Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Doris2 pisze:Ja mam wpisane na karcie z SORU podrapanie a nie ugryzienie i procedurę uruchomili.
Myślę że to rozwiązanie z szopą i to pod okiem weterynarza czyli kogoś kto może leczyć zwierzę jeśli jest taka potrzeba, i jeśli może to nie jest głupie rozwiązanie.
Nie wszyscy weterynarze to źli, samolubni ludzie. Weterynarz na pewno będzie lepiej wiedział co zrobić jeśli kot nie che jeść i pić. Może poda mu podskórną kroplówkę na sam początek przy przyjęciu, a potem ten kot jakoś zacznie jeść i pić sam.
Doris2 pisze:SEDALIN gel 350 mg/10 ml żel doustny dla psów i koni. Pies mojej mamy dostał coś takiego przed wizytą u weterynarza bo w zasadzie jest jak dziki.
To nie jest narkoza tylko uspokojenie. Pies był po tym jak pijany, ale przytomny.
Doris2 pisze:Widzisz, ja też mam problem o jakim piszę z Tobą w innym wątku. Te kotki które chciałam wysterylizować też stołują się u mnie. Tu radzisz nie oddawanie organizacji z pewnych obaw, i ja też nie wiem czego spodziewać się po organizacjach jakie mogłyby pomóc w wysterylizowaniu tych kotek co są u mnie.
To są bardzo trudne decyzje.
avinnion pisze:Niestety przeprowadziłam rozmowę kwalifikacyjną z tym lekarzem i on się nie nadaje na opiekuna Onx. Może potem napisze dlaczego. Moja wet wyśmiał i powiedział że gdyby nie była wetem to po nacięciu nikt by się tym nawet nie zainteresował a przez to że ona spanikowała i nakręciła inspektor to teraz jest szambo.
Niestety narzucał mi, że kot nie może uciec absolutnie bo wtedy są bardzo poważnie konsekwencje dla mnie. Ale nie powiedział jakie. Pani inspektor też mnie nie pouczyła a chyba powinna?
Czy ktoś wie jakie to konsekwencje?
Doris2 pisze:No cóż, skoro ten kot jest taki że nie można go przytrzymać i podać np. strzykawką do ust tego preparatu czy w jakimś smakowitym kąsku np. rybie, to rzeczywiście nie wiadomo jak podać ten sadalin.
Ja tej kotce co ją leczę musiałam podawać taką pastę w strzykawce do ust i mnie się udało, choć też nie chciała.
Jako ciekawostkę dodam że w przeszłości chciałam już pomóc kotu z ropniem, i weterynarz przekazał przez straż miejską mi ten sedalin że am go podać kotu w jedzeniu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Silverblue i 48 gości