Lato w Tulinkowie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 01, 2025 8:47 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

Tak, Fela przejęła Fundacja "Koci Zakątek". Podobno Fundacja znalazła dobry dom tymczasowy, z tego co mówiła Marysia- Fela przejął jakiś chłopak. Potem już nie miała wieści o Felu, choroba wytrąciła Mary właściwie z całego życia poza szpitalami :( .
Z Fundacją kontaktu nie mam. Przesłałam nadpłatę ze zbiórki wieńca, dołączyłam do tego mail, ale odpowiedzi nie było żadnej, odpowiedział tylko automat, że odpowiedzą.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto kwi 01, 2025 10:52 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

czitka pisze:Tak, Fela przejęła Fundacja "Koci Zakątek". Podobno Fundacja znalazła dobry dom tymczasowy, z tego co mówiła Marysia- Fela przejął jakiś chłopak. Potem już nie miała wieści o Felu, choroba wytrąciła Mary właściwie z całego życia poza szpitalami :( .
Z Fundacją kontaktu nie mam. Przesłałam nadpłatę ze zbiórki wieńca, dołączyłam do tego mail, ale odpowiedzi nie było żadnej, odpowiedział tylko automat, że odpowiedzą.

Dziękuję Ci za informację.Kurczę ,dobrze by było dotrzeć i dowiedzieć się co z chłopakiem,w sensie z Felkiem.
Popytam może ktoś kogoś zna z kociego zakątka i może mnie skontaktować z tym domem.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto kwi 01, 2025 10:53 Re: Tulinkowo na wiosnę... z prezentem

alessandra pisze:Atta Ty wszystko wiesz 8) - potrzebuje pomocy w odnalezieniu obecnego domu Felka od Mary Lux [*]
Felek wygrał komplecie tulinkowy w konkursie na Miss i Mistera miau i chciałabym posłać mu mały prezent :201461

No ta ja dużo więcej nie wiem ponad to, iż trafił do Fundacji i być może jest gdzieś na tymczasie.

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto kwi 01, 2025 11:02 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

Gdy człowiek dowiaduje się, że jest chory czas goni, to tak jak tutaj załatwialiśmy dom dla 7 kotów, 3 po leczeniu i wyszło najszybciej z fundacją, która tak się zaopiekowała kotami,że jeden im uciekł :evil: Kobieta zażądała wydania jej zwierząt i na szybko zorganizowałam wspólny dom dla 3, potem pojawił się mężczyzna z polecenia koleżanki i wybrali z synem kolejnego.
Wniosek taki, że jak masz coś zrobić to rób to osobiście. Pomagaliśmy tej Fundacji zawsze z środkami, z rozgłaszaniem w okolicy, zbiórkami, wydawało się ,że to taka nasza lokalna, najbliższa, a wyszło, że taka sama jak inne, zostaliśmy bez wyjaśnień, z zaginionym kotem. Gdy nie nawiążesz emocjonalnej więzi z podopiecznymi (nie da się ze wszystkimi!), to traktujesz je pomacoszemu :(

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto kwi 01, 2025 15:28 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

Atta, ale Felek nie był kotem Marysi. To był podopieczny Kociego Zakątka, u Marysi na dożywotnim tymczasie (fundacja zapewniała pełne utrzymanie kota, jeździła do weta itp) i mieli pełne prawo do decydowania, co dalej z kotem. Dowiedzenie się czegokolwiek może być bardzo trudne, bo RODO

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto kwi 01, 2025 17:42 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

napisałam na fb przy poście o Felku z grudnia 2024, z prośbą o jakiś kontakt w sprawie nagrody.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto kwi 01, 2025 18:39 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

czarno-czarni pisze:napisałam na fb przy poście o Felku z grudnia 2024, z prośbą o jakiś kontakt w sprawie nagrody.

Dziękuję bardzo. Napisałam do Fundacji koci zakątek,ale nie wiem czy mi odpowiedzą

Dagmara,zapraszam na wątek mister i miss miau i wybranie prezentu

alessandra

Post » Wto kwi 01, 2025 20:31 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

Jaa? A za co?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto kwi 01, 2025 21:10 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

czarno-czarni pisze:Jaa? A za co?

Za vice Mistera miau.Motya odszedł[*],ale kocyk będzie symbolem jego ducha.

alessandra

Post » Wto kwi 01, 2025 21:42 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

alessandra pisze:
czarno-czarni pisze:napisałam na fb przy poście o Felku z grudnia 2024, z prośbą o jakiś kontakt w sprawie nagrody.

