau.pl/1/52920.jpg

Gość raz jeszcze w całej rozciągłości
http://upload.miau.pl/1/52922.jpg

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Sob mar 04, 2006 22:53

I jeszcze zdjęcia Nikusia na czterech łapkach.. :D

Obrazek
Tu na pierwszym planie Miś.. Nikuś nieco dalej..

Obrazek
Dzięki niezłemu refleksowi Ais zdążyła zrobić to zdjęcie zanim Nikuś całkiem zasłonił jej obiektyw.. :twisted:

Obrazek
Tutaj wprawdzie tyłem, ale widać to o czym kiedyś pisałam.. Czasem ogon jest używany jako piąta łapka.. :twisted: :twisted:

aamms

Post » Sob mar 04, 2006 23:03

Kilkanaście minut temu wykąpałam pół Nikusia.. :twisted: I zostawiłam go w wannie na jednym ręczniku i przykrytym drugim.. Teraz poszłam do łazienki wysuszyć Nikusia i zobaczyłam, że Pyśka leży na ręczniku, mocno przytulona do Nikusia i suszy go w moim zastępstwie.. :D :D
Poczekam aż jej się znudzi i wtedy dokończę.. Na razie niech się integrują.. :D

aamms

Post » Sob mar 04, 2006 23:20

aamms pisze:Obrazek

No normalnie jak Milka i Funia :lol:

scholastyka

Od: Sob lut 04, 2006 19:14

Post » Nie mar 05, 2006 0:12

:love: :love: :love:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie mar 05, 2006 0:25

Jeszcze jedno dzisiejsze osiągnięcie Nikusia.. Tylko nie jestem pewna, czy dam radę to dokładnie opisać.. :oops: Ale spróbuję, bo to kolejna czynność, którą Nikuś wykonał po raz pierwszy.. :D

Po dzisiejszej kąpieli i suszeniu ciepłym powietrzem, jak postawiłam go na łapki na wykładzinie, to zrobił kilka kroczków, a następnie wykonał coś w rodzaju przeciągania się.. To znaczy zrobił dwa kroczki przednimi łapkami, tylnie zostały, a następnie przeciągnął tylnie łapki podnosząc je na zmianę do góry i wyciągając do tyłu.. Najpierw jedną, potem drugą.. W międzyczasie utrzymał równowagę na trzech.. Następnie stanął na wszystkie cztery i poleciał zaczepieć śpiącą Gacię.. Doleciał do niej i zaczął ją pacać łapką.. :twisted: I podczas tej czynności również utrzymał równowagę na trzech.. :D Gaćka mu oddała i przez chwilę tłukli się oboje, a potem Nikuś odwrócił się i poleciał na wszystkich łapkach w drugi koniec pokoju.. Tam wreszcie usiadł zmęczony osiągnięciami.. :D :D Następnie położył się i zapadł w drzemkę.. :D :D

Teraz znowu łazi po pokoju i kombinuje co by tu jeszcze.. :twisted: :twisted:

aamms

Post » Nie mar 05, 2006 0:28

Ja wczoraj (tzn. w piątek) miałam zaszczyt poznać koty aamms. Nikuś był najbardziej przyjacielski i głośny :twisted:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 05, 2006 8:57

Brawo Nikuś !!! :D

To prawda, Nikuś jest najbardziej przyjacielski, łasi się rozkosznie i chce, bardzo chce być przy człowieku. Co do głośności, to się nie wypowiadam bo nie dane mi było usłyszeć zbyt wiele kocich rozmów :twisted:

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Nie mar 05, 2006 11:40

Jeszcze jedna fotka Nikusia.. Tylko błękit oczu troszkę zszarzał.. :oops:
Ale tylko na zdjęciu.. :D

Obrazek

aamms

Post » Nie mar 05, 2006 11:54

aamms pisze:I teraz moja prośba.. jakiś czas temu pojawił się wątek z instrukcją jak wykonać lekki opatrunek na tę dość trudną część kota.. Ale nie pamiętam ani autora ani tytułu wątku.. Może ktoś podrzuci link.. :oops: Spróbuję zrobić coś takiego Mrówce.. Chyba będzie lepsze od tego kłębu, który teraz ma na szyji..
Jest to na stronie Blue: http://republika.pl/kocia_stronka/opatrunek.html
Lecę czytać dalej o Twoim stadku i wyczynach Nikusia, bo mam spore zaległości. :D
Za zdrówko Mróweczki :ok:

Edit: Doczytałam już, że link do strony Blue został odnaleziony, a tak na marginesie, to cała strona Blue powinna być w kocim ABC... może jest (?)

