Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Krzesimir pisze:Tak sobie czytam ten wątek powoli bo chcę zrobić fajny domek dla moich kotowatych. I widzę, że temat zdechł, linki nie działają i ogólnie martwica. Kogoś to jeszcze interesuje?
Od 2 lat mam kawałek ogródka i od 2 lat mam koty. I od 2 lat staram się zrobić im fajny domek żeby mogły spać na zewnątrz a nie tylko na kanapiePP
Pierwszy projekt nie wypalił, bo wchodziły nawet po 3-4 naraz kiedy były małe, ale potem przestały wchodzić wcale. I teraz stoi tylko taka dekoracja (bo domek jest ładny) zachwyca wszystkich sąsiadów, ale nie zachwyca żadnych kotów. A ja też od 2 lat próbuję się rozwijać w temacie produkcji mebli ogrodowych, więc taka budka dla kotów pasowałaby mi do profilu działalności xDD
Przeglądałem rynek w Polsce i jest ogólnie padaka, solidnych budek dla kotów prawie nie ma w sprzedaży, jeśli są to głównie jakieś wypasione dezajnerskie a ceny zaczynają się od 200-300 zł za brzydkie i tandetne z płyt osb i kończą na 3000-4000 za naprawdę ładne i dopracowane. Styropianowe nawet sensowne można kupić poniżej 100 zł. Tylko że styropian na zewnątrz brudzi się od otoczenia a do tego to jest materiał dość delikatny, wewnątrz może nie brudzi się specjalnie od kota, ale kot lubi go drapać. Chcę opracować jakiś fajny model budki dla kota, taki żeby mój koszt wykonania łącznie z materiałami był poniżej 100zł. Wtedy mógłbym to robić masowo i sprzedawać za 100-150 zł a do tego mógłbym dołączać autentyczny certyfikat "testowane na zwierzętach" xD Styropian oczywiście interesuje mnie jako materiał, ale do tego chciałbym dodać jakieś fajne wykończenie żeby domek był nie tylko funkcjonalny ale też ładny.
Jeżeli ktoś chce pogadać i wymienić się informacjami to zapraszam.
Mój pierwszy projekt z miękkim wykładzinowym tarasem widokowym na dachu, jak narazie uznanie konsumentów zyskał tylko taras:
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Gdańskie Lwy, Majestic-12 [Bot] i 135 gości