DT u Bastet ♥ Nowy Filmik ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 26, 2020 21:46 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Bastet pisze:Obrazek

"Ciocia - przysięgam na moje ulubione jedzonko - my naprawdę nie wiemy, jak to się stało! :conf: To coś po prostu wzięło i na nas napadło! SAMO! :placz:

Może zemdlało?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt lis 27, 2020 17:40 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

MaryLux pisze:
Bastet pisze:Obrazek

"Ciocia - przysięgam na moje ulubione jedzonko - my naprawdę nie wiemy, jak to się stało! :conf: To coś po prostu wzięło i na nas napadło! SAMO! :placz:

Może zemdlało?

O to to! ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt lis 27, 2020 17:42 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

PS. Tosieńka będzie, gdy jakieś ładne zdjęcie jej zrobię :)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt lis 27, 2020 18:03 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Bastusia weganka ;)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt lis 27, 2020 18:48 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Bastet pisze:

PS. Tosieńka będzie, gdy jakieś ładne zdjęcie jej zrobię :)

Aj, jaka fajna zabawka :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lis 27, 2020 20:47 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Biedna kocina! Suchy chleb wsuwa, pewnie w dodatku czerstwy... A Duża pewnie z masełkiem i wędlinką!
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Pt lis 27, 2020 20:47 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Bastet pisze:
Milena85 pisze:Witam zostałam tu pokierowana z mojego nowego wątku dotyczącego karmienia 2 miesiecznego kociaczka. Jeśli mogę prosić o rady to chętnie wysłucham wszystkich.

Cześć :). To tak: z tego, co wyczytałam na Twoim wątku, to kotek do tej pory jadł suchą Joserę. Czy coś jeszcze? W sensie - co jadł w domu, z którego go zabrałaś?

Najlepsze żywienie małych kotków ośmiotygodniowych w zasadzie nie odbiega od zdrowego żywienia dorosłych kotów.
Ja zwykle, gdy przechodzę z karmienia mlekiem na stały pokarm, wprowadzam od razu puszki wysokomięsne i czasem wołowinę surową.
Puszki takie jak:
- Feringa pure meat menu
- Grau różowe dla kociąt 200 gram (indyk, marchewka)
- Granata Pet
Wcale nie musi być nazwa "Kitten", chociaż puszki dla kociąt mają czasem konsystencję drobiejszą lub wręcz konsystencję musu, jeśli kociak tego wymaga. Ale jeśli chodzi o skład, to wysokomięsne są ogólnie bardzo dobre i nazwa "kitten" to często tylko chwyt marketingowy.
Zaś co do wołowiny, to oczywiście surowa. Najlepiej zamrozić kawałek ligawy i - gdy już będzie zmrożony - zetrzeć na tarce na puch. Ogrzać w palcach, zrobić kuleczkę mięsną i do pyszczka. Najlepiej przykleić do podniebienia taką kulkę, by mały podziamdział. W ten sposób codziennie uczymy go smaku mięsa. Bo na początku może nie lubić. Ale powinien zaskoczyć.

Nowy pokarm wprowadzamy bardzo powoli, aby nie było sensacji żołądkowych. Łyżeczka nowego pokarmu dziennie.
Zaś kurczak gotowany nie ma za bardzo żadnych wartości. Ryż zupełnie kotom do niczego potrzebny nie jest. Koty nie trawią zbóż.

Dziekuje bardzo za odp. Z tego co wiem jadł tylko suchą karmę tą Joserę. Ogólnie apetyt ma dobry aż nawet bym powiedziała że za dobry. Taki mały łakomczuch .

Milena85

Od: Nie lis 22, 2020 15:36

Post » Pt lis 27, 2020 20:49 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Kot-tyna pisze:Biedna kocina! Suchy chleb wsuwa, pewnie w dodatku czerstwy... A Duża pewnie z masełkiem i wędlinką!

Duża je tylko wędlinkę z masłem i pomidorem

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lis 28, 2020 8:59 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Tym bardziej żal mi kotaska! Ale jeśli lubi - niech wcina :D
Curek idealnie zlizuje masło z chleba, ale jeśli dam do wylizania folię po maśle - nawet nie spojrzy. Z pieczywa interesują go jedynie grahamki.
...bo koty są dobre na wszystko...

Kot-tyna

Od: Sob lis 07, 2020 21:53

Post » Sob lis 28, 2020 9:35 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Hahah.. No, może kotki czegoś potrzebują, co jest w tym chlebie. Tymczasem...

Kiedy z zażenowaniem odkrywasz, że twój nastoletni syn po kryjomu nosi stringi...

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob lis 28, 2020 11:53 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lis 28, 2020 12:00 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Gosiagosia pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziękuję! Również pięknej soboty i weekendu! :D
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob lis 28, 2020 13:06 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Bastet pisze:Hahah.. No, może kotki czegoś potrzebują, co jest w tym chlebie. Tymczasem...

Kiedy z zażenowaniem odkrywasz, że twój nastoletni syn po kryjomu nosi stringi...

Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lis 28, 2020 15:06 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Nauki małej Cioci Bastet, szeptane na uszko:
"Młody! Tylko ty mi tam wstydu nie przynieś! Tam, gdzie idziecie jutro razem z Grepsem. Masz wszystko spod lodówki wygarnąć, na półkach porządek porobić (za dużo rzeczy tam być nie może!), sprawdź koniecznie, co Twoi Duzi piją - kawa jest całkiem smaczna! No i firankom nie przepuść. W porządnym kocim domu firanki wisieć nie mogą! "

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob lis 28, 2020 15:13 Re: DT u Bastet ♥ Psot i Figiel w DS ♥ Caliciwiroza :(

Mądra Bastusia :D . Ma to po mnie :twisted: . Moja duża zrezygnowała z firanek tak ... ok. 3 miesiące po mojej wprowadzce :D . Chociaż... na półkach to może wszystko stać 8) Ciociu, duża Bastet, może oprócz chlebka to daj moim dzieciom troszkę miąska!!!
Twój wielbiciel - Drops :1luvu:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

[poprzednia][następna]