Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 27, 2022 12:24 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Działek nie wychod

maczkowa pisze:na tym pierwszym zdjęciu pod pytonem, Bratu jest absolutnie przeuroczy, ta minka, poza- śliczny :)

Dokladnie tak!
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pt maja 27, 2022 13:18 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Działek nie wychod

Lifter pisze:
maczkowa pisze:na tym pierwszym zdjęciu pod pytonem, Bratu jest absolutnie przeuroczy, ta minka, poza- śliczny :)

Dokladnie tak!

Bratu w ogóle jest przystojny jak amant filmowy, ale już na tym zdjęciu to :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro cze 01, 2022 12:45 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Działek nie wychod

Tak, Bratu to przystojniak i piękny jak wszystkie koty!
Niestety od rana w szpitaliku, musiałam zostawić, żeby poczekał na swoją kolejkę do pani doktor i wrócić do pracy. Właśnie byłam w przerwie w lecznicy, łapka cała pogryziona przez innego kota, ropień, golą, czyszczą, zabezpieczają, leki, antybiotyki, ech... :( Mam przyjechać o 14-tej po Bratu, czyli za chwilę, dowiem się dokładniej...Mam nadzieję, że będzie gotowy do odebrania, bo 14.40 muszę być ponownie on-line.
Pasio od rana w rozpaczy szuka Bratu, nawołuje, popłakuje, połowę obiadu mu zostawił, siedzi koło tej miski, pilnuje i się rozgląda. Zaraz Pasieńku, jeszcze chwila...
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro cze 01, 2022 13:04 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Działek nie wychod

czitka pisze:Tak, Bratu to przystojniak i piękny jak wszystkie koty!
Niestety od rana w szpitaliku, musiałam zostawić, żeby poczekał na swoją kolejkę do pani doktor i wrócić do pracy. Właśnie byłam w przerwie w lecznicy, łapka cała pogryziona przez innego kota, ropień, golą, czyszczą, zabezpieczają, leki, antybiotyki, ech... :( Mam przyjechać o 14-tej po Bratu, czyli za chwilę, dowiem się dokładniej...Mam nadzieję, że będzie gotowy do odebrania, bo 14.40 muszę być ponownie on-line.
Pasio od rana w rozpaczy szuka Bratu, nawołuje, popłakuje, połowę obiadu mu zostawił, siedzi koło tej miski, pilnuje i się rozgląda. Zaraz Pasieńku, jeszcze chwila...

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro cze 01, 2022 13:28 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Działek nie wychod

czitka pisze:Tak, Bratu to przystojniak i piękny jak wszystkie koty!

Oj biedny Pasio!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro cze 01, 2022 13:39 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

Oluś no nie wiem co napisać...

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro cze 01, 2022 14:08 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

Zazusia pisze:Oluś no nie wiem co napisać...

No napisać chciałaś podświadomie pewnie to, o czym rozmawiałyśmy przez telefon wczoraj, jak byśmy wywołały wilka z lasu, a raczej innego kota z innego ogrodu...
Niestety, Bartu i Mami to koty podwyższonego ryzyka i tu zawsze może się coś wydarzyć, muszę się z tym liczyć i niewiele mogę zrobić. Jedynie być czujną i pędzić do weta jak się coś dzieje.
Już w domu. Cała torba na 5 dni leków do podawania, przeciwbólowych, przeciwzapalnych, antybiotyk i sama nie wiem co jeszcze, sprawdzę wieczorem, dzisiaj Bratu zabezpieczony wszystkim w lecznicy.
Znowu mamy okłady z rivanolu i znowu pofarbuję Bratu na kilka tygodni.
Głodny bardzo wrócił. Jadł, jadł i jadł. Teraz już śpią z Pasiem razem, łapa w łapę, bok w bok.
Biedny jest, bo on nie może się bronić, zębów nie ma, no i go pogryzł jakiś inny kot, Bratu pewnie bronił Pasia i Mami...
Wracam do pracy, sytuacja opanowana.
Obrazek

czitka

Post » Śro cze 01, 2022 14:10 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

To chociaż chwila spokoju… Dzielny Bratu, uspokojony Pasio, niech już będzie dobrze…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro cze 01, 2022 14:18 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

Tak, niech będzie dobrze! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 01, 2022 14:37 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

Niech idzie ku lepszemu

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Śro cze 01, 2022 14:37 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

Grunt, ze sie dobrze czuje.
Trzeba zawsze szukac pozytywow w tym co zle. Moglo byc gorzej przeciez.
Ale coz, Bratu rozrabiaka, klopoty to jego specjalnosc.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Śro cze 01, 2022 15:11 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

Bratu czuje się świetnie, bo poza przeciwbólowym lekiem ze szpitalika pożyczył sobie od Czitusi butelkę neospasminy do oblizywania i się po prostu naćpał :roll: . Od jutra mamy do podawania lub smarowania: Onsior, Synergal, Flora, Gabapentyna, Mastijest i słynny Rivanol do okładów. I ma chodzić w kołnierzu, żeby nie lizał łapki i nie wychodzić z domu. Na razie łapki nie liże, kołnierza nie zakładam. I jesteśmy w domu, co nie jest łatwe :evil: .
Obrazek

czitka

Post » Śro cze 01, 2022 16:55 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

Biedny Bratu!
Żeby ta przygoda chociaż go czegoś nauczyła, a konkretnie siedzenia na dupince w ogrodzie i nie wdawanie się w bójki z obcymi kotami :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro cze 01, 2022 18:15 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty. Bratu kontuzjowany

Biedny Bratu, biedny Pasio (był, na szczęście już nie jest) i biedna Duża... :201461 :201461 :201461
Oby się Bratu wszystko szybko goiło i szybko mógł wychodzić - bo co to za życie w domu? :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]