Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ita79 pisze:Wiec tak jak napisałam - wybór kot mieć musi. Ja "swoich" też nie przyklejam do termoforów. Nie powiem, mają fazy, że chcą położyć się na samym podkładzie z dala od źródła ciepła i po to też mają miejsce (dlatego cenię duże kojce zamiast standardowych kenneli , gdzie kot może się najwyżej na "suficie uwiesić" jak mu za ciepło) . Szybko też jednak wracają się dogrzewać (zamiast kulić) w kącie
ita79 pisze:Coś chyba mieszasz. Kot wypuszczony zacznie szybciej jeść, bo zacznie się ruszać (pomijając stres który odpuści), a nie że z zimna. Ten kot siedzi w klatce, nie rusza się ,więc się nie rozgrzewa sam. Może jedynie się skulić by mniej wytracać ciepło. Temperatura w garażu pewnie z 10* , max 15 * , koty dopiero około 25 * czują się optymalnie.
iza71koty pisze:Ten kot nie miał wyboru.Miał matę pod kontenerkiem.Jedyne miejsce gdzie mógł się schować.Dziwne że jakoś moje kotki po zabiegu-wykopują celowo-kocyki z kontenerka.Chyba lepiej wiedzą co bardziej im służy i pomaga.A wczoraj dodana ziemia do kuwety-bardzo pomogła.
I nie pisz takich rzeczy o mojej Wetce-wiele Wetek powinno mieć Jej wiedzę.
avinnion pisze:iza71koty pisze:Ten kot nie miał wyboru.Miał matę pod kontenerkiem.Jedyne miejsce gdzie mógł się schować.Dziwne że jakoś moje kotki po zabiegu-wykopują celowo-kocyki z kontenerka.Chyba lepiej wiedzą co bardziej im służy i pomaga.A wczoraj dodana ziemia do kuwety-bardzo pomogła.
I nie pisz takich rzeczy o mojej Wetce-wiele Wetek powinno mieć Jej wiedzę.
No ja właśnie też zostałam pouczona, że ciepło po zabiegu musi być, bo kotom spada temperatura po zabiegu a potem jak się nie ruszają w klatce to nie umieją się ogrzac. U mnie mata jest pod kontenerkiem i wejściem do kontenera. Jednakże tył kontenera nie jest ogrzewany a także reszta klatki. Kotek na początku siedzisk tylko na macie za kontenerem z boku, który wypychał do przodu i tam się krył. Więc ja rozumiem że chciał do ciepła. Załatwił się wczoraj w nocy a ziemię dałam dzisiaj rano.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości