Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2021 11:50 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj pogoda wiosenna, ciepło, trochę pada. Ubrałam się zbyt ciepło, ale nie sądziłam, że taka pogoda się nagle zrobi. Odpocznę chwilę i jadę na targ po ziarno dla ptaków. Kulki nakarmione, były wszystkie, maluszek również. On dostał dzisiaj dodatkowo śmietankę 30 %, tak dla urozmaicenia. Sreberko zjadła odrobinę i pobiegła pod drugi transformator. Jakoś tam czuje się bezpieczniej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 30, 2021 14:52 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:
waanka pisze:Czy Nadusia jest zaprzyjaźniona z jakimś kotem?

Nie, ale nie jest w konflikcie z żadnym. Ona jest naprawdę bardzo chora, właściwie cały czas leży, śpi i tylko przychodzi na posiłki i do kuwety.

Nadusia wygląda bardzo ładnie, ma piękne futro, wypiękniała u Ciebie, ale to bardzo smutna kotka. Widać, że coś jej dolega.

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw gru 30, 2021 15:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

To kotka po jakichś strasznych przejściach :( Weci nie dawali jej żadnych szans, a chwilę już u mnie żyje, ale cierpi bardzo. Każde posłanko jest zakrwawione i nie mam pojęcia skąd to krwawienie jest, czy z pyszczka, czy z oczu albo uszek. Widzę tylko efekt na posłanku. Próbowałam wilgotnym ręcznikiem wycierać ją po pyszczku,oczkach i uszkach i nic nie było. Ona jest bardzo kochana, miziaczek z niej. Mruczy pięknie, kiedy ją głaszczę, lubi być czesana. Cały czas dostaje loxicom, odkładam wizytę u weta, bo się boję, ale w końcu będę musiała zaryzykować.
Orlando kocha pudła tekturowe, tnie je jak bóbr :mrgreen:
Obrazek
Henio jest ogromny, ale w małym koszyczku też się jakoś mieści
Obrazek
Dosia wygląda tutaj bardzo groźnie
Obrazek
Bez lampy wychodzi czarna plama i tylko oczy widać
Obrazek
Niedaleko mnie mieszka samojed. Uwielbiam tego psiaka. To jeszcze szczeniak. Dzisiaj spotkałam go w parku. Czyż nie jest cudny?
Obrazek
Obrazek

ewar

Post » Czw gru 30, 2021 18:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Jest cudny :)
Nadusi, trzymaj się, bidulko, niech Cię nie boli, nie bój się wetów... A może w Nowym Roku by się odmieniło na dobre z Tobą? Tego Wam będę życzyć...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw gru 30, 2021 18:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:To kotka po jakichś strasznych przejściach :( Weci nie dawali jej żadnych szans, a chwilę już u mnie żyje, ale cierpi bardzo. Każde posłanko jest zakrwawione i nie mam pojęcia skąd to krwawienie jest, czy z pyszczka, czy z oczu albo uszek. Widzę tylko efekt na posłanku. Próbowałam wilgotnym ręcznikiem wycierać ją po pyszczku,oczkach i uszkach i nic nie było. Ona jest bardzo kochana, miziaczek z niej. Mruczy pięknie, kiedy ją głaszczę, lubi być czesana. Cały czas dostaje loxicom, odkładam wizytę u weta, bo się boję, ale w końcu będę musiała zaryzykować.
Orlando kocha pudła tekturowe, tnie je jak bóbr :mrgreen:
Obrazek
Henio jest ogromny, ale w małym koszyczku też się jakoś mieści
Obrazek
Dosia wygląda tutaj bardzo groźnie
Obrazek
Bez lampy wychodzi czarna plama i tylko oczy widać
Obrazek
Niedaleko mnie mieszka samojed. Uwielbiam tego psiaka. To jeszcze szczeniak. Dzisiaj spotkałam go w parku. Czyż nie jest cudny?
Obrazek
Obrazek

