Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 01, 2022 12:07 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

jolabuk5 pisze:Oj, to niedobrze, że się tak pokłócili Freddy i Paulchen :( Żeby tylko Paulchen nie chciał znowu zwiać z domu...

Lucasku, trzymam mocne kciuki za Wasze dokocenie - oby się udało! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
3 latka to już spory kotek, więc trudno zgadnąć, jak zareaguje Lucas :201461

Czepiaja się mnie, że w kąciku, gdzie karmię koty w dzień zbierają się wielkie muchy. Najlepiej, żebym nie karmiła :evil: Jeden kot przychodzi, karmię w kąciku przy ogrodzeniu i jeszcze źle. Czyścioszki :evil:

Myślę, że może nie czyścioszki, tylko nie lubią zwierząt. Muchy sa wszędzie, a za chwilke ten czas na wielkie muchy powinien troche minąć, zawsze jest ich najwięcej maj, czerwiec, potem gdzies sie ulatniają. Myslałam, ze tylko u mnie taka znieczulica na los zwierząt, ale widze, że gdzie indziej też
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Śro cze 01, 2022 12:43 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Jak to wzrosła Jolu? 8O 8O :( :(

Przed chwilą dowiedziałam się, że władze uczelni obniżyły mi dodatek za kierowanie kierunkiem, który dały 3 lata temu - to teraz w podziękowaniu za moje starania, za to że dzięki mojej pracy uczelnia została wpisana przez Ministerstwo Rozwoju do Katalogu dobrych praktyk uczelni społecznie odpowiedzialnych, otrzymam od października o 200 zł mniej tego dodatku. Zryczałam się jak bóbr

Aniu czy ten dodatek był stały czy tylko okresowy. Dostałaś obniżkę dodatku na piśmie? Jak to umotywowali?

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro cze 01, 2022 14:48 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Jak to wzrosła Jolu? 8O 8O :( :(

Przed chwilą dowiedziałam się, że władze uczelni obniżyły mi dodatek za kierowanie kierunkiem, który dały 3 lata temu - to teraz w podziękowaniu za moje starania, za to że dzięki mojej pracy uczelnia została wpisana przez Ministerstwo Rozwoju do Katalogu dobrych praktyk uczelni społecznie odpowiedzialnych, otrzymam od października o 200 zł mniej tego dodatku. Zryczałam się jak bóbr

O rany…
Czy to już ostateczne? Może jeszcze ktoś zmieni zdanie?
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro cze 01, 2022 14:49 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

lucas 2014 pisze:Dobry wieczor ☺️
Ktos chce powierzyc nam kotka Boje sie zapeszyc...
Lucas 2014
Nie jestem tym wymarzonym domem... ale ...

Lucasku, będę trzymać kciuki…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro cze 01, 2022 17:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Orety, jak to tak mozna dawac i zabierac? To nie jest w porzadku!
A jakby tak Ania zagrozila, ze w takim razie odchodzi? Przeciez tam juz i tak chyba 2 etaty sa nieobsadzone to ciekawe, kto bedzie wykladal?
Jola, Ty tez masz kiepsko z ta ogromna podwyzka czynszu i wysoka niedoplata:-(
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Śro cze 01, 2022 19:23 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Aniu, bardzo smutne, że tak człowieka niedoceniają. Też się z tym spotykałam, kiedy jeszcze pracowałam. 200 zł to dużo, szczególnie teraz, przy wysokiej inflacji. A może zapytaj, dlaczego Cię tak potraktowano?

U mnie suma "zaległości" wzrosła, bo ta pierwsza była tylko za c.o., a były jeszcze inne niedopłaty. :( Tak to jest, płaci się czynsz terminowo przez cały rok, a potem się okazuje, że zaliczki na media były za małe i nagle trzeba tyle dopłacić. :(

Oby się tylko koty nie pochorowały!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro cze 01, 2022 19:40 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Dodatek stały. Przez dwa lata połączyli go z innym dodatkiem, a teraz zażądałam i uparłam się że chcę wiedzieć ile one wynoszą oddzielnie. No to się dowiedziałam. Jeden z tych dodatków, w 2019 był o 200 zł wyższy. To są oszuści, specjalnie łączą dodatki żeby się pracownik nie zorientował. Na dziś mam info na mejla od kadrowej bo wszystkie zmiany są od 1 pazdziernika, we wrześniu będzie aneksowana umowa. Wyjaśnienia żadnego nie dostałam. Może mają nadzieję, że przełknę tą gorycz. To się pomylą. Niech mi tylko płacz przejdzie......

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro cze 01, 2022 21:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Masz rację, Aneczko, działaj! To sporo pieniedzy i nie ma żadnego powodu, żeby Ci przepadły. Niech się wytłumaczą, na jakiej podstawie zabrali Ci 200 zł (przez rok to 2 400!).
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw cze 02, 2022 8:25 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Ciociu Anna, nie umiem pomóc :(
:201461
Kubuś
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw cze 02, 2022 8:41 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Dodatek stały. Przez dwa lata połączyli go z innym dodatkiem, a teraz zażądałam i uparłam się że chcę wiedzieć ile one wynoszą oddzielnie. No to się dowiedziałam. Jeden z tych dodatków, w 2019 był o 200 zł wyższy. To są oszuści, specjalnie łączą dodatki żeby się pracownik nie zorientował. Na dziś mam info na mejla od kadrowej bo wszystkie zmiany są od 1 pazdziernika, we wrześniu będzie aneksowana umowa. Wyjaśnienia żadnego nie dostałam. Może mają nadzieję, że przełknę tą gorycz. To się pomylą. Niech mi tylko płacz przejdzie......

