Drops + koty

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 12, 2022 15:47 Re: Drops + koty

:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto kwi 12, 2022 20:17 Re: Drops + koty

Dropsie!!!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto kwi 12, 2022 21:09 Re: Drops + koty

indianeczka pisze:Siemka Dropsiku
Fajnie że się odzywasz :)

Siemka Ciociu :P
Pozdrów ode mnie Szelmę, Zbója, Pirata i ... hmmm, Śnieżkę też, choć jej się bura należy za giganta :twisted:
Drops.

mir.ka pisze: :201461 :201461 :201461 :201461

Ciociu Mir.ka, dziękuję za głaski :1luvu: Wyściskaj ode mnie wszystkie Daisy, Elenkę i Młodą Parę :201461 Nie płaksaj, żyjemy i mamy się ok :ok:
Drops.

jolabuk5 pisze:Tato-Dropsie, to ja życzę, żeby te złe strony udało się wyrzucić ze śmieciami i żeby już było wszystko dobrze! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sabcia

Sabciu, z nami wszystko dobrze tylko duża ma melancholijny nastrój. Dlaczego? Ano opowie na końcu tego tasiemcowatego posta :ryk:
Drops.

MB&Ofelia pisze:Drops. To szypko wyciepaj albo zakop w kuwetku to złe, cobyś mógł pisać o dobrym.
Ale tak ci miauknę że czasami możmna pomarudzić to się wtedy robi lekciej w śrotku.
Książniczka Ofelja

Książniczku kochana, staramy się czworokocio zakopać w kuwetku. Wszystko, nie tylko to co zazwyczaj :oops:
Drops.

Ciociu Gosiugosiu, dziękuję za pamięć o takim leniuszku jak ja i za karteczki, oczywiście :P
Drops.

anka1515 pisze:Po prostu cieszymy się że się odezwałaś

:1luvu: . Wiesz, Ciociu, ja się staram dyscyplinować dużą ale ona leniwa :twisted:
Drops

MaryLux pisze:Drops podobno głoduje Duąż

Teściowo, jeśli ktoś głoduje dużą to prędzej Maciek a nie ja. :evil: Jak tylko duża zrobi sobie żarełko to Maciek natentychmiast wskakuje jej na kolana :wink: . Albo kładzie się na podłodze w progu do kuchni. Za Rejtana robi :lol: .
Drops.

Anna2016 pisze:Dropsiku :201461 :201461

Dziękuję, Ciociu :1luvu: . Przekaż, proszę, Zuni dużo głasków od niedopieszczonego Dropsa :D :201461 :201461 :201461
Drops.

Uff, odpowiedziałem to teraz opowiem w czym się rzecz ma ... cała. Duża przeglądała stare zdjęcia i zazdrość ją zżarła. O siebie :ryk: . Jaka to kiedyś była szczupła :20145 Oto jedno z nich (tych zdjęć):
Obrazek
Zdjęcie z 2005r.

A te zdjęcia z 1996r. Ruzia (pierwsza koteczka dużej) na ręku mamy dużej.
Obrazek Obrazek
Drops.

Bardzo proszę pozachwycać się moją kreatywnością :wink: . Ruzia przyjechała do mnie w październiku 1995r. Nie słyszałam nic o zabezpieczaniu balkonu. Kombinowałam jak koń pod górę. Te pręty to suszarki nagrzejnikowe, przymocowane doraźnie do balustrady. Później powstał drewniany płotek podwyższający płytę i zniechęcający do wskakiwania.
Zdjęcia jeszcze fatalniejsze niż zazwyczaj bo sfotografowane zostały papierowe oryginały :lol:
Duża Dropsa.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto kwi 12, 2022 21:13 Re: Drops + koty

Oglądając zdjęcie balkonowe Ruzi dostałam lęku wysokości

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro kwi 13, 2022 4:56 Re: Drops + koty

Tato-Dropsie, Twoja Duża przynajmniej kiedyś była szczupła. A nasza Duża nie :(
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro kwi 13, 2022 6:39 Re: Drops + koty

MaryLux pisze:Oglądając zdjęcie balkonowe Ruzi dostałam lęku wysokości

To tylko 1 piętro wyżej niż u Ciebie, Ciociu :lol:
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro kwi 13, 2022 6:41 Re: Drops + koty

jolabuk5 pisze:Tato-Dropsie, Twoja Duża przynajmniej kiedyś była szczupła. A nasza Duża nie :(
Sabcia