piękny puchatek
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 30, 2021 21:50 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Też mam takiego bobra na pudełka tekturowe, ma na imię Gaki i w ciągu paru minut potrafi pół podłogi kartonem zapluć. Jest czarna i tak krótkowłosa, że aż łysa prawie :wink: Moje dzieci twierdzą, że w poprzedni wcieleniu była żołnierzem :wink: . Heniutek co zdjęcie ma fajniejszą minę a Dosia... moja miłość :1luvu:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Pt gru 31, 2021 8:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Brzydki dzień dzisiaj, mokro i ponuro, ale dość ciepło. Trzeba wyruszyć na zakupy, znowu dwa dni w kalendarzu zaznaczone na czerwono, trzeba zrobić zapasy. Ziarno mam, wczoraj kupiłam trochę.
Nadusia jakby nieco lepiej, ma apetyt i to jest dobry znak. Ona jest taka miła, lubi mizianki, chciałabym dla niej jak najlepiej.
Dosia jest piękna i kochana, to miziaczek. W ogóle mam teraz wyjątkowo miziaste koty. Najmilszy jest Draco, on jest absolutnie wyjątkowy. Michasia mi przeszkadza w pisaniu tego posta, barankuje, mruczy, ociera się o mnie. Bardzo wyładniała, przytyła, ma piękne, lśniące futerko. Zaraz pewno wskoczy na szafę, na pudło, które tam jest. Takie miejsce sobie wybrała, w dzień tam właśnie śpi, bo w nocy śpi w moim łóżku.
Teraz muszę posprzątać po śniadaniu, przyszykować ziarno dla ptaków. Bardzo dużo małych ptaszków przylatuje ostatnio, co mnie cieszy. Bratek obserwuje je z okna, one się nie boją, bo kotek jest w pewnej odległości. Może uda mi się zrobić mu dzisiaj jakieś zdjęcia.

ewar

Post » Pt gru 31, 2021 10:12 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 31, 2021 11:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:

ewar

Post » Pt gru 31, 2021 12:08 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Henio ma dopiero siedem miesięcy, a wygląda bardzo poważnie, prawda?
ObrazekObrazekObrazek
Próbowałam zrobić parę zdjęć Bratkowi. Mało wykonalne :wink: Kotek jest cudny, kochany, bardzo proludzki, nie bo się, nie chowa, jest jednak w ciągłym ruchu.
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Pt gru 31, 2021 12:28 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Henio ma dopiero siedem miesięcy, a wygląda bardzo poważnie, prawda?
ObrazekObrazekObrazek
Próbowałam zrobić parę zdjęć Bratkowi. Mało wykonalne :wink: Kotek jest cudny, kochany, bardzo proludzki, nie bo się, nie chowa, jest jednak w ciągłym ruchu.
Obrazek
Obrazek

piękny jeden i drugi :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt gru 31, 2021 13:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obaj ładniejsi w realu, zapewniam. Bratek bardzo podobał się wetce, on ma piękne oczy i intensywnie różowy nosek. Charakter ma super. Za p.Izą chodzi jak piesek, wskakuje jej na kolana i..zasypia. Jest uroczy :1luvu:
Henio jeszcze nie wie, że jest miziakiem :mrgreen: Powolutku, przekona się.

ewar

Post » Pt gru 31, 2021 13:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ach ten Henio :1luvu:
Ale Bratek też cudny; w ogóle Ewa, te „ostatnie” koty u Ciebie to same piękności :1luvu: :201461
A ja dodatkowo mam słabość do trójkątnych pysiów :D

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt gru 31, 2021 14:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

A, dziękuję :1luvu: Koty ładne, tak obiektywnie, ale są bardzo kochane, naprawdę. Jest ich tak dużo na małej przestrzeni, a jednak się zgadzają, nie ma syków i warkotów. Najdziwniejsza sprawa jest z Michasią. Od kotów stroni, ale w nocy, kiedy śpi w nogach łóżka, to zupełnie nie przeszkadza jej to, że Orlando się do niej przyklei. Ona cały czas jest w jednym miejscu, pozostałe koty się wymieniają miejscówką i jest OK.

ewar

Post » Pt gru 31, 2021 16:14 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

KOCHANI, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU, ZDROWIA, POGODY DUCHA I SPEŁNIENIA MARZEŃ.
I niech wszyscy tak się kochają
Obrazek

ewar

[poprzednia][następna]