Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 25, 2021 14:19 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

ewar pisze:Kocham koty, nieważne jak wyglądają, ale jakoś burasy są dla mnie najpiękniejsze. Jedyny kot, którego wzięłam na ochotnika, że się tak wyrażę, to była bura Mela[*], dokociłam nią Gucię.

Każdy kot jest piękny i każdy kolor futerka ma swoich zwolenników i przeciwników też :( Jak trafiają do mnie maluchy to nie myślę , że są nie adopcyjne i nawet wolę jak są bardziej "zwyczajne", bo jest mniej głupich telefonów
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 26, 2021 11:21 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Dzisiaj koty, a właściwie kocice budziły nas gdzieś od 3 w nocy 8O , nie wiem co im się stało, głodne nie były, bo jak zwykle na swoim stoliku miały pełne miseczki suchego ale ostatecznie pozwoliły nam spać prawie do 8.30 :mrgreen: W nagrodę dostały swoją ulubioną puszeczkę, ale chyba nie były za bardzo głodne bo trochę pozostawiały, nawet Tofik 8O . Fakt, że ta puszeczka jest trochę większa bo ma 140 g, a zwykle dostają 100 g na posiłek, ale jakoś dają radę. Jedynie Elenka miała od razu ochotę na dokładkę jak widziała nie dojedzoną karmę, ale jej nie dałam, bo skończyłoby się to cofką. Za jakiś czas Tofik dokończył resztę. Jadł bardzo śmiesznie, jeszcze go tak nie widziałam, miseczka z mokrym stała na kocim stoliku obok suchego i on jadł na przemian - trochę mokrego, trochę suchego, do czasu skończenia mokrej :D Później popił wody i śpi do tej pory, o obiad jeszcze nie woła :mrgreen:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto sty 26, 2021 12:14 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Te 100 gram to na jednego kota ?

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 26, 2021 13:00 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Gosiagosia pisze:Te 100 gram to na jednego kota ?

no co Ty 8O , takie żarłoczne nie są, na wszystkie

100 g to jest tak akurat dla nich, żeby wszystko zjadły i nic nie zostawiły
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sty 26, 2021 13:51 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Czyli po 25 g na kota 8O To ma być dużo??
Toż to płaska łyzka chyba... Ile razy dziennie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto sty 26, 2021 18:16 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

morelowa pisze:Czyli po 25 g na kota 8O To ma być dużo??
Toż to płaska łyzka chyba... Ile razy dziennie?

ile razy zarządzi Tofik
dostają na raz 100 g bo przeważnie nic wtedy w miskach nie zostaje , nie leży i nie wysycha
Obrazek

mir.ka

Post » Śro sty 27, 2021 12:51 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

mir.ka pisze:Dzisiaj koty, a właściwie kocice budziły nas gdzieś od 3 w nocy 8O , nie wiem co im się stało, głodne nie były, bo jak zwykle na swoim stoliku miały pełne miseczki suchego ale ostatecznie pozwoliły nam spać prawie do 8.30 :mrgreen: W nagrodę dostały swoją ulubioną puszeczkę, ale chyba nie były za bardzo głodne bo trochę pozostawiały, nawet Tofik 8O . Fakt, że ta puszeczka jest trochę większa bo ma 140 g, a zwykle dostają 100 g na posiłek, ale jakoś dają radę. Jedynie Elenka miała od razu ochotę na dokładkę jak widziała nie dojedzoną karmę, ale jej nie dałam, bo skończyłoby się to cofką. Za jakiś czas Tofik dokończył resztę. Jadł bardzo śmiesznie, jeszcze go tak nie widziałam, miseczka z mokrym stała na kocim stoliku obok suchego i on jadł na przemian - trochę mokrego, trochę suchego, do czasu skończenia mokrej :D Później popił wody i śpi do tej pory, o obiad jeszcze nie woła :mrgreen:

