Schronisko w Jozefowie. Koty czekaja na dom, str.1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2005 15:22

Kicorek pisze:To była szybka wieczorna akcja, bo w poniedziałek kicia musiała z domu agis zniknąć, gdyż agis brała do siebie kotkę z 4 kociętami (też z Józefowa), które przez ostatnie dwa tygodnie były w innym domu tymczasowym.

wiem, wiem :-)
Właśnie dlatego w poniedziałek chodziłam jak na szpilkach, od rana prowadziłam intensywną akcję edukacyjną :-)
Wieczorem miałam gości, ale myślami byłam gdzie indziej, więc chyba pomyśleli, że się wstawiłam, bo odpowiadałam na inne pytania niż zadawali... :oops:

Wiesz Kicorku, że chyba sąsiadkami jesteśmy... o ile Twój podpis jest aktualny... Bielany? :-)

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Śro lis 02, 2005 15:25

Regata pisze:Wiesz Kicorku, że chyba sąsiadkami jesteśmy... o ile Twój podpis jest aktualny... Bielany? :-)

Jak najbardziej :D
Masz ochotę na odwiedziny u pięknoty? :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro lis 02, 2005 15:28

Kicorek pisze:
Regata pisze:Wiesz Kicorku, że chyba sąsiadkami jesteśmy... o ile Twój podpis jest aktualny... Bielany? :-)

Jak najbardziej :D
Masz ochotę na odwiedziny u pięknoty? :D

no tak się właśnie bezczelnie przymawiam ;-)

i tak sobie myślę, że może mogłabym się czasem przydać do jakiś akcji specjalnych (transport np...)

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Śro lis 02, 2005 15:30

A proszę bardzo - tylko w godzinach mocno wieczornych :twisted:

Kicorek

Post » Śro lis 02, 2005 16:23

Kicorek: Gluś jest naprawdę świetny - wesoły i rozbrykany :D Na początku obawiałam się, że nie dam rady się nim wystarczająco dobrze zaopiekować... wyglądał baaaardzo źle. Najtrudniejsza była decyzja "Którego kotka zabrać..." Bromba poprzedniego dnia już drasnęła mnie w serce... a mogłam wziąć w sumie tylko dwa :( :kotek: :kotek:

Będę miała wielką prośbę (oczywiście po pełnym odzyskaniu zdrowia, szczepieniach itp) o pomoc w znalezieniu dla Bromby i Glusia nowych domków u odpowiedzialnych ludzi.... u mnie z powodu ilości kotów na m2, może być tylko domek tymczasowy....
a czego nasłuchałam się od Irenki :?: :evil:
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Śro lis 02, 2005 16:33

Czyli wzięłaś kotka, który Tobie zapadł w serce, i kotka, który mnie zapadł w serce. Chyba się wproszę do Ciebie na mizianki, jak już maluchy będą w lepszej formie :wink:

Akineko pisze:u mnie z powodu ilości kotów na m2, może być tylko domek tymczasowy....
a czego nasłuchałam się od Irenki :?: :evil:

Tymczasowe domy są na wagę złota :D . Dlatego jeszcze raz Ci dziekuję za sprawienie nam tak miłej niespodzianki :D

A co ciekawego powiedziała Ci Irenka? :twisted:

Kicorek

Post » Śro lis 02, 2005 16:52

Zapraszam, zapraszam.... :)

a co Irenka powiedziała ? Ona jest najstarsza i źle reaguje na nowe koty... Jak będzie jeszcze gadać to ją nagram i jeśli da się wrzycić na stronę mp3 to sama posłuchasz.... :wink: :D I mi się dostało i na pozostałe rezydentki syczy. Koło drzwi od łazienki przechodzi krokiem obrażonej pantery - czasem jak syknie, to ma się wrażenie, że zaraz się przenicuje. Na szczęście wiem, że w razie jak małe by z łazienki wyszło, to krzywdy nie zrobi... wejdzie gdzieś wysoko i się do reszty obrazi. :?
Obrazek

Akineko

Post » Śro lis 02, 2005 17:55

To chociaż o tyle dobrze.... Mój rudy, jak mu się coś nie podoba, to próbuje odstraszyć sykami i nie tylko :?
Ale Lunkę po dwudniowych fochach zaakceptował. Mam nadzieję, że to samo będzie z Zorrunią

Kicorek

Post » Śro lis 02, 2005 19:26

Wymiziaj ją ode mnie, co?
Eeeech :(
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Śro lis 02, 2005 19:52

Petroniusz pisze:Wymiziaj ją ode mnie, co?
Eeeech :(

Co taka smutna minka?