Cudne to Twoje stadko Aamms, piękne zdjęcia... i jeszcze kciuki za dalsze osiagnięcia Nikusia :ok:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Nie mar 05, 2006 13:22

Ale futrzaste te Twoje persiska!!!! :lol: Piękne są. Nikuś najsłodszy z nich.

Dziewczynki- słodkie króweczki. Widać po pysiach, że charakterne. :lol:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie mar 05, 2006 23:43

Zakocona pisze:Ale futrzaste te Twoje persiska!!!! :lol: Piękne są. Nikuś najsłodszy z nich.

Dziewczynki- słodkie króweczki. Widać po pysiach, że charakterne. :lol:

Dzięki Zakocona.. :D

Dzisiejszy serwis informacyjny:

Mrówka nadal strasznie nieszczęśliwa.. Chomąto, wbrew moim obawom, trzyma sie nadzwyczaj dobrze.. I nadal spełnia doskonale swoją funkcję.. Na łysym placku zrobił się już pięknie przyschnięty strupek.. Nic nie jest rozdrapane.. Na części łysego zaczyna odrastać futerko.. :D Ale gula pod skórą uparcie siedzi.. :(

Nikuś pokonuje kolejne przeszkody.. Znowu wlazł na fotel, potem z niego na stół.. Podeptał mi klawiaturę, poprzestawiał obrazki na monitorze, wyłączył polskie litery, włączył opcję szukania plików i folderów.. :twisted: Następnie próbował, sladem Gaci, wleźć ma monitor, ale okazało się to jeszcze za trudne, wobec tego ułożył się koło klawiatury na stole i zasłania mi ogonem klawisze.. :twisted: Przy każdym słowie muszę przesuwać jego ogon, bo stale nim macha i kładzie go akurat tam gdzie jest potrzebna mi literka.. :twisted: :twisted:

aaaaaaaaaaassssss

a teraz posadził mi tyłek na klawiaturze i przez przypadek nawet sam o tym napisał.. I do tego w obcym języku.. :twisted: :lol: :lol:

No i zaczyna tęsknie wpatrywać się w wyższe poziomy.. Oparcie fotela, jakaś półka przy ścianie.. I jeszcze miauczy z pretensją, że nie może na razie tam wleźć.. :twisted: :twisted:

No, no.. jeszcze trochę i będę go zdejmować z zasłon.. albo przykręcać oberwane karnisze.. :twisted:

aamms

Post » Pon mar 06, 2006 9:54

Koty jak zwykle super! :love: (a ja zapommniełam wysłać zdjecia mailem, ale to nadrobię :oops: )
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto mar 07, 2006 22:23

Wyższe poziomy na razie są dla Nikusia niedostępne.. Ale po tym, jak udało mu się wdrapać na stół i zaprzyjaźnić z monitorem i klawiaturą, już teraz cały czas mam towarzystwo obok siebie.. Miejscówka jest na tyle doskonała, że wczoraj Nikuś pobił się o nią z Misiem.. 8O
Nikuś wygrał.. :twisted:
I teraz biedny Miś siedzi pod meblem w rogu pokoju i udaje, że go to nic nie obchodzi.. Ale niech tylko Nikuś zlezie stamtąd.. Od razu Miś melduje się przy kompie.. :twisted:
Wcześniej była to ulubiona miejscówka Puchatka.. Ale Puchatek już dawno dał za wygraną.. I w ramach protestu siedzi w umywalce.. :?

aamms

[poprzednia][następna]