Trochę tańszy, ale jak patrzyłam na opinie, to niezły. Ma wiele końcówek. No i muszę go użyć na moim dużym drapaku, a tam zwykła końcówka mopa się nie sprawdzi. Poza tym nie wiem, czy nie będę jednak musiała kupić tego odkurzacza.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bastet pisze:Kupiłam taki Gosiu: https://m.euro.com.pl/czysciki-parowe/a ... lsrc=aw.ds
Trochę tańszy, ale jak patrzyłam na opinie, to niezły. Ma wiele końcówek. No i muszę go użyć na moim dużym drapaku, a tam zwykła końcówka mopa się nie sprawdzi. Poza tym nie wiem, czy nie będę jednak musiała kupić tego odkurzacza.Czymś muszę wciągać te martwe truchła...
i żywe...
![]()
![]()
Gosiagosia pisze:Bastet pisze:Kupiłam taki Gosiu: https://m.euro.com.pl/czysciki-parowe/a ... lsrc=aw.ds
Trochę tańszy, ale jak patrzyłam na opinie, to niezły. Ma wiele końcówek. No i muszę go użyć na moim dużym drapaku, a tam zwykła końcówka mopa się nie sprawdzi. Poza tym nie wiem, czy nie będę jednak musiała kupić tego odkurzacza.Czymś muszę wciągać te martwe truchła...
i żywe...
![]()
![]()
Szkoda że już kupiłaś bo parownica jest świetna i też ma wiele końcówek, na drapak i ubrania itp. Tej nie znam i nie wiem jaką ma temperaturę a to też ważne
Szkoda że daleko mieszkasz bo mam taki zwykły workowy odkurzacz.
Gosiagosia pisze:Gosiagosia pisze:Bastet pisze:Kupiłam taki Gosiu: https://m.euro.com.pl/czysciki-parowe/a ... lsrc=aw.ds
i żywe...
![]()
![]()
Szkoda że już kupiłaś bo parownica jest świetna i też ma wiele końcówek, na drapak i ubrania itp. Tej nie znam i nie wiem jaką ma temperaturę a to też ważne
Szkoda że daleko mieszkasz bo mam taki zwykły workowy odkurzacz.
Doczytałam o tym mopie i faktycznie fajny i dużo tańszy niż moja parownice a funkcje i końcówki ma takie same.
MonikaMroz pisze:Kasiu, ale masz przeżycia. Nie zazdroszczę![]()
![]()
Bastet pisze:MonikaMroz pisze:Kasiu, ale masz przeżycia. Nie zazdroszczę![]()
![]()
Oj, a jakie miałam wczoraj przeżycie, jak chciałam czesać Tośkę, a tu patrzę, jakieś małe brązowe gówno spierdziela po futrze...od razu skojarzyłam z tym drapaniem się... I z Gwiazdeczką naszą...
Mam, mam już mopa parowego!! Tylko zapodam kotkom wszystkim odpchlaczacz i jadę ze sprzątaniem! Oj, ale będę miała teraz czysto...
Odkurzacza nie kupiłam. Za duży wydatek...Za to pomyślałam, że użyję mojej rumby, a filtr i pojemnik na śmieci każdorazowo po użyciu wymoczę w wodzie z octem lub z domestosem. Jaki środek lepszy? Powinno chyba ładnie zdezynfekować?
Słuchajcie, a co z kuwetami? Powymieniać wszędzie cały żwirek na czysty?
mir.ka pisze:Bastet pisze:MonikaMroz pisze:Kasiu, ale masz przeżycia. Nie zazdroszczę![]()
![]()
Oj, a jakie miałam wczoraj przeżycie, jak chciałam czesać Tośkę, a tu patrzę, jakieś małe brązowe gówno spierdziela po futrze...od razu skojarzyłam z tym drapaniem się... I z Gwiazdeczką naszą...
Mam, mam już mopa parowego!! Tylko zapodam kotkom wszystkim odpchlaczacz i jadę ze sprzątaniem! Oj, ale będę miała teraz czysto...
Odkurzacza nie kupiłam. Za duży wydatek...Za to pomyślałam, że użyję mojej rumby, a filtr i pojemnik na śmieci każdorazowo po użyciu wymoczę w wodzie z octem lub z domestosem. Jaki środek lepszy? Powinno chyba ładnie zdezynfekować?
Słuchajcie, a co z kuwetami? Powymieniać wszędzie cały żwirek na czysty?
nie używaj domestosu przy kociakach i bardzo mocnych środków na pchły bo mozesz małym zaszkodzic
Kazia pisze:Ale jest pozytyw.
Już wiesz, w jakiej temperaturze prać pchły
Kazia pisze: A na poważnie, ziemia okrzemkowa zabija na śmierć wszelkie żyjątka, które jej dotkną. Prze wysuszenie...wyciąga z nich wodę i zasychają. Uszkadza im też pancerzyki/skórę czy co tam na sobie maja.
Pomyśl o wysypaniu jej w miejscach, gdzie koty nie maja dostępu (stromnie trzeba rozetrzeć żeby nie pyliło), ew wtarcie w powierzchnie materiałowe, na tyle dokładnie żeby koty nie wylizały.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gosiagosia, puszatek i 14 gości