Moderator: Estraven

u mnie ta woda cały czas tak leciutko szumi, jak strumyczek, poza tym jest wypychana pompką przez górny otwór tak trochę ponad powierzchnię otworu i z tego miejsca koty lubią pic, tam woda trochę tak błyska plus jak spływa z tej "tarki" to też ta woda cały czas się tak srebrzy i pluska i to też je przyciąga.
 u mnie ta woda cały czas tak leciutko szumi, jak strumyczek, poza tym jest wypychana pompką przez górny otwór tak trochę ponad powierzchnię otworu i z tego miejsca koty lubią pic, tam woda trochę tak błyska plus jak spływa z tej "tarki" to też ta woda cały czas się tak srebrzy i pluska i to też je przyciąga. Fajnie, ze na taką trafiłas
 Fajnie, ze na taką trafiłas 
Koki-99 pisze:Oj, to pora zmienić tytuł
Stomachari pisze:No i super
Co do poidełka to nie wiem, czy przypadkiem celem tego ruchu wody nie jest to, aby kot się ciekawił chlupotem i podchodził nawet wtedy, gdy nie czuje pragnienia. Jeśli nie będzie stałego pluskania, to po co kot miałby podchodzić?
-maczkowa pisze: No, dokładnie tak to działa przynajmniej u mnieu mnie ta woda cały czas tak leciutko szumi, jak strumyczek ... tam woda trochę tak błyska pluska jak spływa z tej "tarki" to też ta woda cały czas się tak srebrzy i pluska i to też je przyciąga.
A jaki masz oczyszczacz?
Sierra pisze:W takich pompkach będą słabiuteńkie filterki o o mocy 1,5-2 W... Licząc na szybko, przy założeniu, że 1 kWh kosztuje 60 gr, koszt będzie od 6,70 zł do 8,92 zł.
To dość luźne obliczenia, moc pompki podałam w przybliżeniu (cena kWh też może się lekko różnić). Nie zmienia to faktu, że fontanna nie powinna kosztować więcej niż 10 zł miesięcznie (przy działaniu 24 h/dobę).
 to już sobie głowy nie będę zawracała obliczeniami itd, bo jeśli koszt ciągle włączonego urządzenia jest w granicach takich jak piszesz to nie jest to problemem. Tylko musi byc dobrej jakości aby podczas mojej nieobecności nie doszło do jakiegoś spięcia.
  to już sobie głowy nie będę zawracała obliczeniami itd, bo jeśli koszt ciągle włączonego urządzenia jest w granicach takich jak piszesz to nie jest to problemem. Tylko musi byc dobrej jakości aby podczas mojej nieobecności nie doszło do jakiegoś spięcia. I się zdziwiłam, że to u mnie z 30 zł miesięcznie może wychodzić
 I się zdziwiłam, że to u mnie z 30 zł miesięcznie może wychodzić  Puszczą mnie te koty z torbami
 Puszczą mnie te koty z torbami 
 ), to dużej pomyłki być nie mogło - te pompki po prostu nie mogą być silne, bo zamiast poidełka będzie gejzer
 ), to dużej pomyłki być nie mogło - te pompki po prostu nie mogą być silne, bo zamiast poidełka będzie gejzer  

Majka.Kitek pisze:Ten oczyszczacz się sprawdza? Sama się zastanawiałam czy nie zainwestować w takie urządzenie, ale nie do końca jestem przekonana.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Google [Bot], sebans i 60 gości