Podawajmy suple na szpitalu do pyszczka, bo słabo jedzą to w jedzeniu.
Dyżur na szpitalu wczoraj z atrakcjami
Tri nie załatwiła się, więc była akcja z lecznicami i umawianiem, co chyba słyszała, bo zanim odjechałam spod kociarni zrobiła wielkie siku i ogromną kupę w kontenerku

zołza mała
Z Ilią była wycieczka do Kota w butach na kontrolę i do Pies czyli kot na Zyleksis (bo Na Złotnie ani w Kocie nie mieli). Pani dr Dermatolog powiedziała, że skóra ładnie się goi, jeszcze dwa kąpania (jedno w sierce, drugie z krochmalu i obserwujemy). Dostał Prevomax na świąd (podobno bardzo dobrze działa), dziś do powtórzenia. Jak zauważymy, że się znów drapie, to powtarzamy zastrzyk w dawce 0,1 na kilogram masy ciała (wczoraj ważył 3,5). Docelowo, do czasu zakończenia leczenia można dawać raz w tygodniu, jeśli będzie się drapał.
Poza tym Valia nadal w kubraku, zmieniłam jej na czysty,bo jeszcze tam jest czerwona ranka. W kuwecie ok, apetyt ok. Suple dostała.
Konstanty - kupa taka sobie, mokre nie ruszone, humor ok. Z wyników wynika, że ma pasożyty i niedobory B12. Zalecono podwójną Florę lub Bioprotect.
Ilia - w kuwecie też luźniejsza kupa, apetyt jak smok. Humor ok.
Okasana - w kuwecie nie najgorzej, dostaje Hypoalergenika do jedzenie, więc marudzi trochę

Suchego chyba nie lubi, bo rozsypane w całej klatce. Robi kipisz tam masakryczny. Wyniki słabe, wysoki stan zapalny, podwyższone parametry wątrobowe (dostała Hepatiale w tabletkach, raz dziennie 1/2 i zwiększony Apoquel do 1/2 x 2 dziennie i antybiotyk w zastrzykach - Cobactan).
Zlata - zjedzone wszystko, co miała. W kuwecie ładna kupa, dużo siku. Woda wypita. Rano dostała Filetówkę, która wstrząsnęła na raz, potem Niren, ale nie była zadowolona. Chyba jej to nie smakuje. Może jej zamówić jakieś inne nerkowe i suche też, bo ma kiepskie zęby, a te kwadraciki, które ma są dość duże. Humor ok.
Tri miała zjedzonego Gourmeta mus i sporo suchego. Humor miała ok. Przeniosłam ją do tej klatki przy drzwiach, bo Śnieżek na razie zostaje u Angeli. Jej klatkę odkaziłam, umyłam i schowałam.
Aneta dała piasek zwykły do kuwety dla Tri, ale nie skorzystała, Marta jej miała włożyć podkład do kuwety, skoro tak lubi na niego robić - może załapie. Generalnie jest cudna, poza badaniami u weta, gdzie pokazuje co o nas myśli