Dziękuję bardzo. Napisałam do Fundacji koci zakątek,ale nie wiem czy mi odpowiedzą

Dagmara,zapraszam na wątek mister i miss miau i wybranie prezentu

jakie to jest cholernie przykre...nie wiem, kto Felka zgłosił do konkursu, nie śledziłam go. Ale ten ktoś wiedział, że Felka na miau już nie ma, dysponował nie swoimi zdjęciami, ale nie wie, co się z kotem dzieje, gdzie jest, czy w ogóle żyje. Felek był nerkowcem, dla takiego kota ogromny stres, jakim jest nagłą zmiana domu, bywa zabójcza. Czyli co, fun jest ważniejszy od kota ? Na KOCIM forum, a nie na jakiejś durnej grupce na FB ? a obecny właściciel nie ma w tej sprawie nic do powiedzenia ?
sorry, ulało mi się...

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto kwi 01, 2025 23:34 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

Ja myślę że tu nie chodziło o żaden "fun", tylko o pamięć o MaryLux. W pewnym sensie Felek był też naszym miauowym kotem, było też zaznaczone w regulaminie że kota nie musi zgłaszać właściciel.
Przecież nic się nie stanie nawet jeśli Felek tej nagrody nie otrzyma. A to że wygrał, to takie przedłużenie naszego wspomnienia o nim - takim jakim był kiedy jeszcze wszystko było po staremu.
Przynajmniej ja tak to odbieram.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Śro kwi 02, 2025 0:05 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

Silverblue pisze:Ja myślę że tu nie chodziło o żaden "fun", tylko o pamięć o MaryLux. W pewnym sensie Felek był też naszym miauowym kotem, było też zaznaczone w regulaminie że kota nie musi zgłaszać właściciel.
Przecież nic się nie stanie nawet jeśli Felek tej nagrody nie otrzyma. A to że wygrał, to takie przedłużenie naszego wspomnienia o nim - takim jakim był kiedy jeszcze wszystko było po staremu.
Przynajmniej ja tak to odbieram.

Ja też tak na to patrzę. Chodziło o wspomnienie o Felku i o MaryLux[*]
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro kwi 02, 2025 9:34 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

Ola masz info na whatsapp
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro kwi 02, 2025 11:15 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

Dzień dobry, jestem nowym opiekunem Felka po p. Marii.
Chciałem podziękować, za zgłoszenie go do konkursu i za nagrodę.
Felek ma się bardzo dobrze, jest kotkiem pełnym życia i najchętniej to by się tulił do ludzi całą dobę. Opiekuje się nim od grudnia. Szczęście w nieszczęściu, że gdy Pani Maria trafiła do szpitala to, Feluś tylko jeden dzień był sam u niej w domu, a później zabrałem go odrazu do siebie, gdzie również jest jedynakiem. Także udało się uniknąć stresu związanego z kocińcem. Od pierwszego dnia jest bardzo szczęśliwy i zmiana otoczenia nie pogorszyła jego stanu. Jest bardzo mruczącym kotkiem kochającym ludzi.

Jeszcze raz, w jego imieniu, bardzo dziękuję za zgłoszenie go do konkursu i wszystkie oddane głosy.

Pozdrawiam serdecznie, Wiktor

KotekFelek03

Od: Śro kwi 02, 2025 11:06

Post » Śro kwi 02, 2025 11:54 Re: Tulinkowo na wiosnę... gdzie jest Felek od Mary Lux [*]?

KotekFelek03 pisze:Dzień dobry, jestem nowym opiekunem Felka po p. Marii.
Chciałem podziękować, za zgłoszenie go do konkursu i za nagrodę.
Felek ma się bardzo dobrze, jest kotkiem pełnym życia i najchętniej to by się tulił do ludzi całą dobę. Opiekuje się nim od grudnia. Szczęście w nieszczęściu, że gdy Pani Maria trafiła do szpitala to, Feluś tylko jeden dzień był sam u niej w domu, a później zabrałem go odrazu do siebie, gdzie również jest jedynakiem. Także udało się uniknąć stresu związanego z kocińcem. Od pierwszego dnia jest bardzo szczęśliwy i zmiana otoczenia nie pogorszyła jego stanu. Jest bardzo mruczącym kotkiem kochającym ludzi.

Jeszcze raz, w jego imieniu, bardzo dziękuję za zgłoszenie go do konkursu i wszystkie oddane głosy.

Pozdrawiam serdecznie, Wiktor

Dobrze czytać takie wiadomości, bo przeciez koty to nasza rodzina, te forumowe też.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]