Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 21, 2020 9:26 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Kupiłam taki Gosiu: https://m.euro.com.pl/czysciki-parowe/a ... lsrc=aw.ds
Trochę tańszy, ale jak patrzyłam na opinie, to niezły. Ma wiele końcówek. No i muszę go użyć na moim dużym drapaku, a tam zwykła końcówka mopa się nie sprawdzi. Poza tym nie wiem, czy nie będę jednak musiała kupić tego odkurzacza. :( Czymś muszę wciągać te martwe truchła... :strach: i żywe... :strach: :strach: :strach:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto sty 21, 2020 10:01 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Bastet pisze:Kupiłam taki Gosiu: https://m.euro.com.pl/czysciki-parowe/a ... lsrc=aw.ds
Trochę tańszy, ale jak patrzyłam na opinie, to niezły. Ma wiele końcówek. No i muszę go użyć na moim dużym drapaku, a tam zwykła końcówka mopa się nie sprawdzi. Poza tym nie wiem, czy nie będę jednak musiała kupić tego odkurzacza. :( Czymś muszę wciągać te martwe truchła... :strach: i żywe... :strach: :strach: :strach:

Szkoda że już kupiłaś bo parownica jest świetna i też ma wiele końcówek, na drapak i ubrania itp. Tej nie znam i nie wiem jaką ma temperaturę a to też ważne
Szkoda że daleko mieszkasz bo mam taki zwykły workowy odkurzacz.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 21, 2020 10:10 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Gosiagosia pisze:
Bastet pisze:Kupiłam taki Gosiu: https://m.euro.com.pl/czysciki-parowe/a ... lsrc=aw.ds

Szkoda że już kupiłaś bo parownica jest świetna i też ma wiele końcówek, na drapak i ubrania itp. Tej nie znam i nie wiem jaką ma temperaturę a to też ważne

Doczytałam o tym mopie i faktycznie fajny i dużo tańszy niż moja parownice a funkcje i końcówki ma takie same.

Gosiagosia

Post » Wto sty 21, 2020 10:36 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Gosiagosia pisze:
Gosiagosia pisze:

Doczytałam o tym mopie i faktycznie fajny i dużo tańszy niż moja parownice a funkcje i końcówki ma takie same.

Naprawdę jest fajny. A para ma 100 stopni. Doczytałam. Czy to załatwi jaja i poczwarki? (brrrrrr.... :201495)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto sty 21, 2020 10:45 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Kasiu, ale masz przeżycia. Nie zazdroszczę 8O 8O 8O
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Wto sty 21, 2020 11:14 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

MonikaMroz pisze:Kasiu, ale masz przeżycia. Nie zazdroszczę 8O 8O 8O

Oj, a jakie miałam wczoraj przeżycie, jak chciałam czesać Tośkę, a tu patrzę, jakieś małe brązowe gówno spierdziela po futrze... :strach: od razu skojarzyłam z tym drapaniem się... I z Gwiazdeczką naszą... :roll:

Mam, mam już mopa parowego!! Tylko zapodam kotkom wszystkim odpchlaczacz i jadę ze sprzątaniem! Oj, ale będę miała teraz czysto...

Odkurzacza nie kupiłam. Za duży wydatek... :( Za to pomyślałam, że użyję mojej rumby, a filtr i pojemnik na śmieci każdorazowo po użyciu wymoczę w wodzie z octem lub z domestosem. Jaki środek lepszy? Powinno chyba ładnie zdezynfekować?

Słuchajcie, a co z kuwetami? Powymieniać wszędzie cały żwirek na czysty?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto sty 21, 2020 11:30 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Bastet pisze:

Oj, a jakie miałam wczoraj przeżycie, jak chciałam czesać Tośkę, a tu patrzę, jakieś małe brązowe gówno spierdziela po futrze... :strach: od razu skojarzyłam z tym drapaniem się... I z Gwiazdeczką naszą... :roll:

Mam, mam już mopa parowego!! Tylko zapodam kotkom wszystkim odpchlaczacz i jadę ze sprzątaniem! Oj, ale będę miała teraz czysto...