Jeżeli dostaniesz na piśmie to napewno będzie też umotywowane dlaczego zabierają dodatek. Możesz nie przyjąć nowych warunków pracy ale to się wiąże z rozwiązaniem umowy o pracę.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw cze 02, 2022 12:58 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Oj Paluchenek biedny, wystraszył się, oby się kocurki tolerowały :ok:
Lukasku - za Twojego nowego Kolegę i za Ciebie :ok: :ok: :ok:
Ludziom zawsze coś przeszkadza, czasem mam wrażenie że niektórzy to chyba najlepiej czuliby się gdyby żadnego żywego stworzenia w ich okolicy nie było: ptaki usunąć bo krzyczą lub kupkają, koty usunąć bo np drapią lakier na samochodach, psy usunąć bo szczekają, także ten - środowisko ciszy beż żywego ducha. Zaraz drzewa, krzaki i trawa zacznie im przeszkadzać.
Jolu a może temu kotkowi na dzień zostawiać sucha karmę? Muchy mniej interesują się suchym, a bardziej mokrym jedzeniem. Mokre wtedy dawać na noc, rano zabierać i zostawiać troszkę chrupek? Im cieplej tym więcej owadów będzie się kręcić przy mokrej karmie...
Miau, po porannej wojnie z dużą dostałam zastrzyk (wczoraj nie dałam się ukłuć i duża płakała). Dziś rano qp na 3. Wczoraj qpa na 4.
Zazula-kotula

drzewa i krzaki też przeszkadzają, bo gubią liscie i trzeba je powycinać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw cze 02, 2022 17:13 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

MalgWroclaw pisze:Ciociu Anna, nie umiem pomóc :(
:201461
Kubuś

Pomagasz, jak się przytulasz Kubusiu :1luvu: :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw cze 02, 2022 17:15 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

mir.ka pisze:
Anna2016 pisze:Oj Paluchenek biedny, wystraszył się, oby się kocurki tolerowały :ok:
Lukasku - za Twojego nowego Kolegę i za Ciebie :ok: :ok: :ok:
Ludziom zawsze coś przeszkadza, czasem mam wrażenie że niektórzy to chyba najlepiej czuliby się gdyby żadnego żywego stworzenia w ich okolicy nie było: ptaki usunąć bo krzyczą lub kupkają, koty usunąć bo np drapią lakier na samochodach, psy usunąć bo szczekają, także ten - środowisko ciszy beż żywego ducha. Zaraz drzewa, krzaki i trawa zacznie im przeszkadzać.
Jolu a może temu kotkowi na dzień zostawiać sucha karmę? Muchy mniej interesują się suchym, a bardziej mokrym jedzeniem. Mokre wtedy dawać na noc, rano zabierać i zostawiać troszkę chrupek? Im cieplej tym więcej owadów będzie się kręcić przy mokrej karmie...
Miau, po porannej wojnie z dużą dostałam zastrzyk (wczoraj nie dałam się ukłuć i duża płakała). Dziś rano qp na 3. Wczoraj qpa na 4.
Zazula-kotula

U mnie akurat panie są roślinolubne. Tylko zwierzęta im przeszkadzają :twisted:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw cze 02, 2022 17:18 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Gosiagosia pisze:
Anna2016 pisze:Dodatek stały. Przez dwa lata połączyli go z innym dodatkiem, a teraz zażądałam i uparłam się że chcę wiedzieć ile one wynoszą oddzielnie. No to się dowiedziałam. Jeden z tych dodatków, w 2019 był o 200 zł wyższy. To są oszuści, specjalnie łączą dodatki żeby się pracownik nie zorientował. Na dziś mam info na mejla od kadrowej bo wszystkie zmiany są od 1 pazdziernika, we wrześniu będzie aneksowana umowa. Wyjaśnienia żadnego nie dostałam. Może mają nadzieję, że przełknę tą gorycz. To się pomylą. Niech mi tylko płacz przejdzie......

Jeżeli dostaniesz na piśmie to napewno będzie też umotywowane dlaczego zabierają dodatek. Możesz nie przyjąć nowych warunków pracy ale to się wiąże z rozwiązaniem umowy o pracę.

W ogóle lepiej mieć wszystki na piśmie, łatwiej się do tego odnieść.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw cze 02, 2022 18:36 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

mir.ka pisze:

O tak! U nas teraz moda na obcinanie duzych drzew tylko zostawianie konaru. Wyciac nie mozna bez pozwolenia, to tak omijaja. Mam takich kilka drzew po drodze do pracy i patrze co to za hejterzy natury mieszkaja na tych posesjach.

edit: obcinanie wszystkich galezi
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

[poprzednia][następna]