Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 02, 2020 9:24 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur:

na ogólnym wydarzył się cud, były chrupki w karmnikach :lol:
Poza tym w kuwetach ok, Ptysiu ok.

U Zgredka w kuwecie ok, apetyt dopisywał.
U Julki gorzej z apetytem, trochę podziubała różnego rodzaju mokrego, ale najbardziej była zainteresowana suchym exigent i friskas.

Żabka ile sie da tyle zje, wychodzi z klatki, jest zainteresowana otoczeniem, ale nadal wraca i leży z głową na kuwecie, wsadziłam jej wysoką poduszkę do klatki, bo może jej się tak lepiej oddycha. Nadal ma rozwolnienie, dałam jej węgiel zamiast attapectinu i rozpisałam na 5 dni.Dostała steryd, następny w piątek a potem w tabletkach.

Bodo i Dodo, nie zjadły z wczoraj mokrego, suchego trochę. Dałam im felixa i gourmeta, jeden zjadł, drugi bardziej zestresowany przy mnie nie, w kuwecie jedna kupa i siki.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt gru 04, 2020 9:26 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

piatek (4.12)-olala1
sobota (5.12)- kasik30/wujosredniak
niedziela (6.12)-Justyna
poniedziałek (7.12)-
wtorek (8.12)- pyma
środa (9.12)-
czwartek (10.12)-
piątek (11.12)-
sobota (12.12)-
niedziela (13.12)-
poniedziałek (14.12)-
wtorek (15.12)-
środa (16.12)-
czwartek (17.12)-
Obrazek

pyma

Post » Pt gru 04, 2020 10:29 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur środa:

Na ogólnym dwa placki w kuwecie koło Zgredka. Apetyty ok. Pimpek poszedł do domu i od razu zamieszkał na łóżku. Tunel z ogólnego osikany wrzuciłam do wanny, bo tam było dużo i nie miałam już kiedy wszystkiego myć :(
Julcia nie jadła i pojechała z Martą (kociambrą) do lecznicy, ma leki rozpisana na tabliczce.
Żabka fajnie się odnajduje na ogólnym - wypuszczajcie ją.
Bliźniaki Dodo i Bodo ok, w kuwecie ok, zjadły ładnie Feliksa.
Angelika przyjęła młodego, rudego.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt gru 04, 2020 10:30 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poproszę piątek 11.12

Pietraszka

Post » Pt gru 04, 2020 11:42 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur poniedziałkowy
Żabka mega wodnista biegunka, ale apetyt dopisywał. Wyszła nawet na jedzenie z klatki.
Przywiozłam dwa nowe kocurki Bodo i Dodo, są dziś zaszczepione zachipowane, odrobaczenie trzeba im podać 4.12. Kotki były w domu, od 5 tygodnia życia, wykastrowane.
Pokój po sobótce naświetlony lampami bezpośrednimi i zdezynfekwany virkonem, przeniosłam tam Julcię po uzgodnieniu z Anetą, żeby wykluczyć, że nie je z powodu zamknięcia w klatce, Ola z nią pojechała do Seidla, przywiozła i podała kroplówkę.
Zgredek głodny i zły, po najedzeniu humor mu wrócił, w kuwecie sucha kupa i siku.
Na ogólnym nie odnotowano brzydkich kup. Malibu Campari i Marcepan jedli tylko chrupy. Bliźniaki i Ptyś Carny.
Dziękuję za pomoc Oli i Stasiowi który wybawił bliźniaków.
Pokompletowałam transportery ale nie wiem gdzie je wstawić, składzik znów pełny, może do Zgredka? Zamoczyłam dwie kuwety i transporter, pranie do rozwieszenia będzie jutro.
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

