Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 07, 2022 21:14 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

maczkowa, "zwiedzamy" te same grupy, też tę dyskusję na FB dziś czytałam :mrgreen:
Mam tę matę dwuczęściową, świetnie zdaje egzamin przy żwirku kukurydzianym, który mam w nestorze (tylko Mycha akceptuje taki żwir), przy bentonicie słabiej się spisywala. Z tym, że u nas żwirek nie jest wykopywany, a wynoszony na lapach.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon lis 07, 2022 21:23 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Tę dwuczęściową mam taką większą, jakby dwa segmenty i leży przed dwoma kuwetami stojącymi obok siebie- jedna z bentonitem, drugą z cats bestem. I faktycznie lepiej, w zasadzie 100%, zbiera drewniany, ale z bentonitem tez sobie radzi chyba lepiej niż te maty trixi, najczęściej spotykane.
Te makaroniki mnie zaciekawiły, ale podejrzewam, ze mój jeden szczoch długo nie dałby im poleżeć.

A ten dywanik z metra ;), o którym pisała andorka też już ćwiczyłam i nie bardzo się mi sprawdził, po 1. za dużo wypuszczał, a po 2. jak sikacz nasikał, to wszystko poszło na podłogę, a mam panele drewniane i zanim wyhaczyłam, to mi spuchły i dłuuugo waniały.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Śro lis 09, 2022 0:01 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

czitka, pytałaś o renibus, tu jest post paranoicznej paranoi dot. tego leku, nie z własnych doświadczeń, a z informacji od weta.
viewtopic.php?f=36&t=158590&hilit=renagel&start=5460#p12635794
jego w zasadzie trzeba czytać od końca, tak dziwnie są wpisy, że późniejsze wypowiedzi są coraz wyżej w poście. I jest tam wklejony link do FB, gdzie są informacje o zamiennikach, w poście głownym mowa o leku o innej nazwie, ale w komentarzach ta lecznica pisze, że renibus to ten sam lek ubrany w nową sukienkę
https://www.facebook.com/16377635464967 ... yVyG12LTl/

Tak dla równowagi napiszę, że SPECVet jest chyba w PL głównym, jeśli nie jedynym, miejscem, gdzie można zakupić Azodyl.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Śro lis 09, 2022 10:10 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Maczkowa, dziękuję, popołudniem się przyjrzę, ja chyba byłam na tym wątku, gdzieś nawet widziałam taką tabelkę porównującą Azodyl i Renibus z której wychodziło, że Renibus bezpieczniej, lepiej i taniej, ale to zapewne firma od Renibusa :wink: . Facebooka nie mam.
Lek lekiem, a właściwie to nie lek, ale wielkość i ilość tabletek do podawania jest też ważna, z Pasiem to jest trudny temat, ledwo mu wciskam antybiotyk teraz a to jest tylko czasowa kuracja na dwa tygodnie.
Na razie przyszła kuweta z odłamanym jednym zawiasem, ale nie mam siły reklamować. Bratu wszedł do połowy i wyszedł a Pasio nawiał, bo mu się z transporterem kojarzy i wyjazdami na kroplówki. Oczywiście nie montowałam klapki.
Czekamy na rozwój wypadków.
Koty nadal pomimo bardzo drogiego i na wszystko Advocate mają pchły, kupię w sprayu Fypryst i lecimy po wszystkich. Jak Foresta Fypryst odpchlił skutecznie to może i tu da radę. No i od nowa całe mieszkanie, dobrze, że doszło w końcu Flee :ok: .
No nie nudzimy się 8) .
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro lis 09, 2022 10:32 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Jola Dworcowa zawsze twierdzi, że na pchły nie ma lepszego sposobu jak opryskanie kota bezpośrednio. Tylko ja tak nie potrafię, bo każdy kot się przed tym broni i wyrywa...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lis 09, 2022 11:02 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Spróbujemy. Jak się będą wyrywać, to będę pryskać własne ręce i wcierać w koty. Jak się nie uda, to trudno. Będzie mieszkanie i koty w pchłach. Ja nie mam już siły, nie daję rady, nie ogarniam. Jestem potwornie zmęczona, wszystko ma swoje granice :(
Dziękuję za wszystkie rady, dobre słowo, duchowe wsparcie i oczywiście za wirtualną opiekę nad Pasiem, Bratu i Mami, bez niej nie dalibyśmy rady :( . Wszystko mnie jednak przerasta już.
Obrazek

czitka

Post » Śro lis 09, 2022 11:56 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Głowa do góry, będzie dobrze!!!
Jola zawija kota w ręcznik i psika. Może się uda?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lis 09, 2022 19:04 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Obrazek

:wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 09, 2022 22:38 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

MB&Ofelia pisze:Obrazek

:wink:

Ja tak miałam do 50

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lis 11, 2022 8:15 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Te góry do przenoszenia zrobiły mi trzy dni lepszego widzenia świata, dzięki MB&Ofelia, śmieszne naprawdę.
Przyszła kuweta i mam mieszane uczucia, jak ten Benek w jej środku. Że z jednym złamanym zawiasem przy zakładanej górze to pikuś, nie mam siły reklamować, to nie ma znaczenia. Tylko Cosia weszła do zakrytej, reszta strajkuje i się boi. Więc na razie odkryta. Rozsypywanie żwirku na zewnątrz podobne, albo jeszcze bardziej skuteczne ze względu na opływowy kształt kuwety. Tu bardzo ładnie żwirek , z takim poślizgiem i rozpędem wypada na podłogę :mrgreen: . Może jak w końcu przykryjemy będzie lepiej, są trzy inne w domu, więc problemu nie ma.
Koty wszystkie potraktowane Frontlinem Combo, wczoraj pognałam na Kliniki , tam był od ręki gdzie indziej czekanie, zamawianie, a pchły się mnożą :roll: . Tylko Mami sieje dalej pewnie.
A teraz dom dla kota. Tutaj tylko napiszę, wieść się szybko niesie, ja po prostu nie mam czasu na prowadzenie innych wątków, te kuwety trzeba sprzątać, te pchły gonić :strach: .
Koleżance umarła kotka, kilkunastoletnia szylkretka. Zaopiekowana, leczona, diagnozowana, domowa, no niestety nie udało się. Została druga, kilkunastoletnia też. Sama. Więc zapadła decyzja o dokoceniu. Już. Kogo szukamy? Ma być dziewczynka, szylkretka, tri alb całkiem czarna. Malutka, dziecko takie do zaopiekowania, kotka, która została przyjmie kocie dziecko pod opiekę, tak już bywało.
Jaki to będzie dom? Dobry, ale nie do końca spełniający forumowe standardy. Z pewnością kochający zwierzaki, koleżanka jest lekarzem, kociarą i psiarą. Każde zwierzę pod jej opieką żyło długo i szczęśliwie, zaopiekowane, kochane, leczone.
Ja więc tylko przekazuję zapytanie o kotka na już. I oczekiwania co do wieku i maści. Może jakieś kocie dziecko jest w pilnej potrzebie.
Zimno i mgliście.
Przestawiajcie góry mimo wszystko! :ok:
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2022 11:59 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Pt lis 11, 2022 9:35 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Podrzucę, bo to ważne! może napisz w tytule, że szukamy kota dla domu? :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 11, 2022 11:58 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jaką kuwetę krytą?

Czitka przykro z tym wszystkim
Miałam coś napisac ale nie daje rady
Moja kicia pochowana w środę a reszty nie ogarniam
Koło mnie się złe dzieje z kotami
Dostałam zdjęcie pięknej tricolorki młodziutkiej
W złych warunkach
Z prośba żeby co myśleć
Tylko ja jestem z lubelskiego
A przez odejście kotki u mnie nawet się nie odezwałam
Jest śliczna na zdjeciu
W razie mogę zadzwonić i pytać
Tu jej nikt nie ogarnie
Ja nie umiem zdjęć wstawić
Mogę SMS wyslac
Znajoma mówiła ze tych kotów jest sporo i nie sterylizowane

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pt lis 11, 2022 12:04 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jest dom dla małej kot

Jeżeli to kicia 3-4 miesięczna, to mogę przekazać informację, fotkę też, chodzi o maleńtasa. Trochę daleko, ale odległości są do pokonania.
Obrazek

czitka

Post » Pt lis 11, 2022 12:31 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jest dom dla małej kot

Ze zdjęcia to mała
Mogę zadzwonić do znajomej i spytac

anka1515

Post » Pt lis 11, 2022 12:43 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami. Jest dom dla małej kot

Już wczoraj dostała dom na miejsce innego kota

anka1515

[poprzednia][następna]