Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy. KONIEC

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 12, 2023 8:47 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Ewa ile nam brakuje żeby zamówić worek Cateluxa?Taki z szybką dostawą.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon cze 12, 2023 12:00 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Mamy 150,00 zł.
Znalazłam fajną ofertę 10 kg. + 2x400g (gratis to nie catelux ale josera) za 174,85 ale dostawa
Kurier Allegro Pocztex - śr-pt
lub
paczkomat - śr-czw. (waga paczki to 11 kg.).
https://allegro.pl/oferta/josera-catelu ... 788b036dd5
Iza zamawiać? I czym?
Brakującą kwotę dołożę.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon cze 12, 2023 12:42 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

ewkkrem pisze:Mamy 150,00 zł.
Znalazłam fajną ofertę 10 kg. + 2x400g (gratis to nie catelux ale josera) za 174,85 ale dostawa
Kurier Allegro Pocztex - śr-pt
lub
paczkomat - śr-czw. (waga paczki to 11 kg.).
https://allegro.pl/oferta/josera-catelu ... 788b036dd5
Iza zamawiać? I czym?
Brakującą kwotę dołożę.

Odbiorę z paczkomatu.Zamów.Dziękuję. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Pon cze 12, 2023 12:48 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Zamówione.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto cze 13, 2023 7:01 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Na zooplusie aktualnie jest kod 15%, który wchodzi na suchą joserę, wychodzi wtedy, jeśli ma się dodatkowo swój plan po ok 145 zł. Nie wiem, do kiedy kod jest ważny. Może dałoby radę dozbierać, ale pewnie trzeba się spieszyć.
Ja mogę dorzucić 30 zł
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto cze 13, 2023 7:14 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

jeszcze można dorzucić 400 gram royal canin kitten suchej, bo są pakiety gratisem i 3 puszki hillsa, psiego wprawdzie, ale na pewno nie zaszkodzą kotom jak się da raz, a zawsze to mięsny dodatek
Zrobię to zamówienie, ale opłacam je z kredytówki, więc jeśli ktoś zdecyduje sie dołozyć i się jakaś kwota dozbiera to ze skarpety będę prosić o przelew do mnie.

Zamówiłam- za worek catelux, pakiet startowy royala i 3 puszki mokrej psiej zapłaciłam 144,12zł. te 44,12 biorę na siebie, a na 100 chętnie zapiszę się na zwrot ze składek.
Obrazek

maczkowa

Post » Wto cze 13, 2023 10:46 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

maczkowa pisze:jeszcze można dorzucić 400 gram royal canin kitten suchej, bo są pakiety gratisem i 3 puszki hillsa, psiego wprawdzie, ale na pewno nie zaszkodzą kotom jak się da raz, a zawsze to mięsny dodatek
Zrobię to zamówienie, ale opłacam je z kredytówki, więc jeśli ktoś zdecyduje sie dołozyć i się jakaś kwota dozbiera to ze skarpety będę prosić o przelew do mnie.

Zamówiłam- za worek catelux, pakiet startowy royala i 3 puszki mokrej psiej zapłaciłam 144,12zł. te 44,12 biorę na siebie, a na 100 chętnie zapiszę się na zwrot ze składek.

:1luvu: maczkowa :1luvu: dziękujemy ogromnie :201494 :201494 :201494 Postaramy się uzbierać i oddać w miarę szybko.

Dziewczyny nie wiem co robić.Jestem podłamana.Nie wiem czy zakładać zbiórkę -czy co robić.Moim zdaniem oko jest do usunięcia.Koszt wszystkiego mnie poraził.Wyjdzie 1000 zł lub nieco więcej.Usunięcie plus leki.Chcę żeby kociak jutro trafił do Weta.O 14.00 będę dzwonić raz jeszcze -bo nie ma mojej Wetki-negocjować cenę raty cokolwiek.Szlag mnie zaraz trafi.

iza71koty

Post » Wto cze 13, 2023 10:50 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Oko można usunąc później, teraz masz sterylki, na które nie ma kasy, jedzenie, na które nie ma kasy i cały czas wąskie grono dokładajacych się, którzy nie mają kasy. Na Fb nie chcesz się udzielać- teraz to platforma, gdzie można coś pozyskać, są grupy, na których naprawdę dużo pomocy członkowie udzielają- grupy nie stricte pomocowe. Ale trzeba tam być.

