Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 48

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 11, 2019 9:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Jesteśmy po wecie. Dziś były tylko dwa kuje bo Zuzia czuje się znacznie lepiej. Jeszcze tylko jutro kuj i pani wetka mówi , że damy spokój. Zuzia cały czas ma apetyt i sporo je jak na tak małego kotka. Zaczęła nawet chrupać suche. Wczoraj ją nakryłam w kuwecie jak robiła kupę . Zrobiła dwa kształtne balaski cienkie i długie jak mój mały palec. A to bardzo dobry znak bo kupa w końcu trafiła do kuwety. Dziś też zważyłam Zuzię i przybyła 50 g czyli waży już 1,90 kg. Powolutku jak nie będzie wymiotować i mieć sraczek nabierze ciałka i futerko też przestanie sterczeć na grzbieciku.

ooooo, to Zuzie waży prawie tyle co Tynek :mrgreen: , on miał wczoraj 1910 g

Tak tylko że Tynek ma kilka miesięcy a Zuzia 12 lat.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie sie 11, 2019 9:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Dziś rano dałam Zuzi Katovit gastro ale szału nie było. Troszkę polizała i odeszła. Mam nadzieję , że do wieczora jeszcze coś ruszy bo jest tam lek i probiotyk.
Katowit gastro to :
Mokra karma dla kota Kattovit Gastro to pokarm dietetyczny skierowany do kotów cierpiących na problemy z przewodem pokarmowym. Trudności tego typu objawiają się poprzez wymioty, biegunkę, zaburzenia trawienne lub obstrukcję. Te z kolei mogą doprowadzić do odwodnienia i utraty wagi.
Kattovit Gastro zawiera smaczne i lekkostrawne białka, które nie obciążają przewodu pokarmowego, lecz dostarczają energii. Zredukowana ilość surowych włókien i tłuszczu odciąża układ pokarmowy. Kattovit Gastro nadaje się także dla kotów, które są jeszcze osłabione po operacji. Aby uzupełnić niedobór minerałów i soli, karma oferuje podwyższoną dawkę elektrolitów. Minerały i witaminy przyczynia się do zdrowego odżywiania kota.
Karma Kattovit Gastro w skrócie:
Żywność dietetyczna dla kotów z zaburzeniami przewodu pokarmowego
Idealna dla kotów w okresie pooperacyjnym
Zawiera zdrowe źródła białka: lekkostrawne białka zwierzęce, które dostarczają energii
Ze zredukowaną ilością surowych włókien i tłuszczu, by odciążyć przewód pokarmowy
Ze zwiększoną ilością elektrolitów: by wyrównać straty po utracie płynów
Z tauryną: dla mocnego serca i wzroku
Z witaminami i minerałami: które są składnikiem zdrowego odżywiania.
Może trzeba było mi wziąć w saszetce ale ta ma konsystencję musu który Zuzia lubi.

też ją kupiłam dla rudzielców, ale jeszcze im nie dawałam

Niestety Katowit Gastro nie spotkał się z akceptacją. Nic już więcej do wieczora nie ruszyła.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 9:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:Zuziu Drobinko, jedz na zdrowie.

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 9:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:
MB&Ofelia pisze:Zuzia. Masz fajmną Dużą. Moja nie jezd ani duża ani miąciutka, no może ino w paru mniejscach. Niewygodmnie na niej leżeć, wolę podusie i kocyki. Ino łapcie Dużej się nadawają na podłepniczki.
Książniczka Ofelja wygodnicka

Naprawdę Ofelku ja wcale nie chciałabym być taka fajna . Zuzia jest maleńka więc jej wszędzie wygodnie.

https://demotywatory.pl/4940804/Badz-bezpieczny
:wink:

No to ja jestem bardzo bezpieczna :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 9:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuziu, miłego dnia i apetytu!Jedz kochanie :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sie 11, 2019 9:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:To się porobiło,
Faktycznie Zuzia to bardzo mała kotka
Niech się "naprawi" szybciutko :201461
Za Was :ok:

Już jest dobrze. Przez ostatnie dni nie było żadnych sensacji żołądkowo jelitowych.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 9:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aga66 pisze:Ewa Kattowit gastro w saszetce dla moich jest niestawny za to mus w puszeczce już tak, tylko indyczy bo bardziej miękki niż z kaczki. Może ugnieć łyzeczką trochę albo spróbuj na palcu Zuzi dać.

