Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2022 15:07 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Dziękujemy bardzo. Kotek nie błąka się po lesie, ale błąka się po warsztacie, otwarte drzwi do ogrodu, na podwórko i ulicę, uchylne okno, itd.
Ja mogę zasponsorować przegląd u weta, chociaż tyle...
Ale potrzebny szybki tymczas, MaryLux ma swoje plany i zobowiązania za dwa tygodnie, a właściwie to i tak mocno naciągnięty termin. Ale przetrzyma malucha, byle z perspektywą, że ktoś tę sierotę przejmie.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob wrz 10, 2022 16:10 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Nie mogę :oops: :(
Oby ktos się znalazł, bo ten otwarty garaż to żaden dom! :strach:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob wrz 10, 2022 16:17 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Brałabym. Naprawdę, bo moje kocie stadko potrzebuje malszka dla rozładowania emocji i energii. Ale Szila, moja psia staruszka już nie może. Szila kocha kocha koty, wiele pokoleń osesków pomogła mi wychować, matkowała z całych swych suczych sił. Szila ma co najmniej 13 lat, zaćmę... Nie dalej jak wczoraj, zbudzona zienacka, próbowała ugryźć swojego ukochanego kotka, Ibi. Ibi jest najukochańszym kotkiem Szili, są razem 9 lat...

Nie zaryzykuję życia żadnego kocięcia przy Szilusi, mimo, że ona kocha kotki. Starość ma swoje prawa.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Sob wrz 10, 2022 17:04 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Ja niestety mogę zaoferować tydzień, góra dwa.
Poza innymi zobowiązaniami - mam rodziców 90+, w każdej chwili muszę się liczyć z potrzebą nagłej jazdy z nimi po lekarzach, a nawet przejęcia całkowitej opieki nad nimi. Do wszystkiego - są antykoci, nie przeskoczę.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob wrz 10, 2022 17:23 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Gutek, Kochana, przecież wiem...
MaryLux, zaoferowałaś rozwiązanie na cito, to bardzo, bardzo ważne! Ale, powtórzę, MaryLux może wziąć kotka, o ile będzie wiadomo co dalej, może na maksimum dwa tygodnie maluszka zabrać. Tylko żeby teraz udało się znaleźć dt, który tę sierotkę przejmie potem od Marysi...Ja wiem, że to trudne, ale może nam się uda...
Jolabuk5, to nie garaż! To taka mała firma, kilka pomieszczeń z otwartymi przestrzeniami do ogrodu, na podwórko, itd. Ale nie dla takiego maluszka :cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Sob wrz 10, 2022 18:14 przez czitka, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

czitka

Post » Sob wrz 10, 2022 17:27 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

I inne ogrody + uliczki wokoło

MaryLux

Post » Sob wrz 10, 2022 18:46 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Znalazłam w Oławie bardzo awaryjne miejsce. Sprawdzony Dt, ale to klatka w gazażu. Mega samotnie i smutno dla jednego dzieciaka.
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Sob wrz 10, 2022 19:35 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Gutek pisze:Znalazłam w Oławie bardzo awaryjne miejsce. Sprawdzony Dt, ale to klatka w gazażu. Mega samotnie i smutno dla jednego dzieciaka.

Ale chociaż bezpiecznie.
No i mniej glodno i chlodno niz samemu w lesie.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Sob wrz 10, 2022 20:21 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Lifter pisze:
Gutek pisze:Znalazłam w Oławie bardzo awaryjne miejsce. Sprawdzony Dt, ale to klatka w gazażu. Mega samotnie i smutno dla jednego dzieciaka.

Ale chociaż bezpiecznie.
No i mniej glodno i chlodno niz samemu w lesie.

I lepiej niż w obecnym miejscu, słowo harcerza

MaryLux

Post » Pon wrz 12, 2022 16:10 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami.ALARM!!!!Zajrzyjcie!!!!

Dziękuję wszystkim za chęć pomocy, na szczęście sytuacja się zmieniła.Nie jest źle. Pan, który przejął kotka dwa dni już studiował internet, pewnie myślał, że my wariatki i wymyślamy nie wiadomo co 8) .
Dzisiaj zadzwonił i złożył mi pełne sprawozdanie. Oczywiście wśród swoich sprawdzonych klientów szuka ewentualnego dobrego domu, bo odda tylko dobrym ludziom, których zna i z którymi od lat ma kontakt. Albo nie odda :twisted: .
Jest tak: okna uchylne pozamykane. Na wszystkich drzwiach wyjściowych wielkie kartki: zamykać drzwi, uwaga kotek! W tygodniu będzie na przeglądzie u weta, bo trzeba oglądnąć, odrobaczyć, itd. 8O
Kotek robi piękne kupy, na razie gdzie popadnie, które są zbierane i oglądane :P . Oczywiście ma kuwetkę, jeszcze chyba nie trafia. Śpi w pudełeczku z kocykiem o ile nie wygrzewa się na klawiaturze komputera i wyłącza wszystko co się da przy okazji. Je ładnie. Pan kupił też suche dla maluszków. Zauważył, że mało pije, to mu rozdziabuje karmę w miseczce i dolewa wody.
No i dostał piękne imię Forest.
Jestem spokojniejsza. Oby cała historia miała szczęśliwy finał, taki finał finał.
:201461
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 12, 2022 16:27 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. I Forest...

Za Happy End! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon wrz 12, 2022 18:03 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. I Forest...

Forest mówisz...
Miałam dziś podjechać do lasu na grzyby, ale jednak odechciało mi się. Jeszcze co znajdę :strach: .
Zdrowia i spokoju wszystkim.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pon wrz 12, 2022 18:45 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. I Forest...

Imię pasuje! Może niekoniecznie do koloru futerka, ale co tam. Gorzej, gdyby się okazało, że to kotka...
Za happy end :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon wrz 12, 2022 19:12 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. I Forest...

Nie, to chłopczyk, najprawdziwszy Forest!
Właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że już dzisiaj popołudniem był u doktora, bo podobno mniej ruchliwy był i oczka troszkę nie takie. To popędził sąsiad z nim do lecznicy, jak się okazało do doktora Jonkisza, Wrocław będzie wiedział. No i mamy herpesa w stanie początkowym. Dostał convenię, coś dopyszcznie na odrobaczenie bo brzusio pękate i mnóstwo pchełek, więc Foresta opryskano czymś dla maluszków na pchełki. Jutro ponowna wizyta kontrolna, pojadą! A, i jeszcze instrukcja plus coś do przemywania oczek, co oczywiście jest wykonywane. Kotek podobno w stanie dobrym, jak na kotka zagłodzonego i porzuconego w lesie. Pięknie jednak zaopiekowany, dadzą radę!
Obrazek

czitka

Post » Pon wrz 12, 2022 19:16 Re: Czitusia,Cosia, Pasio,Bratu,Mami i Godot. I Forest...

Świetnie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]