Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 05, 2023 10:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Lucy dostała już tabletkę przeciwbólową. Kotka wczoraj była jakaś pobudzona, dzisiaj jest spokojna. Mało zjadła, leży sobie w namiociku. Bardzo wytęża słuch, co zrozumiałe. Biedna jest, mimo wszystko :(
Piękny dzień dzisiaj, byłam u Kulek. Tylko Sreberko się pojawiła. Zjadła mnóstwo. Ma duży brzuch, nie wiem, co o tym myśleć. Czyżby kolejna ciąża? Jeszcze raz podjadę tak w porze obiadowej, Dorota też tam zajrzy.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 05, 2023 10:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zajrzała, była Sreberko. Dostała dwie saszetki i ładnie jadła. Koło domku jedzenie jest, kotów nie było. Też tam za jakiś czas podjadę.
Lucy była dwa razy w kuwecie, zrobiła siusiu i kupkę, taką książkową :ok: Dałam jej saszetkę kattovitu rekonwalescencja i trochę zjadła, wcześniej parę chrupek. Mam nadzieję, że idzie ku lepszemu.

ewar

Post » Pt maja 05, 2023 12:43 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Miałam jednak przyjemność spotkać Lilę. Usunęłam jej znowu ogromnego kleszcza. Strach pomyśleć, ile tego dziadostwa mogą mieć koty, które nie dadzą się dotknąć. Lila zjadła trochę mięsa i pobiegła w swoją stronę. Jedzenie jest, niestety muchy już na nim siedzą, ale ponoć teraz moda na karmę z owadów :wink:
Lucy wskoczyła na kanapę, umyła się dokładnie i teraz smacznie śpi.

ewar

Post » Pt maja 05, 2023 14:24 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Miałam jednak przyjemność spotkać Lilę. Usunęłam jej znowu ogromnego kleszcza. Strach pomyśleć, ile tego dziadostwa mogą mieć koty, które nie dadzą się dotknąć. Lila zjadła trochę mięsa i pobiegła w swoją stronę. Jedzenie jest, niestety muchy już na nim siedzą, ale ponoć teraz moda na karmę z owadów :wink:
Lucy wskoczyła na kanapę, umyła się dokładnie i teraz smacznie śpi.

u mnie owady by sie przydały bo sa młode sikoreczki w budce
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 05, 2023 19:05 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Za Lucy! :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Niech wszystko szybko i dobrze się zagoi.

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Sob maja 06, 2023 6:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję, że kibicujecie Lucy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Wydaje mi się, że rana ładnie się goi, kotka ma apetyt, chodzi do kuwety..itd. W nocy oczywiście spała na mojej poduszce, ale w dzień sporo czasu spędza w namiociku. Możliwe, że przed zabiegiem chociaż światło do niej docierało, a teraz żyje w całkowitych ciemnościach i jeszcze jest trochę niepewna. Powolutku przywyknie, będzie żyć bez bólu, to najważniejsze.

ewar

Post » Sob maja 06, 2023 6:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Za Lucy nieustająco :ok:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob maja 06, 2023 8:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Szkoda, że się nie da kotce „racjonalnie” i po kociemu wytłumaczyć, że tak się robi dla jej dobra. Ona na pewni czuje, że jest otoczona opieką i miłością, a że bólu nie będzie, to będzie dobrze.

Brawa dla opiekuñczego kotka!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob maja 06, 2023 8:44 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob maja 06, 2023 11:36 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Cały czas obserwuję Lucy, bo przecież nie ma kołnierza, ale w ogóle nie interesuje się raną :ok: Za wcześnie jeszcze wyrokować, ale wydaje mi się, że goi się ładnie. Tak, ważne jest to, że kotka żyje lub żyć będzie bez bólu. Na razie dostaje środki przeciwbólowe.
Misza jest kotem fantastycznym, cały czas mu to mówię :lol: On ma jakąś potrzebę pocieszania, opiekowania się innymi kotami. Przytuli Mimka, Frodo, ale na przykład nie Gucię, bo ona tego nie chce i Misza to czuje.
Byłam dwa razy u Kulek. Sreberko zjawiła się od razu, podjadła sobie. Dzisiaj miała płaski brzuszek. Zaraz potem pojawiła się kocia mama, musiałam pilnować, aby nie pogoniła Sreberka. Kocia mama weszła do domku i jadła ze smakiem. Za drugim razem już żadnego kota nie było, jedzenie zostało.

ewar

Post » Nie maja 07, 2023 9:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dawno tak nie zmarzłam :evil: Mało ludzi chodzi po mieście, a jeśli już to zakapturzeni, ciepło ubrani. Byłam u Kulek, Sreberko czkała na dachu domku, była bardzo głodna. Za chwilę pojawiła się Lila i też jadła łapczywie. Miałam sporo mięsa i wątróbkę, ale dla kociej mamy, która też przyszła po jakimś czasie już niewiele zostało. Oczywiście mokra i sucha karma była, nie powinna narzekać. Potem podjechałam do siostry i stojąc już pod klatką, kiedy miałam zamiar odjechać, zobaczyłam Atola. Mądry kot zrozumiał, że zaraz dam mu jeść. Dorota pobiegła do domu po dobre saszetki i miseczkę i kot wsuwał, aż miło.
Byłam też u p.Izy podciąć Zyziowi pazurki, bo miał bardzo, bardzo długie. Nie powiem, że nie bronił się przed zabiegiem, ale bez przesady. Teraz ma krótkie, a nie szpileczki. Próbowałam zrobić mu parę zdjęć, zobaczę, co wyszło. Aha, jadąc przez park zobaczyłam z bardzo bliska pięknego dzięcioła. One są różnie upierzone, ten był czarno-biały i miał intensywnie czerwony ogon.

ewar

Post » Nie maja 07, 2023 10:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie maja 07, 2023 10:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Takiego stwora widzialas ?:
https://www.ptakipolski.pl/wp-content/u ... duzy31.jpg
Dziecioly piekne sa, halasu potrafia narobic.
Za Lucy, za pozostale koty, spokojnej niedzieli.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Nie maja 07, 2023 11:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzięki :1luvu: :1luvu:
Nie, to był dzięcioł duży, nie ma czerwonej czapeczki.
Lucy ma się dobrze, odpukać!!! Wskakuje na kanapę, kiedy na niej usiądę i domaga się mizianek. Rana wygląda ładnie, kotka nic koło niej nie majstruje, kołnierz niepotrzebny. Oczywiście jest pod osłoną antybiotyku , a jutro ostatni dzień kiedy dostanie tabletkę przeciwbólową. Wet jest naprawdę dobrym chirurgiem, ma doświadczenie. U kotek, które są sterylizowane stosuje takie szycie, że nici są niewidoczne, są pod spodem, tylko na końcu jest mały supełek.
Moje koty lubią hamaczek i leżaczek, a Frodo najchętniej zajmuje koszyczek, w którym mieści się 8O , chociaż koszyk jest naprawdę malutki .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to Zyzio. Kot odważny do brawury, niczego i nikogo się nie boi. Jest bardzo proludzki, bardzo się cieszy, kiedy p.Iza wraca do domu, lubi być na rękach, przytula się...itd. Zaczepia jednak starego Tino, który zupełnie nie ma ochoty bawić się z młodym, bardzo energicznym kocurkiem. Trudno Zyziowi zrobić jakiekolwiek zdjęcie, bo nie wytrzymuje nawet paru sekund bez ruchu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ewar

Post » Nie maja 07, 2023 13:18 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zyzio jest bardzo podobny do Tofika :)

śliczny :1luvu:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]