Proszę Państwa, oto Krzyś i Pozostali ['] s.126 pytanie mocz

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 09, 2020 18:43 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Gretta pisze:Krewni z dużego miasta nie mogli uwierzyć że lubimy gołębie i nie przeganiamy ich z ogrodu. :(

Tacy ludzie są dla mnie nienormalni. Zresztą jak każdy idiota przeganiający jakiekolwiek zwierze. U nas było najlepiej, gdy strach przerażał ludzi przed wyjściem i koty mogły swobodnie poruszać się po osiedlu, a ptaki krzyczeć do woli juz od 3 rano :mrgreen: W pobliżu bloku razem z rodziną dosadzaliśmy drzewka, nawet za półdarmo dostało się od sprzedawcy. I teraz późną jesienią trzeba będzie znów pilnować, bo 2 lata temu jakieś matoły samowolnie poobcinały korony drzew i to tak skutecznie, że dopiero w lipcu następnego roku zaczęły się odradzać. Banda oszołomów :evil:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro wrz 09, 2020 18:45 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Gretta pisze:Podobno zanieczyszczają miasto. :roll:

Najbardziej zanieczyszczają miasta ludzie. Biedni, rzadko kiedy potrafią trafić do kosza :P Trudno ukryć, że pandemia, bo maseczki i foliowe rękawiczki walają się dosłownie wszędzie.

Atta

Post » Pon paź 05, 2020 0:40 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

I co tak Was tu nie widać :(

Atta

Post » Pon paź 05, 2020 1:48 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Właśnie. Jakoś cicho tutaj.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon paź 05, 2020 6:11 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

A nic, dzięki, że pytacie. Jak 9 sierpnia padł mój jesion (i nie tylko), tak nadal dudni mi w głowie :cry: Wiewiórki prawie w ogóle się nie pokazują, czasem jedna gdzieś śmignie, a w czerwcu i lipcu widywaliśmy nawet 5, 6, 7 jednocześnie.
Jak w tytule - smutno.

W czwartek Niunia z Chrapkiem oddali krew. Załatwiłam podwózkę, bo badań nie mieli odpowiednio 3,5 i 4,5 miesiąca.
Można powiedzieć, że nastąpiła stabilizacja. U Chrapka wątroba, która napędziła nam stracha na początku roku - wręcz wzorcowo. Nerki - wszystko cały czas podwyższone, ale przynajmniej wartości nie rosną. Wątroba Niuni dużo gorzej, ale też parametry wahają się tylko nieznacznie. Kreatynina cały czas w normie, tyroksyna zatrzymała się na 4,4 μg/dL, więc też na razie granica nie przekroczona. Niunia waży 2,29 kg, bardzo ładnie, jak na nią ostatnią. Wręcz przytyła 0,05 kg od ostatniego ważenia :wink:
Obrazek Obrazek
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon paź 05, 2020 6:39 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

No, to w sumie dobre wieści! Niunia i Chrapek, brawo za wyniki! :201421 :201421 :201421
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto paź 06, 2020 23:56 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Katia K. pisze:A nic, dzięki, że pytacie. Jak 9 sierpnia padł mój jesion (i nie tylko), tak nadal dudni mi w głowie :cry: Wiewiórki prawie w ogóle się nie pokazują, czasem jedna gdzieś śmignie, a w czerwcu i lipcu widywaliśmy nawet 5, 6, 7 jednocześnie.
Jak w tytule - smutno.

W czwartek Niunia z Chrapkiem oddali krew. Załatwiłam podwózkę, bo badań nie mieli odpowiednio 3,5 i 4,5 miesiąca.
Można powiedzieć, że nastąpiła stabilizacja. U Chrapka wątroba, która napędziła nam stracha na początku roku - wręcz wzorcowo. Nerki - wszystko cały czas podwyższone, ale przynajmniej wartości nie rosną. Wątroba Niuni dużo gorzej, ale też parametry wahają się tylko nieznacznie. Kreatynina cały czas w normie, tyroksyna zatrzymała się na 4,4 μg/dL, więc też na razie granica nie przekroczona. Niunia waży 2,29 kg, bardzo ładnie, jak na nią ostatnią. Wręcz przytyła 0,05 kg od ostatniego ważenia :wink:
Obrazek Obrazek

Honorowi krwiodawcy 8O Ważne,że sie nie pogarsza. Do przodu idzie jedynie czas...