Przy obecnych wspierających to rozlewanie z jednego garnka na 3 kubki, wiec będzie mniej na sterylki i na karmę, a oko chyba niekoniecznie jest pilne na już, natychmiast?
Obrazek

maczkowa

Post » Wto cze 13, 2023 11:05 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Oko jest do usunięcia na już.Wszystko jest wypchnięte na zewnątrz.Przestał się prawie bawić od wczoraj- bo się czuje gorzej.Żle reaguje też drugie oczko z kataraktą.Kociak zrobił się nerwowy.A to oznacza że oko z wrzodem rogówki rzutuje -na drugie oko z kataraktą.I je osłabia.

Nie udzielam się -bo mam za dużo pracy fizycznej.A jesteśmy tylko w dwie osoby do ogarnięcia wszystkiego.Przed chwilą Damian wrócił od czarnej z działek.Złapaliśmy ją na sterylkę i musieliśmy odwieżć szybko.Bo zobaczyłam ze karmi.Wczoraj przyszła opuchnięta.Jakby albo straciła kociaki albo jakis przeżył-który nie sciagą wystarczającej ilości pokarmu.Robimy codziennie mase rzeczy o których wogóle tutaj nie piszemy.Bo nie ma jak i kiedy.

Mam nadzieję ze uda mi się jakoś z Wetką porozumieć.I założymy najwyżej dodatkowo zbiórkę.Tutaj wiem ze juz dodatkowo - więcej pomocy nie uzyskam.Ludzie i tak robią ile mogą.A juz po kotach widzimy co sie dzieje.W drugim przygarnietym stadzie-Damian widzi miski puste od pół roku.A wczesniej choć- co drugi czy trzeci dzień-cos ktoś do nich wrzucał.

Bedzie coraz gorzej.Wszystkim.

iza71koty

Post » Wto cze 13, 2023 11:20 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Jeśli taki jest stan oka, to chyba rzeczywiście trzeba je robić i jedyne wyjście to zbiórka zewnętrzna, może trafi do kogoś nowego.
Uwaga dot. FB nie była zarzutem o nic nierobienie, bo oczywiste jest, że robisz fizycznie masę, uwaga dot. tego, że tam nie chcesz być, niezależnie od wszystkiego. Szkoda, bo widzę, że na grupach takich merytorycznych kocich, zooplusa, poradach behawioralnych, poradach żywieniowych dosc czesto ludzie wrzucają prośby o pomoc i jakieś wsparcie dostają. OD takich przypadkowych, nowych osób.
Obrazek

maczkowa

Post » Wto cze 13, 2023 14:41 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Rozmawiałam.Rano maluszek pojedzie do Weta.P.Mirek go tam zostawi na kilka godzin.Bedzie miał podane leki i obserwowany jaka będzie reakcja -po ich podaniu.Zanim Lekarka zdecyduje o usunięciu-musimy przeleczyć to miejsce.Jutro będę wiedziała co dalej robimy i jakie to będą koszty.Porobimy zdjęcia i założymy zbiórkę poza Forum.

Oby się udało.Maluszek jest żywotny,bardzo wdzięczny,pięknie mruczy,ma apetyt- ale teraz ma straszny dyskomfort.No i trzeba oszczędzić to drugie oko koniecznie.Na ile tylko się da.

iza71koty

Post » Wto cze 13, 2023 14:43 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Kochani- maczkowa wyłożyła pieniążki :201494 na suche.Musimy po Jej własnym wkładzie- oddać -100 zł.Ktoś może troszeczkę dać? :oops: a konto długu :oops:

iza71koty

Post » Wto cze 13, 2023 18:33 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Bez zbiórki będzie ciężko ogarnąć taki koszt na forum, popieram to co napisała maczkowa. Wiem, że Wam ciężko i nie macie mocy ale dobrze byłoby jak najszybciej założyć zbiórkę na usunięcie oczka.

Odnośnie karmy - dorzucę 30 zł, więcej nie dam rady, bo na prawdę dostanę od męża nakaz eksmisji pod most:( Komu przelać ? Jak bezpośrednio do maczkowej to proszę o dane, bo niestety nie mam zapisanych.
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Wto cze 13, 2023 18:47 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

może być do mnie, dziękuję :) napisałam pw
Obrazek

maczkowa

Post » Wto cze 13, 2023 18:54 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

maczkowa pisze:może być do mnie, dziękuję :) napisałam pw

Dzięki, przelane:)
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

[poprzednia][następna]