Odkurzacza nie kupiłam. Za duży wydatek... :( Za to pomyślałam, że użyję mojej rumby, a filtr i pojemnik na śmieci każdorazowo po użyciu wymoczę w wodzie z octem lub z domestosem. Jaki środek lepszy? Powinno chyba ładnie zdezynfekować?

nie używaj domestosu przy kociakach i bardzo mocnych środków na pchły bo mozesz małym zaszkodzic
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 21, 2020 11:41 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

mir.ka pisze:
Bastet pisze:

nie używaj domestosu przy kociakach i bardzo mocnych środków na pchły bo mozesz małym zaszkodzic

Chodzi mi tylko o zalanie tego pojemnika z odkurzacza bezworkowego w misce. Skuteczniejszy będzie domestos czy ocet? Potem przecież go opłuczę, wysuszę i będę odkurzać następnego dnia.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto sty 21, 2020 12:38 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Ale jest pozytyw.
Już wiesz, w jakiej temperaturze prać pchły :)

A na poważnie, ziemia okrzemkowa zabija na śmierć wszelkie żyjątka, które jej dotkną. Prze wysuszenie...wyciąga z nich wodę i zasychają. Uszkadza im też pancerzyki/skórę czy co tam na sobie maja.
Pomyśl o wysypaniu jej w miejscach, gdzie koty nie maja dostępu (stromnie trzeba rozetrzeć żeby nie pyliło), ew wtarcie w powierzchnie materiałowe, na tyle dokładnie żeby koty nie wylizały.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto sty 21, 2020 13:28 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Kazia pisze:Ale jest pozytyw.
Już wiesz, w jakiej temperaturze prać pchły :)

To taki czarny humor... ;)
Kazia pisze: A na poważnie, ziemia okrzemkowa zabija na śmierć wszelkie żyjątka, które jej dotkną. Prze wysuszenie...wyciąga z nich wodę i zasychają. Uszkadza im też pancerzyki/skórę czy co tam na sobie maja.
Pomyśl o wysypaniu jej w miejscach, gdzie koty nie maja dostępu (stromnie trzeba rozetrzeć żeby nie pyliło), ew wtarcie w powierzchnie materiałowe, na tyle dokładnie żeby koty nie wylizały.

O ziemi wiem, ale nie mam jak jej rozsypać nieinwazyjnie... Bo tam, gdzie koty leżą to raczej centrum..

Kurczę... Dopiero jutro będę miała ten środek dla kotów. Bo wet nie miał 4 porcji... Dla małych dał fiprex, ale chyba mu oddam i poproszę o coś innego. Czytałam, że już nie działa..

Zaraz wykąpię póki co Tośkę i Matrixa. Kupiłam szampon p/pchłom. Małym zapodałam proszek na sierść, z Rossmanna. Tak póki co, żeby pchły ich się, w miarę możliwości, nie czepiły. Bo na tyle, na ile oglądałam ich futerko, to jeszcze nie mają... Proszek pachnie cytrynowo. To zapach drzewa sandałowego.

Zaraz też zacznę odkurzanie i umyję myjką co się da. Wiem,że powinnam najpierw odpchlić towarzystwo, ale nie mam nic.. A zmniejszę ilość kurzu i jaj pchlich...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto sty 21, 2020 14:57 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Na osłodę pchlego problemu...
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto sty 21, 2020 14:59 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Bastet pisze:Na osłodę pchlego problemu...
Obrazek

słodziaki :1luvu: :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 21, 2020 15:04 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

mir.ka pisze:
Obrazek

Czy już mówiłam, że pasują mi do wystroju? :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto sty 21, 2020 15:15 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ MAMY PCHŁY! :(

Bastet pisze:
mir.ka pisze:
Obrazek

Czy już mówiłam, że pasują mi do wystroju? :mrgreen:

Nawet bardzo pasują :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

[poprzednia][następna]