Czitusia,Cosia,Bratu,Mami. Pasio odszedł za Tęczowy Most...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 24, 2020 15:53 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Zdrowia i odpoczynku :s1: :s2: :s3: :s4:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw gru 24, 2020 21:39 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Bardzo dziękuję za wszystkie piękne życzenia, wzajemnie Kochani, spokojnych, dobrych Świąt!
U mnie, to znaczy wokół mnie, jest bardzo dziwnie :roll: . Jest taka cisza, jakiej nie było tutaj nigdy, a mieszkam na mojej uliczce 20 lat. Taka cisza, że aż krzyczy. Ciemno w oknach, nikt nie idzie nawet z psem, nie jedzie żadne auto :roll: . Przy niektórych domach mrugają kolorowe światełka rozwieszone na drzewach, ale tak jakby do siebie tylko mrugały. Nie trzaśnie nigdzie furtka, nie słychać kroków na ulicy, nie szczeka żaden pies. Nikt nie śpiewa kolęd, za firankami okien nie przesuwają się ludzie. Wszystko zamarło wokół.
Dziwnie tak... :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw gru 24, 2020 22:10 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

A w moje okolicy kolędę śpiewał solista pijaczek.
I robił to lepiej niż niejeden pseudonowoczesny zespół

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt gru 25, 2020 0:46 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Aby wlały w serca radość i pokój Obrazek
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pt gru 25, 2020 8:31 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Zdrowych i Wesołych Świąt !

Do ,,Lifter,,
Wybaczcie że do Lifter piszę tu. Ale nie znalazłem opcji ,,prywatną wiadomość,,.
Przejąłem się bólami Twojej głowy, miałem podobnie. Polecam do płukania zatok Fixsin. Po kilkudniowym płukaniu minęły mi długotrwałe bóle głowy. Sprawdź też czy nie masz nadciśnienia.
Życzę zdrowia.ObrazekObrazek

Wysłane z mojego WP5 przy użyciu Tapatalka

iwan998

Od: Pt gru 25, 2020 7:31

Post » Pt gru 25, 2020 21:18 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

czitka pisze:Bardzo dziękuję za wszystkie piękne życzenia, wzajemnie Kochani, spokojnych, dobrych Świąt!
U mnie, to znaczy wokół mnie, jest bardzo dziwnie :roll: . Jest taka cisza, jakiej nie było tutaj nigdy, a mieszkam na mojej uliczce 20 lat. Taka cisza, że aż krzyczy. Ciemno w oknach, nikt nie idzie nawet z psem, nie jedzie żadne auto :roll: . Przy niektórych domach mrugają kolorowe światełka rozwieszone na drzewach, ale tak jakby do siebie tylko mrugały. Nie trzaśnie nigdzie furtka, nie słychać kroków na ulicy, nie szczeka żaden pies. Nikt nie śpiewa kolęd, za firankami okien nie przesuwają się ludzie. Wszystko zamarło wokół.
Dziwnie tak... :roll:

wszystkiego najlepszego Czitko :ok: :ok:

U nas dziś cały dzień była taka cisza - nawet psy nie szczekały, ptaków prawie nie było widac...taki strasznie smutny, dołujący dzień :evil: i tyle śmierci wkoło, ja już czasem nie wyrabiam, ludzie, zwierzęta...to nie tak powinno być, powinna być radość, te kolędy, bliscy...

To już 10 dni jak nie ma Pietrusi :placz:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt gru 25, 2020 21:23 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Po raz pierwszy od 23 lat nie miałam się z kim w domu podzielić opłatkiem :(

MaryLux

Post » Pt gru 25, 2020 22:22 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Izka53, nie wiedziałam, nie masz swojego wątku, nie wszędzie zaglądam...Bardzo, bardzo mi przykro :(
Przytulam najcieplej jak potrafię :cry:
Niedobry rok, tyle pożegnań... :(
Na mojej uliczce dalej cicho, totalny bezruch, jakby nikt nie mieszkał i tylko puste, ciemne domy stały obwieszone girlandami światełek. Dziwnie tak...
Obrazek

czitka

Post » Sob gru 26, 2020 20:46 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

u mnie też cicho, samochodów zero, przechodniów jak na lekarstwo, nawet w Żabie naprzeciw prawie nie ma klientów, choć jest alkohol

MaryLux

Post » Pon gru 28, 2020 19:00 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon gru 28, 2020 19:33 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

MB&Ofelia, zajrzałam wyżej, ja bym takich pięć bieżni potrzebowała, tak na co dzień :P . Święta u nas przebiegły na dietach, założyłam strajk ogólny, nie i koniec. Nie robimy w tym roku zadymy pt.: Święta i nawet nam wyszło, w lodówce wiatr hulał na przekór totalnej schizie, ale co kto lubi 8) .
Chłodnawo u nas. Koty raczej przesypiają dobę koło kominka, Mami przychodzi pod osłoną nocy, kotowi dziura ma zostać otwarta w stronę włości. To ja rano dzisiaj na palcach, tyłem do kominka się przemykam, żeby nie zbudzić, ale patrzę chyłkiem przez lewe ramię a tam...Mami nie ma 8O . Zaginęła! Zamarzła! Ktoś ukradł! Nie ma i koniec :roll: .
To idę do tej kuchni o ona tam rozwalona na ławie śpi snem kamiennym, gdyby nie szok poznawczy to bym chyba nawet pogłaskać mogła tak chrapała :P .
A kto najbardziej aktywny w naszej ekipie? Chory Pasio :P ! Wchodzi, wychodzi, ogród patroluje, gada, bawi się, jakiś nowonarodzony Pasio 8O . Zagaduje Bratu, pyta Cosi, czy może wyjdziemy, mnie zaczepia, a tu nikt nic. No to idzie sam! I zaraz wraca i tak w kółko :P .
Obrazek
A teraz idziemy mierzyć cukier, insulina i szukanie Mami, aczkolwiek ona ma zegarek, zaraz przyjdzie!
No bo jak jemy, to tylko razem!
Obrazek

czitka

Post » Pon gru 28, 2020 19:45 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Co ty byś robiła, gdyby nie urocza trójka nieTwoich kotów? One potrafią dostarczyć Ci wrażeń :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon gru 28, 2020 20:13 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

iwan998 pisze:Zdrowych i Wesołych Świąt !

Do ,,Lifter,,
Wybaczcie że do Lifter piszę tu. Ale nie znalazłem opcji ,,prywatną wiadomość,,.
Przejąłem się bólami Twojej głowy, miałem podobnie. Polecam do płukania zatok Fixsin.

Dzieki, z zatokam to generalnie parenascie lat temu zawarlen rozejm - ja nie robie tego, czego one nie lubia, a one mi sie nie naprzykrzaja... niemal. Czasem, troszke, na dzien/dwa ale to nic takiego w porownaniu z tym, co kiedys.

nadcisnienia nie mam, wrecz przeciwnie, kawa sie musze ratowac o poranku i wieczorem. Teraz to mnie tylko plecy (a konkretniej zebra) nawalaja ale to tylko efekt polpasca i mam cicha nadzieje, ze do sylwestra minie, bo ilez mozna?

I tak juz jest sporo lepiej ale jeszcze ciagle jednak sie czuje jakby mnie ktos opukiwal solidnie mlotkiem.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon gru 28, 2020 20:19 Re: Czitusia, Cosia i inne nie moje koty.Nocne wokalizy Czit

Biedny Pasio, sam musi spacerować i dbać o formę :placz:
A Mamuśka to spryciula. Czitka, ona już cię dawno owinęła wokół paluszka :wink: tylko jeszcze o tym nie wiesz.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]