» Wto cze 25, 2019 10:50
Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!
Spróbuję naprodukować, chwilowo nie mam jak. Ale mam w Falenicy zapas.
Przy rozliczaniu kasy Gusiek napisała optymistycznie, że nadwyżkę przekażę na koci cel. Fajnie by było, ale Bobiego nie ma. Myślę o ogłoszeniach prasowych i innych (jakieś pomysły? ktoś wie jak to się organizuje?). Kojarzę iWawer i jakieś pisemko Linia Otwocka. Ale do mnie osobiście ono NIGDY nie trafiło, więc się zastanawiam, czy warto, czy to ma jakiś zasięg sensowny w ogóle. Dziennik Metro do Falenicy i okolic nie dociera. Ktoś zna jakieś gazety, które w Wawrze i na terenie do Otwocka byłyby ok?
Saszet muszę kupić. Dużo. Dziewczyna, która twierdzi, że się u niej dwa razy pokazał może codziennie wystawiać, ale nie ma kasy na sponsorowanie tego interesu. Saszety w klatkach też przepadają.
Muszę dokupić taśm, waleriany, możliwe, że kilka ryz papieru.
Nie wiem, na razie nie wiem w ogóle, ale jakoś nie wierzę specjalnie w żadne nadwyżki. Przelaliście mi te pieniądze na szukanie Bobiego - i póki się nie znajdzie, to tak właśnie mam je zamiar spożytkować.
Warszawa się nie zmobilizowała. Jedna osoba przyjedzie z bardzo daleka. Maryla może pomóc, ale nie ma doświadczenia w szukaniu tylko w łapaniu. No i też nie wiadomo jak z czasem. Gusiek nie może w tym tygodniu. Marzenia w pracy.
Nie mam z kim szukać, łapać czarno-białych kotów i oznaczać im na czerwono tyłków. Nie mam nawet jak nakleić ogłoszeń w promieniu 5km, o którym było pisane.
Na cito potrzebuję kogoś, kto pomoże z ogłoszeniami w Falenicy (ktoś pozrywał, całą masę), Miedzeszynie, Radości i Międzylesiu. W drugą stronę w Michalinie, Józefowie i Otwocku. Skoro we wszystkich kierunkach, to należałoby też obkleić Aleksandrów, Góraszkę, Zagórze, Majdan, Emów i Wiązowną. I wszystko od Otwocka do Zerzenia/Wawra wzdłuż Wisły. Nie mam pojęcia jak mam tego dokonać, a od pierwszych dni to właśnie mi tu radzono. I wiele innych rzeczy, na których jednej osobie nie starczy doby. Bo nie da się jednocześnie kleić, szukać, sprawdzać i przetrząsać jeszcze okolicy blisko domu. Koło domu nie kiciam już w zasadzie w ogóle... I czuję się z tym podle.
Ksz.