OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 11, 2023 9:25 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Dziękujemy Cioci Ani za żwirek i Felixy. :1luvu:

Igę próbuję łapać. Z powodu tego, że ona zwiewa na widok łapki i podbieraka, zaczynam nosić transporter. Niech nawyknie ,że mam coś w ręku. Zawsze mam wiaderko więc może jakoś będzie. Daje się dotknąć to może uda się mi ją ucapić. Pracy i czasu trzeba. Cierpliwości. Dziś zostawiłam transporter na początku garaży na kortach. Mała przyszła. Nawet stała blisko. Naszykowałam jej przysmaczki. Stałam bez ruchu. Ona zjadła deczko i zaczęła się rozglądać. Zobaczyła pudło kontenera i najeżona jak szczota uciekła. Wcisnęłam pod podłogę co tam miałam wcisnąć i idę wiec do lasu. Wodę zostawiłam przy drodze by mieć rękę wolną. Tak sobie pomyślałam, że zawsze jest. A dziś nie było dużo w pojemnikach i dygać musiałam po raz drugi. Ale to szczegół. :mrgreen:
Czeka Iga za płotem. Gada. Bunia też jest. Obie biegną. Choć nie pchają pod rękę jak zwykle. Stawiam pudło w miejscu gdzie zawsze stoi wiaderko. Daję małej to co przyniosłam z kortów. Jest bardzo ostrożna ale je. Jeśli skubanie można nazwać jedzeniem. Buśka w podskokach prowadzi mnie do swojej miejscówki. Stoję i czekam. Latam za nią z żarciem. Jednak jest wyjątkowo lękliwa. Do tego uaktywniły się sroki i wrony. Jak jedna usiadła na blasze płotu to rumor niósł się daleko. Nawet ja się przestraszyłam. Udało mi się Igę pogłaskać. Strasznie uważała bym do karku nie dotknęła. Boli ją? Nawet mnie zębami capła. Tak na ostrzeżenie.
Znowu przy mnie pije. Siedzi w pozycji bólowej. Chrzęści jej w paszczy. Zęby? A może ja przesadzam :roll:
Latające i drące dzioby ptaszydła strasznie ją wystraszyły. Uciekła.
Trzymajcie kciuki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 11, 2023 17:41 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Pt sie 11, 2023 17:46 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob sie 12, 2023 6:21 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Oby Igę udało się złapać. Okropne jak nie ma jak pomóc choremu zwierzakowi.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob sie 12, 2023 9:19 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Oby Igę udało się złapać. Okropne jak nie ma jak pomóc choremu zwierzakowi.

Niestety, nie udało się. Ale udało mi się podać jej leki. Strasznie się na łaziłam za nią ale sporo, jak na nią, zjadła. Ma jakby "więcej ciałka" przy prawej stronie szczęki. Ropień? Moje wrażenie? Albo boi się albo boli ją okolica karku. Nawet, widząc transporter, nie przywitała się jak zwykle.
Nie chciała kuraka. Kupiłam jej pierś. Woli tradycyjnie.
Strasznie się martwię.
Mam fotkę. Gdy usłyszała jak cykam to uciekła. Byłam sama na siebie zła za chęć obfocenia . Niepotrzebnie ją wystraszyłam. Tylko głupie cyk było a ona zwiała. Potem jakoś się uspokoiła i do jadła Winstona. Choć to zie słowo "do jadła". Wypiła sok.
Obrazek

ASK@

Post » Nie sie 13, 2023 6:53 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2

Post » Nie sie 13, 2023 11:29 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Obrazek
Iga z wczoraj.
Niefortunnie stanęła wyglądając jak nieszczęście, ale jest taka malutka i drobniutka.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 14, 2023 5:27 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Sliczna jest i jak pałaszuje z apetytem.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon sie 14, 2023 8:46 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Sliczna jest i jak pałaszuje z apetytem.

Niestety, to tylko tak wygląda. Jedzenie z apetytem. Podstawiam co i raz inne miseczki ze smaczkami by Ige zachęcić. Raz je z talerzyka. Raz z pojemnika.
Dziś jakby lepiej wyglądała. Wyszła na przeciw mnie z podniesionym ogonkiem Choć z jedzeniem doopa była. A tam leki. Otwarte zostały 2 saszetki. Jedna tacka. Mielone indycze zapodane. Kurak pokrojony. Nerki. Wątrobka.
Gdy wracam do domu to Janusz, jeśli jest, od razu pyta o Ige. Właśnie pojechał w poszukiwaniu świeżej wątróbki.
Bunia zjadła i sobie poszła a my dwie siedziałyśmy nad talerzami w różnych częściach lasu.

