DT u Bastet ♥ Nowy Filmik ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 01, 2020 20:26 Re: DT u Bastet ♥ Panduś i Greps w DS ♥ WOLNA CHATA!!!

SabaS pisze:Masz prawo byc wściekła, to nie jest kwestia tego, że w trakcie operacji wydarzylo się coś nieplanowanego. To bylo pidjęcie przez weta świadomej decyzji niezgodnej w sumie z definicją kastracji. Czy oni sobie z Bastusi królika doświadczalnego zrobili czy co? Powinni to z Tobą uzgodnić wcześniej.

Oni tam sami nie znają terminów medycznych. Ciągle mówią o sterylizacji. Choć sterylizacja to wg definicji tylko podwiązanie /przecięcie jajowodów. A jak powiedziałam, że chodzi mi o kastrację kotki, to mnie babka poprawiła, że to sterylizacja u kotki się nazywa. :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto gru 01, 2020 20:28 Re: DT u Bastet ♥ Panduś i Greps w DS ♥ WOLNA CHATA!!!

Szczerze mówiąc przy sterylce ofelii byłam jeszcze zielona jak trawka na wiosnę, ale pamiętam jak wet, przy pierwszej albo drugiej sterylce mówił, że powinno być wszystko ok, a problemy zdarzają się jak wet spartaczy sprawę i zostawi kawałek jajnika.
Żebym wiedziała że usunął co trzeba zostawił jajniczki do pokazania i był bardzo zawiedziony że nie chciałam obejrzeć. A ja, blado-sino-koperkowa, chciałam tylko zabrać kota i nie zemdlec po drodze.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto gru 01, 2020 20:31 Re: DT u Bastet ♥ Panduś i Greps w DS ♥ WOLNA CHATA!!!

MB&Ofelia pisze:Szczerze mówiąc przy sterylce ofelii byłam jeszcze zielona jak trawka na wiosnę, ale pamiętam jak wet, przy pierwszej albo drugiej sterylce mówił, że powinno być wszystko ok, a problemy zdarzają się jak wet spartaczy sprawę i zostawi kawałek jajnika.
Żebym wiedziała że usunął co trzeba zostawił jajniczki do pokazania i był bardzo zawiedziony że nie chciałam obejrzeć. A ja, blado-sino-koperkowa, chciałam tylko zabrać kota i nie zemdlec po drodze.

:ryk:

No mam nadzieję, że nie zostawili żadnego odprysku jajnika. Bo jeśli tak, to... :201424

Babka też mówiła, że Bastet już by prawie rujkę miała. Że niewiele brakowało.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto gru 01, 2020 20:32 Re: DT u Bastet ♥ Panduś i Greps w DS ♥ WOLNA CHATA!!!

MB&Ofelia pisze:Szczerze mówiąc przy sterylce ofelii byłam jeszcze zielona jak trawka na wiosnę, ale pamiętam jak wet, przy pierwszej albo drugiej sterylce mówił, że powinno być wszystko ok, a problemy zdarzają się jak wet spartaczy sprawę i zostawi kawałek jajnika.

:ryk:
Fiszka kocham Cię 26.03.2018 - 13.04.2021 (*)
Borysek 1.06.2020

Talka

Od: Sob sie 08, 2020 19:39

Post » Wto gru 01, 2020 20:34 Re: DT u Bastet ♥ Panduś i Greps w DS ♥ WOLNA CHATA!!!

Moje były ciachane po pierwszej rujce. A obie zarujkowaly jak już mialy skonczony rok!
Przy czarnidelku juz myślałam że to jednak kocur albo że była ciachnieta zanim ją znalazłam.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto gru 01, 2020 22:57 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Trzymam kciuki za rekonwalescentkę i dziękuję za przepiękny kalendarz <3
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro gru 02, 2020 13:26 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 02, 2020 17:17 Re: DT u Bastet ♥ Panduś i Greps w DS ♥ WOLNA CHATA!!!