Sabciu, Twoja Duża to kłamczuszka :D . My mamy FB-ka i tam jest zdjęcie szczuplutkiej Cioci Joli :twisted:
Drops.
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro kwi 13, 2022 7:47 Re: Drops + koty

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro kwi 13, 2022 8:13 Re: Drops + koty

:1luvu: :201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro kwi 13, 2022 10:56 Re: Drops + koty

Gosiagosia pisze:Obrazek

Aaa, całkiem miło zaczął nam się dzionek. Duża wyparowała z domku więc mieliśmy chatę wolną. Nowaki oczywiście uwaliły się na kanapie a ja i Maciuś na kiełkującej nieśmiało trawce na balkonie. :wink:
Drops.
mir.ka pisze::1luvu: :201461 :201461 :201461 :201461

:201461 :201446 :P
Drops.

Kupiłam Rzeżuchę ! Nasiona. Po raz pierwszy będę siać :D . Jak wlazłam do "Ogrodnika" to kupiłam też nasiona pietruszki naciowej i szczypiorku. Ciekawe co się pojawi w donicach :lol: . Dziwię się sobie z dawnych lat - ponoć lubiłam niespodzianki :twisted:
Duża Dropsa
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro kwi 13, 2022 11:07 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:
Gosiagosia pisze:Obrazek

Aaa, całkiem miło zaczął nam się dzionek. Duża wyparowała z domku więc mieliśmy chatę wolną. Nowaki oczywiście uwaliły się na kanapie a ja i Maciuś na kiełkującej nieśmiało trawce na balkonie. :wink:
Drops.
mir.ka pisze::1luvu: :201461 :201461 :201461 :201461

:201461 :201446 :P
Drops.

Kupiłam Rzeżuchę ! Nasiona. Po raz pierwszy będę siać :D . Jak wlazłam do "Ogrodnika" to kupiłam też nasiona pietruszki naciowej i szczypiorku. Ciekawe co się pojawi w donicach :lol: . Dziwię się sobie z dawnych lat - ponoć lubiłam niespodzianki :twisted:
Duża Dropsa

coś zielonego powinno się w donicach pojawić, rzeżucha dość szybko, pietruszka za jakis czas, a ze szczypiorkiem to różnie moze być, on czasami nawet z sadzonek się nie udaje (tzn szybko pada)
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 13, 2022 11:09 Re: Drops + koty

mir.ka pisze:[
coś zielonego powinno się w donicach pojawić, rzeżucha dość szybko, pietruszka za jakis czas, a ze szczypiorkiem to różnie moze być, on czasami nawet z sadzonek się nie udaje (tzn szybko pada)

Ale w donicy? Na balkonie mam trzymać czy w domu?
Oj, nie miała baba kłopotu :D
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro kwi 13, 2022 11:12 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:[

Ale w donicy? Na balkonie mam trzymać czy w domu?
Oj, nie miała baba kłopotu :D

a jak chciałaś wysiać?
mozesz wszystko poczatkowo mieć w domu, szybciej wykiełkuje, a później pietruszke i szczypiorek na balkon, jak starczy tam miejsca
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 13, 2022 11:22 Re: Drops + koty

mir.ka pisze:
a jak chciałaś wysiać?
mozesz wszystko poczatkowo mieć w domu, szybciej wykiełkuje, a później pietruszke i szczypiorek na balkon, jak starczy tam miejsca

Nooo, ja blondynka z odzysku :lol: . Dopiero w domu doczytałam, że pietruszka do uprawy w polu a na zdjęciu (na opakowaniu) jest w doniczce :smokin:
Najwyżej nasiona się zmarnują ale szkoda by było. Każde nasionko to potencjalne życie. Cud natury i siła życia.
Hmm, co do miejsca na balkonie to będzie trzeba wybierać. Donica czy posłanko. Może koty pomogą :D
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro kwi 13, 2022 11:30 Re: Drops + koty

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:
a jak chciałaś wysiać?

Nooo, ja blondynka z odzysku :lol: . Dopiero w domu doczytałam, że pietruszka do uprawy w polu a na zdjęciu (na opakowaniu) jest w doniczce :smokin:
Najwyżej nasiona się zmarnują ale szkoda by było. Każde nasionko to potencjalne życie. Cud natury i siła życia.
Hmm, co do miejsca na balkonie to będzie trzeba wybierać. Donica czy posłanko. Może koty pomogą :D

hmm, no nie wiem, one raczej wybiorą posłanko :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]