Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anna2016 pisze:Miau kochana Sabulko-kotulko i kochane Ciocie
To ja, Zunia-co-nielubi-zastrzyków
jolabuk5 pisze:Anna2016 pisze:Miau kochana Sabulko-kotulko i kochane Ciocie
Zazulko, a jak Twój cukier? Sprawdzacie z Dużą paskami, ile go jest w moczu?
Jakie zastrzyki Zunieczko dostajesz teraz?
Myślę o Was obu często![]()
![]()
Wszystkim życzę spokojnego czwartku
Anna2016 pisze:jolabuk5 pisze:Anna2016 pisze:Miau kochana Sabulko-kotulko i kochane Ciocie
![]()
Miau Ciociu, no właśnie duża miała do Ciebie napisaćna tych paskach Keto-Diastix NIC nie wychodzi, duża robi zgodnie z instrukcją, i nic. Najpierw zbadała swoje sioo, nie wyszło nic więc ok. Potem moje i też nic
Tam są dwa miejsca pomiarowe - jedno dla ketonów i drugie dla glukozy. Jak badała moje sioo to to miejsce dla ketonów nie zmieniło koloru, a miejsce dla glukozy stało się lekko intensywniejsze w kolorze ale: KOLORU NIE ZMIENIŁO a powinno - zgodnie z instrukcją z seledynowego przejść w zgniłą zieleń. A ono po zamoczeniu tylko bardziej intensywnie seledynowe sie stało.
Duża w końcu poslodziła odrobinę wody cukrem, sporo cukru, i wsadziła ten pasek i....to samo, zero zmiany koloru
duża zdezrientowana, w końcu skoro woda słodka to głupi pasek powinen pokazać GLUKOZĘ.
Czuję sie tak sobie, taka osowiała....
a zatrzyki te same Prevomax (przy gorszej kupie mam Zuzi dawać przez 3 do 5 dni codziennie, przy lepszej kupie jeden co 4-6 dni, vit b12 raz na 3 tygodnie)
Mrrrrrr
Z.
jolabuk5 pisze:Anna2016 pisze:jolabuk5 pisze:Anna2016 pisze:Miau kochana Sabulko-kotulko i kochane Ciocie
![]()
Miau Ciociu, no właśnie duża miała do Ciebie napisaćna tych paskach Keto-Diastix NIC nie wychodzi, duża robi zgodnie z instrukcją, i nic. Najpierw zbadała swoje sioo, nie wyszło nic więc ok. Potem moje i też nic
Tam są dwa miejsca pomiarowe - jedno dla ketonów i drugie dla glukozy. Jak badała moje sioo to to miejsce dla ketonów nie zmieniło koloru, a miejsce dla glukozy stało się lekko intensywniejsze w kolorze ale: KOLORU NIE ZMIENIŁO a powinno - zgodnie z instrukcją z seledynowego przejść w zgniłą zieleń. A ono po zamoczeniu tylko bardziej intensywnie seledynowe sie stało.
Duża w końcu poslodziła odrobinę wody cukrem, sporo cukru, i wsadziła ten pasek i....to samo, zero zmiany koloru
duża zdezrientowana, w końcu skoro woda słodka to głupi pasek powinen pokazać GLUKOZĘ.
Czuję sie tak sobie, taka osowiała....
a zatrzyki te same Prevomax (przy gorszej kupie mam Zuzi dawać przez 3 do 5 dni codziennie, przy lepszej kupie jeden co 4-6 dni, vit b12 raz na 3 tygodnie)
Mrrrrrr
Z.
Ojej, to kłopot z tymi paskami... A gdyby kupić w aptece trochę glukozy? Bo sacharoza może nie reagować tak, jak glukoza, nie wiem, na jakiej zasadzie działa pasek.
Sprawdziłam! Nie mam keto-diasticu, ale mam jeszcze kilka bardzo przedatowanych pasków do moczu - pole określania glukozy działa w nich prawidłowo, z seledynowego zmienia się na brązowy. Włożyłam do roztworu cukru - żadnej reakcji, pole zostało seledynowe! Czyli próbę dodatnią można uzyskać tylko z glukozą. W aptece sprzedają, bo jest potrzebna pacjentom do wykonania krzywej cukrowej.
Gosiu, Mirko, dziękuję!![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Lifter, Majestic-12 [Bot], puszatek i 20 gości