Emi, Pusia i Zuzia 10 część. Pusia zdrowieje

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 12, 2023 8:53 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

jolabuk5 pisze:
Anna2016 pisze:
Gosiagosia pisze:Mnie połamało. Boli mnie kręgosłup lędźwiowy i nie mogę się wyprostować. Czyściłam kuwety dziwnie się schyliłam i pierdykło :placz: :placz:

Ja też współczuję, nie wiadomo nigdy który niewinny ruch spowoduje problem....

Takie to nasze życie i zdrowie delikatne, jak bańka mydlana, jedna chwila i wszystko się zmienia...
Jak dziś samopoczucie, Mir.ko?

Niestety kruche nasze zdrowie jest i masz rację Jolu że nigdy nie wiemy co może nas spotkać. Wiemy co było a co będzie to wielka niewiadoma.
Lepiej nie jest ale gorzej też nie.
Muszę poszukać jakiegoś dobrego fizjoterapeuty masażysty z dojazdem do domu. Może profesjonalny masaż postawi mnie na nogi.
Siedzę i myślę jak wyczyścić kuwety??? :strach:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro kwi 12, 2023 9:45 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Gosiu, cały czas boli? Może jednak kręgarz, chociaż oni potrafią tez zaszkodzić, ale chyba częściej pomagają... Masaż z dojazdem też mógłby być. Jakoś trzeba ten krąg wprowadzić na swoje miejsce.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro kwi 12, 2023 10:09 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

jolabuk5 pisze:Gosiu, cały czas boli? Może jednak kręgarz, chociaż oni potrafią tez zaszkodzić, ale chyba częściej pomagają... Masaż z dojazdem też mógłby być. Jakoś trzeba ten krąg wprowadzić na swoje miejsce.

Boli jak chodzę.
Kręgarza dobrego nie znam a znam przypadki ze zaszkodził.
Ja w lędźwiowym kręgosłupie mam kragozmyk, przepuklinę i inne świństwa więc jak źle mi naciśnie to może być gorzej.

Gosiagosia

Post » Śro kwi 12, 2023 10:17 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Gosiagosia pisze:
jolabuk5 pisze:
Anna2016 pisze:
Gosiagosia pisze:Mnie połamało. Boli mnie kręgosłup lędźwiowy i nie mogę się wyprostować. Czyściłam kuwety dziwnie się schyliłam i pierdykło :placz: :placz:

Takie to nasze życie i zdrowie delikatne, jak bańka mydlana, jedna chwila i wszystko się zmienia...

Niestety kruche nasze zdrowie jest i masz rację Jolu że nigdy nie wiemy co może nas spotkać. Wiemy co było a co będzie to wielka niewiadoma.
Muszę poszukać jakiegoś dobrego fizjoterapeuty masażysty z dojazdem do domu. Może profesjonalny masaż postawi mnie na nogi.

przykucnąć?

mnie dzisiaj mój lędźwiowy mniej boli, za to bardziej "szyneczki" :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 12, 2023 10:29 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:
jolabuk5 pisze:
Anna2016 pisze:

przykucnąć?

Czyżby j.n ale te serniczki i mazurki :ryk: :ryk:
Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro kwi 12, 2023 11:47 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Obrazek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro kwi 12, 2023 12:15 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

jolabuk5 pisze:Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Post » Śro kwi 12, 2023 14:50 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:
Anna2016 pisze:

przykucnąć?

Czyżby j.n ale te serniczki i mazurki :ryk: :ryk:
Obrazek[/quote]

Raczej nie, bo nie przygotowuję wielu potraw, tylko tyle ,żeby zjeść, bo żołądek w święta jest taki sam, jedynie robię coś innego, co nie zawsze mi sie chce.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro kwi 12, 2023 15:02 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Często przy bólach kręgosłupa pomaga witamina B1, ale trzeba jej łykać sporo, kilka tabletek kilka razy dziennie na początku, potem mniej. Nadmiar wysiusia się, nie ma niebezpieczeństwa przedawkowania. To oczywiście nie lekarstwo, może nie pomóc, ale ja bym spróbowała.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 12, 2023 16:50 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

ewar pisze:Często przy bólach kręgosłupa pomaga witamina B1, ale trzeba jej łykać sporo, kilka tabletek kilka razy dziennie na początku, potem mniej. Nadmiar wysiusia się, nie ma niebezpieczeństwa przedawkowania. To oczywiście nie lekarstwo, może nie pomóc, ale ja bym spróbowała.

Biorę Neurovit tam są wszystkie witaminy z grupy B.

Gosiagosia

Post » Śro kwi 12, 2023 16:52 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Rozumiem, ale ma być dawka uderzeniowa witaminy B1. Nie namawiam, piszę, co stosuję i pomaga.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro kwi 12, 2023 17:22 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

ewar pisze:Rozumiem, ale ma być dawka uderzeniowa witaminy B1. Nie namawiam, piszę, co stosuję i pomaga.

Dziękuję.
Smaruje się maścią polecana przez Ciebie.
Może jutro będzie lepiej.

Gosiagosia

Post » Nie kwi 16, 2023 11:48 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie kwi 16, 2023 12:05 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Gosiagosia pisze:Obrazek

jakie śliczne rudzielce :1luvu: :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Nie kwi 16, 2023 17:57 Re: Emi, Pusia i Zuzia 10 część Pusia z nami 10 lat

Miau Ciociu, miziam Cię i współczuję bólu pleców :(
Łacia

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

[poprzednia][następna]