Kubi też tak je. Mokre zagryza suchym. Mogłaś dać choć gryza jeszcze Elence :wink:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro sty 27, 2021 16:27 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:Dzisiaj koty, a właściwie kocice budziły nas gdzieś od 3 w nocy 8O , nie wiem co im się stało, głodne nie były, bo jak zwykle na swoim stoliku miały pełne miseczki suchego ale ostatecznie pozwoliły nam spać prawie do 8.30 :mrgreen: W nagrodę dostały swoją ulubioną puszeczkę, ale chyba nie były za bardzo głodne bo trochę pozostawiały, nawet Tofik 8O . Fakt, że ta puszeczka jest trochę większa bo ma 140 g, a zwykle dostają 100 g na posiłek, ale jakoś dają radę. Jedynie Elenka miała od razu ochotę na dokładkę jak widziała nie dojedzoną karmę, ale jej nie dałam, bo skończyłoby się to cofką. Za jakiś czas Tofik dokończył resztę. Jadł bardzo śmiesznie, jeszcze go tak nie widziałam, miseczka z mokrym stała na kocim stoliku obok suchego i on jadł na przemian - trochę mokrego, trochę suchego, do czasu skończenia mokrej :D Później popił wody i śpi do tej pory, o obiad jeszcze nie woła :mrgreen:

Kubi też tak je. Mokre zagryza suchym. Mogłaś dać choć gryza jeszcze Elence :wink:

Z Elenką wolę nie ryzykować, lepiej zabrać spod pyszczka i dać za jakis czas, zje ze smakiem i bez zwrotów
Obrazek

mir.ka

Post » Śro sty 27, 2021 17:26 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Mrrrau, życzymy ciepełka i dobrego żarełka i znikamy, bo wciąż mało czasu mamy!
Zajrzymy za jakiś czas i nadrobimy zaległości czytelnicze w wątku!
Nul, Fel, Baj i Bez :mrgreen:
:kotek: :kotek: :kotek:
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro sty 27, 2021 19:13 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Nul pisze:Mrrrau, życzymy ciepełka i dobrego żarełka i znikamy, bo wciąż mało czasu mamy!
Zajrzymy za jakiś czas i nadrobimy zaległości czytelnicze w wątku!
Nul, Fel, Baj i Bez :mrgreen:
:kotek: :kotek: :kotek:

to chyba juz na nowym, bo ten niedługo się kończy :wink:
głaski dla futerek :201461 :201461 :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Czw sty 28, 2021 11:46 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Daisy jest łobuz, ale to wiecie. Dzisiaj znowu mi uciekła z domu jak szłam nakarmić ptaki, choć mówiłam jej , żeby nie wychodziła bo jest mróz, ale ona chciała zobaczyć ptaszki z bliska. Nie udało jej się bo uciekły na jej widok, a ona dała się bez problemu złapać i zanieść do domu, bo przecież kotek z domu moze wyjść na swoich łapkach, ale już wrócić tylko na rękach. Tofik robi tak samo.
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Czw sty 28, 2021 13:43 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

A co to za ptaszek? Kos?
Moja banda z Bytomia zazdrości domu i ogródka i ptaszków w karmniku i kwiatków w ogórku i też poczyniła kroki do zmiany tego stanu rzeczy :mrgreen: Ale to jeszcze potrwa. Na razie są plany :) Ale oby jak najszybciej :ok: :ok: :ok: :ok:

klaudiafj

Post » Czw sty 28, 2021 13:44 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

mir.ka pisze:A teraz uczta dla wielbicieli burasi :D
Wczoraj udało mi się zrobić fajne fotki Elence, trochę się krępowała, jak to ona, ale ostatecznie fajnie zapozowała :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Śliczności :1luvu: Futerko wygląda na mocno nawilżone i mięciutkie :)

klaudiafj

Post » Czw sty 28, 2021 13:45 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

mir.ka pisze:Obrazek
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Heloł :mrgreen: :1luvu:

klaudiafj

Post » Czw sty 28, 2021 13:46 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

mir.ka pisze:pozdrawiamy :1luvu:
Obrazek

Ale słodziutkie razem siedzą :D

Dziś się obudziłam i stwierdziłam, że dawno nie widziałam Tofika i musiałam go odszukać na zdjęciach :D

klaudiafj

[poprzednia][następna]