Emi,Pusia,Hugo z Migotka odeszła *

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 01, 2020 12:49 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosiagosia pisze:
Kotina pisze:
Gosiagosia pisze:Weekend się skończył i zaczął się nowy tydzień. Jutro już grudzień a ja jeszcze pamiętam sierpień, słoneczko i ciepełko. Ja już kiedyś pisałam że jestem cieplolubna nie znoszę szarości dnia, zimna, deszczu itp. Najchętniej bym się zakopała w cieplutki koc i położyła przy kominku :mrgreen:
Właściwie to mogę to zrobić bo już jestem na EMERYTURZE :dance: :201413 mam tak dużo czasu że nie wiem co z tym zrobić :ryk:
Na wszystko mam czas a nie wyrabiam się :mrgreen: jak pracowałam to wszystko zrobiłam i jeszcze poczytałam a teraz wstaję i snuję się po domu i jem. Niedługo będę się kulać. :ryk:
Migotka już coraz lepiej się czuje.

To norma ... czym więcej mamy czasu, tym mniej udaje nam sie zrobić - niby paradoks, a jednak w realu się sprawdza

Pierwsze lata na emeryturze wykorzystałam na tzw "zaległości" - wreszcie moglam zrobic to, na co do tej pory nie miałam czasu, dużo tego było :ok:
Potem zaczęłam zwalniać, bo ... mogłam. Przestałam pucować mieszkanie, sprzątałam kiedy to było niezbędne, więcej czasu poświęcałam na swoje pasje ...
Zrezygnowałam z firanek i innych czasochłonnych prac ...
Potem nastała pandemia i już nic nie było (i pewnie nie będzie) jak kiedyś ... :( Radykalnie uległa zmianie hierarchia wartości

Przyzwyczaisz sie do bycia bez pracy zawodowej, po prostu zamienisz ją na co innego
Byle tylko nie poddać się i nie zalegnąć na dłużej ...
Tego Ci życzę - zaprawiona w "bojach" emerytka :ok:

Bardzo dziękuję Ci zaprawiona emerytko :ryk: :ryk:
Najgorsze jest to że obecnie nie można rozwinąć skrzydeł i cieszyć się z wolności a siedzenie w domu mnie dobija. Każdy się izoluje w swoich 4 ścianach i zostają tylko telefony i media spolecznosciowe. Mam nadzieję że to minie i będę mogła pozwiedzać kraj i nie tylko.

Rozzumiem, ja zdążyłam ...
Teraz jest fatalny okres ... właściwie na wszystko
Żadne vide-czaty, media społecznościowe i inne nie zastąpią wizyt w realu, spotkań w rodzinhym gronie i z przyjaciółmi
Trudno nam życ w odosobnieniu ... do tego brak prawdziwych info na temat ewentualnego konca tej cholernej pandemii :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto gru 01, 2020 12:49 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

jolabuk5 pisze:
Gosiagosia pisze:
jolabuk5 pisze:Pamiętaj o jednym - to jest czas dla Ciebie, na to wszystko, czego nie mogłaś robić wczesniej. Realizować swoje hobby, ale także wysypiać się, leniuchować, zwolnić tempo. I cieszyć się każdą chwilą wolności :D

Właśnie to robię LENIUCHUJĘ i parę kg do przodu :ryk: :ryk: :ryk:

Oj, trochę możesz przytyć, przecież jesteś szczupła!

Już trochę bardziej puszysta :mrgreen:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw gru 03, 2020 11:24 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Jak Migotka?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 03, 2020 15:25 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

mir.ka pisze:Jak Migotka?

Jutro zdjęcie szwów, czuje się chyba nieźle, je mało parę razy dziennie.
Jutro poproszę o witaminy i coś na wzmocnienie organizmu. Czytałam o syropku Genomune.

Gosiagosia

Post » Czw gru 03, 2020 16:27 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosia, koty powinny jeść mało, a często, inaczej niż psy, tak czytałam.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 03, 2020 16:49 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

ewar pisze:Gosia, koty powinny jeść mało, a często, inaczej niż psy, tak czytałam.

To dobrze bo tak jedzą, tzn Migotka częściej bo to chuchro a Pusia i Hugo dobrze wyglądają wiec tylko dla towarzystwa :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Pt gru 04, 2020 2:19 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Za zdjęcie szwów :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt gru 04, 2020 9:19 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosiagosia pisze:
ewar pisze:Gosia, koty powinny jeść mało, a często, inaczej niż psy, tak czytałam.

To dobrze bo tak jedzą, tzn Migotka częściej bo to chuchro a Pusia i Hugo dobrze wyglądają wiec tylko dla towarzystwa :mrgreen:

i wszystkie tyle samo?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt gru 04, 2020 12:14 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Migusiu nie migaj się od jedzenia, jedz ładnie, żeby kociałka trochę przybyło.
Kciuki za zdjęcie szwów, żeby się wszystko ładnie zrosło i szybko zaroslo futerkiem i żeby Duża już nie musiała Cię ciągać w takie zimno do weta :ok: zdrowiej koteńko :201461

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt gru 04, 2020 12:31 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:

i wszystkie tyle samo?

Grubaski trochę mniej. :ok:

Gosiagosia

Post » Pt gru 04, 2020 12:32 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosiagosia pisze:
mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:

i wszystkie tyle samo?

Grubaski trochę mniej. :ok:

biedactwa :placz: :placz:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt gru 04, 2020 13:56 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Jestesmy u weta czekamy na zdjęcie szwów i kontrolę.
Dziś zimno, wiatr wieje a my później same wracamy. Może wiatr nas nie porwie.

Gosiagosia

Post » Pt gru 04, 2020 14:28 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Oby już było bez kłopotów!!! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt gru 04, 2020 14:40 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

jolabuk5 pisze:Oby już było bez kłopotów!!! :ok: :ok: :ok:

Tez mam taką nadzieję :ok:
Wiatr nas nie porwał :ryk:
Migotka wyswobodzona z twarzowego kaftanika, szwy ładnie zagojone za 2 miesiące kontrola RTG płuc. Nawet trochę zjadła i teraz się zastanawia co począć w takie popołudnie bez skrępowania. :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Pt gru 04, 2020 14:44 Re: Emi,Migotka,Pusia,Hugo zaczęły się kłopoty ZDROWIEJEMY

Gosiagosia pisze:
jolabuk5 pisze:Oby już było bez kłopotów!!! :ok: :ok: :ok:

Tez mam taką nadzieję :ok:
Wiatr nas nie porwał :ryk:
Migotka wyswobodzona z twarzowego kaftanika, szwy ładnie zagojone za 2 miesiące kontrola RTG płuc. Nawet trochę zjadła i teraz się zastanawia co począć w takie popołudnie bez skrępowania. :mrgreen:

dzielna dziewczynka :201461
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]