A na placu poczynili zalesienie z mlodych drzewek, czy zostanie łyso? U nas jarzębina jest naga, wsio z niej opadło. Tegoroczna sadzonka, ale tak przyszłościowo, by ptaki mialy konsumpcje, a my przyjemne widoki :)

Atta

Post » Śro paź 07, 2020 6:21 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

My mieszkamy w Parku. Wszystko musi być zatwierdzone przez Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków. Dlatego po burzy zaczęli sprzątać dopiero po ok. 3 tygodniach. Mieszkam tu od 12 lat, mijają w tym miesiącu. Przez ten czas runęło mnóstwo drzew, potężne burze ostatnimi czasy nas nie omijają, wręcz przeciwnie. Ta straszna przedwczorajsza też trochę nerwów mnie kosztowała :( Nasadzeń jest mało, ot, pojedyncze drzewka. Chciałabym, żeby to się zmieniło. Za naszym jesionem tak płaczę, bo... bo był nasz. Miał poziomy konar, po którym wiewiórki, jak obwodnicą, przechodziły na nasz grab łuskać nasiona. Razem z pobliskim wielkim bukiem, od którego też część się odłamała, kosząc latarnię, dawał świetny cień. Wszyscy mówili, że ciemno jest u mnie. Ale to "ciemno" mi pasowało.
Temat dla mnie bardzo ciężki, więc już ciągnęła nie będę. Ostatnio zauważam coraz częściej, że czasem, jak coś chlapnę albo mi się przyśni - to się spełnia, sprawdza. Więc wolę ugryźć się w język.

Fajny ten Twój Śmierdzielek :) Zastanawiam się nad Sprawą dla koronera, zapytam siostrę, czy chce.
Ostatnio edytowano Czw paź 08, 2020 6:48 przez Katia K., łącznie edytowano 1 raz
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Śro paź 07, 2020 15:11 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Katia K. pisze:A nic, dzięki, że pytacie. Jak 9 sierpnia padł mój jesion (i nie tylko), tak nadal dudni mi w głowie :cry: Wiewiórki prawie w ogóle się nie pokazują, czasem jedna gdzieś śmignie, a w czerwcu i lipcu widywaliśmy nawet 5, 6, 7 jednocześnie.
Jak w tytule - smutno.

Obrazek Obrazek

Tak trzymajcie kochani :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon paź 19, 2020 14:40 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Wszędzie tylko pitolą, żeby dbać o ekologię, że jest susza, nie ma gdzie się zbierać opadówka itp dyrdymały, ale zamiast sadzić drzewa, robić zieleńce wokół betonowych budowli to nieeee. Przecież wygodniej wprowadzić podatek od deszczu :evil:
To samo tyczy się sortowania śmieci. Płacimy coraz więcej, mimo iż segregujemy, a powinno nałożyć się kary na firmy, które stosują bądź tez tworzą opakowania plastikowe wielokomponentowe, których się nie da przetworzyć! Ale nieeee! Najpierw kupujemy śmieci, a potem jeszcze mamy im posortować, a na koniec zapłacimy kolejny podatek od zanieczyszczania planety.

Atta

Post » Śro paź 21, 2020 6:30 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Masz rację z tymi śmieciami. Z przykrością zauważam, że coraz więcej produkujemy, zwłaszcza foliowych, plastikowych opakowań :(

Dziś mija rok. Rok bez ukochanego Synunia. Rok, który przemknął jak błyskawica. Jakby ten piękny, ciepły i słoneczny, a jednocześnie straszny, ciemny dzień był ot, tydzień temu.
Krzysiuniu, jak Ci tam, na Moście? :cry:
Obrazek

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Śro paź 21, 2020 9:10 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Katia K. pisze:Masz rację z tymi śmieciami. Z przykrością zauważam, że coraz więcej produkujemy, zwłaszcza foliowych, plastikowych opakowań :(

Dziś mija rok. Rok bez ukochanego Synunia. Rok, który przemknął jak błyskawica. Jakby ten piękny, ciepły i słoneczny, a jednocześnie straszny, ciemny dzień był ot, tydzień temu.
Obrazek
Obrazek

Myślę,Kasiu,że o wiele lepiej niż nam tutaj ....
ja osobiście nie mogę się doczekać, aby tam dotrzeć

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro paź 21, 2020 10:14 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Ci, co zostali... Smutek..

Katia K. pisze:Masz rację z tymi śmieciami. Z przykrością zauważam, że coraz więcej produkujemy, zwłaszcza foliowych, plastikowych opakowań :(

Obrazek

czeka na nim z utęsknieniem
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro paź 21, 2020 11:14 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Minął rok :'(

Już rok?
Jak ten czas zapierdziela...
Trzy koty moje. Czwarty tylko ze mną mieszka.

Fatka

Od: Pt sty 01, 2016 19:36

Post » Pon paź 26, 2020 7:41 Re: Proszę Państwa, oto Krzyś ['] Minął rok :'(

Rok, nam też minął wyjątkowo szybko. Do tego nic szczególnie optymistycznego się nie wydarzyło, wręcz przeciwnie :(
Ola, Mirka, Fatka, dzięki, że napisałyście.
Ola, czasem... mam tak samo...

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

[poprzednia][następna]