Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
pibon pisze:Aniu, oby ten krotszy pobyt przyniosl jakis efekt. I odpoczynek bo zwolnienie chyba dostaniesz po
Anna2016 pisze:Dziś doszła nowa osoba i od rana... jest włączony TVznalazłam się w kinie....poza hałasem remontu budynku jeszcze tanie seriale i strumień telewizyjnej sieczki dźwiękowej. Siedzę na końcu korytarza, z książką - jakie to wyzwalające
![]()
![]()
Coś się zmienia w koncepcji leczenia, docierają do mnie strzępki informacji że za jakieś 3 mce ponowna wizyta tuale szczegółów nie znam bo to news rzucony w biegu.. ....czy ktokolwiek zapyta czy mi, osobie pracującej i przyczyniającej się do wzrostu PKB tego kraju pasuje termin kontrolnej wizyty???? ależ oczywiście że nie - tak wyraża się uprzedmiotowienie pacjenta
Dobrego popołudnia
Anna2016 pisze:Ufa się kompetencji. Lepiej mieć kompetentnego i miłego niż kompetentnego i chama....
Sądzę że w leczeniu chorób przewlekłych dość istotne jest partnerskie budowanie relacji z pacjentem bo to pacjent w sporej mierze dźwiga na sobie skuteczność leczenia - jeśli będzie ono narzucone i nieuwzględniające sytuacji zawodowej , rodzinnej itp oraz ograniczeń (i mozliwosci) z nimi związanych to pacjent może nie być w stanie go w pełni realizować i obnizy to jego motywację i zaangazowanie. Ale do tego trzeba ROZMAWIAĆ z pacjentem a nie rzucać wymagań jak granat nie oglądając się gdzie wybuchnie. Moja siostra jest lekarzem, 40 lat stażu, słucham o codzienności ludzkiej i administracyjnej jej zawodu od wielu lat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 54 gości