Bastet pisze:Słuchajcie, a to normalne, że u Bastet zostały usunięte tylko jajniki, a macicę zostawili? Zdziwiłam się, bo pamiętam, że Brawurka miała usuwaną też macicę..
Nie ma niebezpieczeństwa ropomacicza kiedyś? Zgłupiałam... I to na klinikach we Wrocławiu.
Pani dr mówiła że macica się obkurczy i tyle. Ze była zdrowa, i przy młodym kocie nie usuwają. Szczerze mówiąc zdziwiłam się mocno.

Pola miała usunięte wszystko.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro gru 02, 2020 17:20 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Ja się czuje Bastusia? Pozwalasz jej chodzic bez ubranka?
Głaski i drapanko za uszkiem dla dzielnej koteczki.
A Ty zostawisz tak sprawę czy jednak podziałasz?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Śro gru 02, 2020 17:36 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

UWAGA !!!

ZDJĘCIA DRASTYCZNE DLA TYCH O MOCNYCH NERWACH - NA ŻYCZENIE GOSPODYNI WĄTKU USUNĘ .

ROZPOCZĘCIE ZABIEGU U POLI

Obrazek

USÓWANIE JAJOWODU I JAJNIKA PO UWCZESNYM PODWIĄZANIU

Obrazek

Obrazek

A TU MOMENT USÓWANIA OBU JAJNIKÓW, JAJOWODÓW I MACICY

Obrazek

Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 02, 2020 17:42 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Ewa L. pisze:UWAGA !!!

ZDJĘCIA DRASTYCZNE DLA TYCH O MOCNYCH NERWACH - NA ŻYCZENIE GOSPODYNI WĄTKU USUNĘ .

ROZPOCZĘCIE ZABIEGU U POLI

Obrazek

USÓWANIE JAJOWODU I JAJNIKA PO UWCZESNYM PODWIĄZANIU

Obrazek

Obrazek

A TU MOMENT USÓWANIA OBU JAJNIKÓW, JAJOWODÓW I MACICY

Obrazek

My jesteśmy kocurkami. Ufffff...
Lucas i Julek

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Śro gru 02, 2020 17:44 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Przy kastracji kocurka też byłam a to tak szybko poszło , że nie zdążyłam zrobić zdjęć. 5 minut i po krzyku.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 02, 2020 17:47 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

Ewa L. pisze:Przy kastracji kocurka też byłam a to tak szybko poszło , że nie zdążyłam zrobić zdjęć. 5 minut i po krzyku.

Ciociu ♥️♥️♥️
My ... nie pamietamy jak było przed kastracją. :cry:
Lucas i Julek

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Śro gru 02, 2020 17:48 Re: DT u Bastet ♥ WOLNA CHATA!!! ♥ Bastet po kastracji

lucas 2014 pisze:
Ewa L. pisze:Przy kastracji kocurka też byłam a to tak szybko poszło , że nie zdążyłam zrobić zdjęć. 5 minut i po krzyku.

Ciociu ♥️♥️♥️
My ... nie pamietamy jak było przed kastracją. :cry:
Lucas i Julek

Pewnie ciężko z tyłu chłopaki a przy wydmuszkach od razu wam lżej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro gru 02, 2020 21:05 Re: DT u Bastet ♥ Panduś i Greps w DS ♥ WOLNA CHATA!!!

Bastet pisze:Bastusia wita Was po sterylce. Dzielna jest bardzo, mimo, że panna wyraziła głośno swoje zdanie w sprawie czerwonego kubraczka... Klęła tak, że uszy więdły :lol: . Dobrze, że aż tak dobrze nie znam kociego. A może to było jakieś opętanie? Egzorcyzmy potrzebne..? :strach: To było takie: MIIIIIIIIAU!, MIAUUUUU! ŁAUUUU! MIIIIIIIIIIIIIŁ! AŁAŁAŁAŁAŁUUU! WRRRRRRR!
W końcu postawiła na swoim i się wyswobodziła. No to nie męczę jej.
Pani doktor powiedziała, że kubraczek to tak niekoniecznie, tylko jakby się kicia lizała w miejscu szycia. No... Właśnie trochę się tam interesowała... Ale... Co zrobić. :roll: Obserwuję..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bo jedyny politycznie poprawny kolor kubraczka to zielony

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]