Post » Pt gru 04, 2020 12:08 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur czwartkowy.
Malibu pojechała do domu, dom wychodzący ale w Poddębicach w spokojnej okolicy, z ogrodem, nie będzie wypuszczana do wiosny. Trzymajcie kciuki żeby rezydentka ją zaakceptowała.
Zgredkowi zastrzyk i leki podała Aneta. Dostał 3 porcje jedzenia od Anety jedna ode mnie dwie z Renagelem. W kuwecie ok. Humorek zadziorny dziś.
Żabka po wprowadzeniu Carobinu ma już ładną kupę apetyt super, po tych zastrzykach sterydu nie widzę spektakularnej różnicy ale pewnie trzeba dłużej podawać by był efekt, w końcu steryd.
Bodo i Dodo się rozkokosiły, jedzą już ładnie, w kuwecie ładne komplety. Myślę że w przyszłym tygodniu skoro wiemy że koty zdrowe, można by je spróbować wypuścić na ogólny.
Kori przesympatyczny i moooocno głodny, zjadł 3 porcje mokrego.
Julcia siedzi głównie przy rurkach od grzejnika i się grzeje. Aneta podała jej Tolfine. Posiedziałam z nią trochę pomiziałam zasnęła mi na kolanach. Cudna jest. Jeśli chodzi o jedzenie to troszkę zjadła ale nie za dużo. Natomiast jak wyszłam to otworzyła sobie torebkę friskies junior i podjadała, z miseczki już tak nie smakowało. Zostawiłam jej pasztetcik weaning royala (dla kociąt i matek karmiących) z odrobiną wody, bo jest bardzo odżywczy, zobacz Ola dziś czy zjadła coś z tego.
Na ogólnym został Marcepan Campari, Ptyś, Kacper i Baltazar. Dostali saszetki sheby, a Ptyś cosmę. Marcepan i Campari znów tylko suche. Marcepan jest nieswój wg mnie siedzi pod krzesłem i gapi się w ścianę. Jak zdążę podjadę go pokazać dziś u weta (uzgodnione z Klaudią). Campari szukała Malibu tak mi się wydaje, jeśli rezydentka zaakceptuje Malibu, to Pani chce wrócić po Campari, zobaczymy czy coś z tego będzie...
Umyłam to co zamoczyłam w poniedziałek. Tunel wrzucony na klatkę która leżała na zamoczonych od poniedziałku transporterze i dwóch kuwetach jest wyprany w pralce, do rozwieszenia. Klatka która nie byla zamoczona moczy się w wannie. 3 łopatki w tym Łopatka Matka suszy się przy baterii wannowej.
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

Post » Pt gru 04, 2020 20:09 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Żabka to jyz raczej nigdy nie będzie oddychać normalnie , ważne żeby funkcjonowała jak normalny kot a nie siedziała cały czas w klatce na kuwecie.
Obrazek

pyma

Post » Pt gru 04, 2020 20:50 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur.

Bardzo pomogła mi dziś Ola z synem Stasiem, dziękuję.

Generalnie czysto, za dużo pracy nie było.
Ptyś dostał convenie.
Na ogólnym jedli animonde. Nie przyszła tylko Campari.
Marcepan nie lubi towarzystwa bliźniaków. Chodzi sobie z boku taki smutny, ale apetyt ma.

Zgredek dostał leki od Anety, ja dałam tylko renagel do misek.

Julcia nadal nie chętna do jedzenia. Z wczoraj zostało, chrupek miała z pół miski. Dziś dosypalam do pełna, jutro Kasia zerknij. Może na USG powinna iść, ona siedzi skulona, ja nie wiem czy to przez zęby???

W szpitaliku żabka dostała steryd i pozostałe leki. Apetyt ma piękny.
Bodo i Dodo aktywni, apetyt przy mnie średni. Zostali odrobaczeni.

Przyjechała nowa kotka. Na razie nic nie zjadła.
Rudy wrócił do domu.

W wannie umyte klamoty z klatki po rudym oraz jakaś klatka krolicza, co się moczyla.
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Sob gru 05, 2020 9:33 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Bardzo wszystkich proszę poswiecajcie na dyżurach więcej czasu marcepanowi. On jest nieszczęśliwy od braku obecność człowieka. Jak się go trochę wydrapie i z nim posiedzi trochę się rozwesela.Baaaaardzo was prosze.

Wilka_dlaczego

Od: Pon gru 30, 2019 19:38

Post » Sob gru 05, 2020 13:27 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyzury

niedziela (6.12)-Justyna
poniedziałek (7.12)-?????????????????
wtorek (8.12)- pyma
środa (9.12)-
czwartek (10.12)-Kociambra
piątek (11.12)-Pietraszka
sobota (12.12)-
niedziela (13.12)-
poniedziałek (14.12)-
wtorek (15.12)-
środa (16.12)-
czwartek (17.12)-
Obrazek

pyma

Post » Sob gru 05, 2020 13:34 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dzień dobry mogłabym dziś przyjść?

XxWikaxX

Od: Nie paź 11, 2020 16:30

Post » Sob gru 05, 2020 13:36 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

XxWikaxX pisze:Dzień dobry mogłabym dziś przyjść?

Kasia z ekipą już są, planują być do 14, to chyba już nie dasz rady.
Może inny w dzień chciałabyś przyjść?

Pietraszka

Post » Sob gru 05, 2020 13:42 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Piątek 18.12
Jeszcze nie ma w grafiku ale rezerwuje :)
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Sob gru 05, 2020 13:47 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

My weźmiemy środę 9.12

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Sob gru 05, 2020 13:58 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

To ja środę 16.12

Pietraszka

[poprzednia][następna]