Właśnie kupiłam Zuzi Katovit Gastro mus z indykiem ale uznała , że to nie to - liznęła parę razy i do wieczora nie ruszyła już więcej. Myslałam , że jej podpasuje bo ona lubi musy ale najwyraźniej tylko Gurmeta. Mam ochotę spróbować jednak ten Katovit w saszetkach o ile ma sosik a nie galaretę. Zuzia jest bardzo specyficzną kotką . Dla niej rozgniecione jedzenie łyżeczką czy widelcem nie wchodzi w grę bo nie ruszy. Nawet jak jej do musu dosypuję sproszkowaną tabletkę to muszę uformować mus tak jak był wyjęty z puszki bo inaczej nie ruszy.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 9:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Kotina pisze:Moja Tola bardzo chętnie je PURINA Veterinary PVD EN Gastrointestinal (najtaniej w ZooArt)
Pozostałe też lubią ją pochrupać. Mokrą karma jw. też jedzą, ale juz trochę mniej chętnie

:ok: :ok: za Zuzię :ok: :ok:

Muszę spróbować . A mokra w jakiej postaci jest ?
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 9:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Anna2016 pisze:Dobrej niedzieli :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękujemy Aniu . Dla ciebie i Zuni też . :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 9:47 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5 pisze:Zuziu, miłego dnia i apetytu!Jedz kochanie :1luvu:
Sabcia

Dziękuję Sabciu ja tobie też życzę . Dzisiaj duża dała mi jakąś nową saszetkę. Polizałam trochę sosiku ale mi nie smakuje.
Zuzia wybredna
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 10:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Trudno, Duża musi próbować, aż Ci trafi w gust :D Moja też tak ma :twisted:
Sabcia też wybredna
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sie 11, 2019 10:02 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Z Zuzią już w porządku. Nie ma sraczki i nie wymiotuje i powoli się zaokrągla . Kupki o stałej konsystencji lądują grzecznie w kuwetce tam gdzie ich miejsce. Z jedzeniem niestety bywa różnie. Wczoraj dostała Katovit Gastro mus z indyka. Liznęła kilka razy i na tym koniec do wieczora nie ruszyła ani odrobiny. Dziś dałam jej kolejną nową tym razem saszetkę Hill's Prescription Diet id Digestive Care, kurczak w sosie. Liznęła parę razy sosu i podziękowała za resztę . Też jej nie pasuje. Za to Royal Canin Sensible 33 okazał się prawdziwym hitem. Zuzia zajada go z takim apetytem , że aż ją podziwiam bo nigdy nie była amatorką suchego. W piątek wieczorem wsypałam pełną miseczkę a dziś jest trochę na dnie. Zuzię chrupiącą widzę bardzo często w dzień i w nocy i tak się ustawia nad miseczką by nie dopuścić do niej Poli.Biedna Polcia nawet nie miała okazji dobrze posmakować nowych chrupek bo Zuzia jej na to nie pozwala. Przynajmniej z tego się cieszę bo chrupiąc suche częściej widzę Zuzię przy baseniku popijającą wodę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 10:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5 pisze:Trudno, Duża musi próbować, aż Ci trafi w gust :D Moja też tak ma :twisted:
Sabcia też wybredna

Trafiła Sabciu ale z suchym.
Zuzia chrupiąca.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie sie 11, 2019 10:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

To też dobrze :ok:
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sie 11, 2019 10:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5 pisze:To też dobrze :ok:
Sabcia

Może spróbuj Sabciu ty też. Niech ci duża kupi Royal Canin Sensible 33 . To takie malutkie chrupeczki i do tego bardzo smaczne.
Zuzia smakoszka
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]