Szalony Team. Jest nas mniej... Kropcia (*). Tęsknię :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 16, 2020 10:18 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

mir.ka pisze:
SabaS pisze:Moli25 witamy na wątku :1luvu:
mir.ka to fakt, one wszystkie kochają balkon, nawet zimą chociaż na parę minut musiały wyjść przewietrzyć futra i sprawdzić, co się w okolicy dzieje. Najwytrwalsza zawsze jest Tereska, jak było mocno chłodno, to narzucałam jej na grzbiet posłanko od ewar, i tak spała nieraz do późnego wieczora ;)
ewar myślę o moskitierze, głównie ze względu na tę małą pchłę Kropkę, która szuka każdej okazji na wyjście z domu. Tylko ona wpadła na pomysł, żeby skakać do uchylnego okna, złapałam ją w locie :strach:
Koki-99 Kropka, ale i pozostałe kochają być na powietrzu, widzę jak bardzo im brakuje balkonu, muszą jakoś przetrzymać.

ja dawno temu miałam moskitere w jednym okienku to koty ją podarły i uciekły z domu, po tym wstawiłam im kratkę

To u mnie, jakby podarły, to od razu by się latać nauczyły :) Tak serio, to musze nad czymś solidnym pomyśleć, jakaś siatka metalowa na okno czy coś? Patrzyłam na Krakżal, może jak się da to u nich zamówię? Moskitiera to tylko w dużym, w razie czego nie uciekną daleko, tylko na balkon ;)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Czw kwi 16, 2020 10:22 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Ewar kiedyś na swoim wątku pisała o takiej mocniejszej moskitierze, może by ją zapytać.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw kwi 16, 2020 10:29 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Było już parę wątków o zabezpieczeniach, nawet na wątku Kropki była wymiana informacji, właśnie tam ktoś mi polecił Krakżal. ale były też inne rozwiązania. Muszę się cofnąć do tego wątku.

SabaS

Post » Czw kwi 16, 2020 10:58 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Jak będę na kompie pośle namiary na firmę z Czeladzi co robi. Mam balkon zabezpieczony przez nich i bardzo sobie chwalę
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw kwi 16, 2020 12:18 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

proszę viewtopic.php?f=50&t=160786
tanio i dobrze, ostatnio siatkowali balkon u moich tymczasek Pusi i Łatki
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw kwi 16, 2020 12:45 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

mir.ka pisze:proszę viewtopic.php?f=50&t=160786
tanio i dobrze, ostatnio siatkowali balkon u moich tymczasek Pusi i Łatki

dzięki mir.ka, ale terminy pewnie takie, ze dopiero na przyszły rok mogę zaklepywać jakiś sensowny termin. Bo w tym roku to pewnie na zimę się załapię :)
ciekawe czy Alienor ma namiary na tę samą firmę ;)

SabaS

Post » Czw kwi 16, 2020 12:57 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Oj, tylko z tą nową elewacją to trzeba uważać. Pamiętam taki wątek, jak dziewczyna miała problemy ze wspólnotą, bo sobie balkon osiatkowała. Moskitiery to raczej nie dotyczy, bo się ramy trzyma.
Terminy teraz mogą być długie. W zeszłym roku zamawiałam moskitiery, takie zwykłe i czekałam na nie miesiąc.

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Czw kwi 16, 2020 13:08 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Saba, mam moskitierę z siatki aluminiowej, takiej drobnej. Całość jest w ramie , są zaczepy, nic się nie wierci. Montaż trwa paręnaście sekund. Jak się dobrze zmierzy to można zamówić i założyć samemu. Żaden kot tego nie pokona. Kociaki od Meli od jakiegoś czasu mają takie moskitiery.
Prawie niewidoczna
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 16, 2020 13:11 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

ewar pisze:Saba, mam moskitierę z siatki aluminiowej, takiej drobnej. Całość jest w ramie , są zaczepy, nic się nie wierci. Montaż trwa paręnaście sekund. Jak się dobrze zmierzy to można zamówić i założyć samemu. Żaden kot tego nie pokona. Kociaki od Meli od jakiegoś czasu mają takie moskitiery.
Prawie niewidoczna
Obrazek

O dziękuję ewar. Takie coś na pewno zamówię, właściwie jeśli montaż samodzielny, to mogę już zamówić ;) jak sobie panowie z firmy remontowej pójdą to zamontuję i będzie jakaś namiastka balkonu dla sierściuchów ;) A co to za firma?

SabaS

Post » Czw kwi 16, 2020 15:03 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Moją akurat zakładała miejscowa firma, ale poszukaj w necie, jest tego sporo.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 20, 2020 13:58 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Wstawisz aktualne wyniki Kropki?
Dpoczytałam, ze miała wcześniej krew i białko w moczu - u mnie tzn u mojej Rudej łapki pomogła na krwiomocz (a był mega, sama krew zamiast moczu) pomogła Convenia, no ale wiadomo, to mocno kontrowersyjny lek..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon kwi 20, 2020 14:08 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Chyba będę musiała powstawiać i prosić o pomoc, ale to już jutro lub w środę. Skompletuję wszystko. A już myślałam, że po tym leczeniu antybiotykami sytuacja opanowana, bo krew nie wyszła jakoś bardzo źle i do tego SDMA - 13 ug/dl, gdzie norma jest do 14.

SabaS

Post » Czw kwi 23, 2020 8:35 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Co u Was?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw kwi 23, 2020 9:16 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Witaj Marzeniu :1luvu: żyjemy, o właśnie za oknem śnieg sypie, tylko czemu do góry? 8O ;)

SabaS

Post » Czw kwi 23, 2020 9:58 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Witaj Marzeniu :1luvu: żyjemy, o właśnie za oknem śnieg sypie, tylko czemu do góry? 8O ;)

w sensie że pada topolowy śnieg?

Marzenia11

[poprzednia][następna]