Wracając pod blok postawiłam transporter i torby na ławce by mieć wolne ręce celem pompowania wody. Miski ptasie trzeba napełnić. Gdy podniosłam łepek swój zobaczyłam srebrne cudo z Panem. Pan, o dziwo, machnął ręką na powitanie. Jest zawsze bardzo oszczędny w gestach. Też machnęłam. Strasznie zdziwiona. Nic się nie odzywałam by mała psica spokojnie poszła. Mam wrażenie, że młody nie przepada za otwartością swojej psicy. Ale ona zauważyła mnie. Ileż radości było w niej gdy biegła do mnie. Wzruszyłam się widząc jak bystro skacze na tych swoich trzech łapkach. Nie ma oszednosci w witaniu. Trzeba było się wyczochrać . Zrobić buzi buzi. Kręciła bączki. Piszczała.
To wyjątkowo mądry pies. Gdy powiedziałam, że wystarczy i niech biegnie do Pana zaczęła się rozglądać. Pokazałam gdzie stoi. Pan ma specjalny gwizdek. Widząc, że koniec sesji powitalnej dał znak. Jeszcze jedno dotknięcie mokrego noska na mej dłoni. Jeszcze jedno koło zrobione ogonem. I odeszła.
Myślałam dziś o nich.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 14, 2023 15:27 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

IrenaIka2

Post » Śro sie 16, 2023 7:00 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Upał.
Tak straszny ,że wszystko ledwo dyszy.
Wolne dni przecipiałam wychodząc tylko uzupełnić wodę zwierzakom i ptakom. A i to wymagało heroicznego :mrgreen: wysiłku. Pot po mnie ściekał jak Niagara. Umycie podłogi to był wyczyn godny złotego medalu. :smokin:
Choć nawet obiad ugotowałam. Kuraka w sosie. Którego jedna porcja jakimś cudem wypełzła z zabezpieczonej patelni i sama się oskubała z mięsa od kości. Tami tylko sprawdzała potem czy reanimacja dałaby skutek i ukochany pańcio, co wrócił z pracy, będzie mógł ją spożyć.
Paniuś stwierdził ,że ja to nie umiem chronić ptaszora przed ucieczkami i następnego dnia on obłożył pokrywkami garnek. Niestety, kurak, pod osłoną nocy, wydostał się. Potem dostał zawału i spoczął wśród palników. Oczywiście napoczęty bo koty sprawdzały czy żyje. :placz:
Pokrywki, talerze i takie tam inne sejfy oczywiście na swoim miejscu były :strach: Cuda panie sprzedają w tych sklepach.
Kapustę też ugotowałam. Bladym świtem. Ale ta nie miała już takich zapędów by wydostać się z gara. Wiadomo, głąb. :smokin:

Dopiszę tylko, że Iga trzyma się. Jakby lepiej wyglądała dziś rano. Nie była taka ściupiona gdy szła. Trudno z lekami dla niej. To znaczy z zapodaniem. Grzebie w żarciu jak rasowy smakosz. A ja potem też grzebię by sprawdzić czy tabletki łyknęła. Niestety, stosik musi być usypany inaczej nie ruszy nic co pojedynczo leży. Więc otwieram co i raz nowe delicje i upycham tabsy. Nie ma mowy by grzebać w żarciu czy dosypywać przysmaków gdy ona je. Po prostu odchodzi i łażenie na kolanach nie pomaga :placz:
W takie upały sypię więcej suchego bo mokre szybko się psuje. Czego od razu nie zjedzą to nie ma szans już. Nawet jeże nie chcą.
A dziś w miskach na kotłowni taranem przeszedł jeżyk. Ale taki 'dziwny". Ciemniejszy na pyszczku niż te najczęściej spotykane.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 17, 2023 6:40 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Kto może pomóc kupić?
Forsę oddam .
Nie allegro.
697 541 709
https://allegro.pl/oferta/gerber-obiade ... 2233226858
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 17, 2023 8:25 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@ pisze:Kto może pomóc kupić?
Forsę oddam .
Nie allegro.
697 541 709

Asiu więc gdzie kupić jak nie Allegro? i ile kompletów ew szt.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Czw sie 17, 2023 8:46 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:
ASK@ pisze:Kto może pomóc kupić?
Forsę oddam .
Nie allegro.
697 541 709

Asiu więc gdzie kupić jak nie Allegro? i ile kompletów ew szt.

Sorki, miało być nie mam allegro.
wysłałam sms
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 17, 2023 8:55 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Kupię.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

[poprzednia][następna]