A Kicorek na pewno wymizia.
Kicia, Milki, Max i Ares (za TM)

agis

Od: Pon gru 13, 2004 12:59

Post » Czw lis 03, 2005 7:51

Hop na pierwsza strone :D
Moja Czarnula niestety jest agresywna do innych kotow i jak sie jej nie pilnuje to tylko czeka zeby Kici dac po glowie :?Choc mozliwe ze poprostu one sie nie polubily.Pani w schronisku mowila ze ona jest lagodna,a okazalo sie co innego.
Mizianki dla wszystkich kotuchow :)
:>
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ank_a

Od: Czw lut 10, 2005 15:16

Post » Czw lis 03, 2005 10:05

Biało srebrny kot odsypia swoją chorobę "Rana ma się lepiej", ale nie wiadomo, czy nie czeka go druga operacja.
Koteczka leczy zapalenie płuc i również odsypia ropnia w uchu. Biedne kocie nieszczęścia. :(
Chyba najwyższa pora na nadanie imion? Nie chciałabym, żeby (tfu tfu) gdy jednak choroba je pokona nie miały imion :(
Kto ma propozycje?
ja myślałam o
- Nadzieja (Ona)
- Sen (On)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw lis 03, 2005 11:05

Mam nadzieję, że druga operacja nie bedzie konieczna.
A ja dziś mam dziś hiszpański dzień, więc proponuję: Carmen i Carlos :)

A trikolorkę Zorrunię łapka po wczorajszym zastrzyku już na pewno mniej boli, bo prawie nie kuleje. Dzis powtórka.
Cyryl na Zorrkę syczy :(
A kicia już pcha się na pokoje i piszczy za towarzystwem. Ona nie syczy, tylko spokojnie się przygląda. Kitka też przyjęła ją spokojnie - oczywiście na razie na odległość - Kitka na rękach, Zorrka na fotelu 8)

Kicorek

Post » Czw lis 03, 2005 13:01

Tajdzi: cieszę się, że biedulki w lecznicy mają się lepiej :) Bę dzie dobrze :ok:

Regata: W schronisku została chyba jeszcze jedna szylkretowa piękność, młodziutka, taka bardziej miszmaszowata niż w łatki.... I na ręce strasznie się pchała.... może ona? cuuudo.....

U mnie: wielka zmiana w zachowaniu Irenki: przestała robić awantury i przychodzi nawet na mizianko... Dzisiaj rano Gluś wylazł z łazienki - z wrażenia aż dostał ataku kichania ;) - a moje dziewczynki siedziały sobie w pokoju i z bezpiecznej odległości patrzyły z zainteresowaniem....
Młodziaki były wczoraj na kontroli, dostały antybiotyk, maść do uszu. W piątek jeszcze jedna wizyta, potem odrobaczanie i po niedzieli będę wypuszczać z łazienki. Zobaczymy....
Bromba - widać, że to będzie kicia z charakterem :roll: :D
a Gluś.... jeszcze straszne pstro ma w głowie: poluje na wszystko i jje za 3 koty :D :D :D Gapa ze mnie - on już na wybarwione oczka, ale z powodu KK widać prawie samą źrenicę :oops: .... chyba ma zielone .... :oops:
Obrazek

Akineko

Post » Czw lis 03, 2005 13:08

Akineko, chyba piszesz o ostatniej kotce z mojego podpisu - jest zabójcza: ma pyszczek w kratkę :D . I ma zielone oczy :love:
Trzecia koteczka od końca ma więcej czarnego i okrągłą buźkę i też jest śliczna z tą rudą kreską na pyszczku, ostatnio ciężko oddychała :( . Też ma zielone oczy :love:
Trikolorka oczywiście też jest cudna, ale nieco płochliwa. Oczka bursztynowe :D

Bardzo się cieszę, że kociaki u Ciebie mają się lepiej :D
Jeżeli bedziesz miała możliwośc, to zrób im zdjęcia, a jeżeli nie - to ja je zrobię :)

Kicorek

[poprzednia][następna]