Wwa Falenica, Bobi ZNALEZIONY po 25 dniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 22, 2019 17:27 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

sqbi90 pisze:Bobi prawdopodobnie nie chodzi taki głodny.

Jakiegoś kota odgonił od miski, ale czy inny nie zrobi z Bobim podobnie? Karmiłam bezdomniaki, teraz już mocno zredukowała się ich liczba, ale musiałam bardzo pilnować, stawiać miski daleko od siebie, bo bywało nieciekawie. Kocia mama z dziećmi, rodzeństwo to co innego. Jadzia i Alibaba dostawały jeść mniej więcej 50 m od siebie, a i tak musiałam czasem interweniować. Koty są terytorialne, a pełna miska jest cenna, daje większą szansę na przeżycie, jest o co walczyć.
Nieustające :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Myślę, że już wkrótce będzie koniec bycia Bobiego na gigancie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob cze 22, 2019 17:54 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Oby.

Nieustająco proszę o udostępnianie wydarzenia. Dziewczyna, która zgłosiła się, że u niej stołuje się podobny kot nie widziała papierowych ogłoszeń. Znalazła info na fejsie!!!
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Sob cze 22, 2019 18:06 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

sqbi90 pisze:Oby.

Nieustająco proszę o udostępnianie wydarzenia. Dziewczyna, która zgłosiła się, że u niej stołuje się podobny kot nie widziała papierowych ogłoszeń. Znalazła info na fejsie!!!

Sqbi - siedzę nad mapą - chcę połączyć kilka wiadomości w kupę i się moze to ułożyć, ale potrzebuje smsem lub na pw dokłądnego adresu tego miejsca na rogu wąs,kiej i werbeny przy 3 maja - pilne, bo chcę wyjśc i jechać do Ciebie
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 22, 2019 18:26 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

sqbi ta ul. celulozy to warszawa czy józefów?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob cze 22, 2019 18:31 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Bardzo żałuję, ale nie mogę sobie pozwolić by wyjść w nocy i jeszcze w dzień robić za zombie :( jeszcze pogadam z TŻ, może w inny dzień. Tak naprawdę codzień mam nadzieję, że to dziś się znajdzie.
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Sob cze 22, 2019 18:34 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Marzenia11 pisze:sqbi ta ul. celulozy to warszawa czy józefów?

sqbi to chyba za daleko jednak, ale jedź i daj znać.

Marzenia11

Post » Sob cze 22, 2019 19:19 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Na Celulozy na ogródki działkowe do stada miejscowej karmicielki dołączył nowy kot. Nie jest pewna, czy to Bobi, ale dotarła do niej ulotka i zgłosiła. Teren zamknięty, dostęp tylko w weekendy (oficjalnie, nieoficjalnie to każdy płot można przeskoczyć). Da znać jakby się pokazał, widziała lepsze foty, spróbuje się przyjrzeć.

To faktycznie dosyć daleko, ale już stamtąd dzwoniono.
Ksz.

sqbi90

Post » Sob cze 22, 2019 19:20 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

mziel52 pisze:Kota w terenie spotkac trudno. Najskuteczniejsze jest lokalizowanie miejsc karmienia i zostawianie tam ulotek. Warto tez, zgodnie z informacjami i przypuszczalnym przemieszczaniem sie kota ustawic swoj punkt z jedzeniem. Podczas poszukiwan w terenie obserwujcie trasy spotkanych kotow, skad i dokad ida. Kot na gigancie tez szuka takich miejsc, bo inne koty swiadcza, ze jest bezpieczne.

Marto, problem polega na tym, że na terenie gdzie może być Bobi niemal na każdej posesji stoją miski z jedzeniem, ponieważ mieszkańcy mają koty wychodzące. Z jedzeniem więc nie ma problemu. Moje doświadczenia i moje myślenie jest takie, że Bobi albo już znalazł sobie schronienie, z którego robi wypady, albo go jeszcze szuka. Nie wiem na ile Bobi zna okolicę "swojego" domu. Koty, które ją dobrze znają, mógą próbować wrócić.do domu, dlatego częściej zdarza się, że odnajdują się stosunkowo niedaleko od domu. Najczęściej kilkaset metrow.
Koty mają bardzo dobrą pamięć, mówi się, że w niektórych przypadkach nawet 7-letnią, długo pamiętają przykre doznania.
Bobi najprawdopodobniej czegoś się wystraszył, być może, a raczej na pewno nadal jest przerażony nową sytuacją i teraz się ukrywa. Zadaniem jest namierzenie jego kryjówki.
Trudne zadanie, ale wykonalne. Musi wychodzić w poszukiwaniu jedzenia. Karmicielki są tam tylko dwie. Stołówek znacznie więcej. Musi do którejś przychodzić.
Sugerowałam jeszcze nawiązanie kontaktów z miejscowymi menelami. Dać im do ręki ulotki że zdjęciem i z napisem, że za pomoc w znalezieniu nagroda...... X złotych.
Okoliczni mieszkańcy wiedzą o Bobim, cały teren jest obwieszony ogłoszeniami, więc tu ogłoszenia trzeba tylko uzupełniać.
W miarę upływu czasu bez Bobiego, trzeba wieszać ogłoszenia coraz dalej.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Sob cze 22, 2019 20:14 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

nie chciałam wracać do tych wspomnień....wiele lat temu, w czasach przedinternetowych, mój mąż alkoholik, jak od niego odeszłam, wywiózł moje dwie kotki gdzieś, tak po prostu z zemsty. To było właśnie w czerwcu , 21 lat temu.
Dalila, moja księżniczka, wówczas jakoś okolo 10.letnia, nigdy nie wychodząca, wróciła do domu po 6 tyg. Mąż przyznał się, gdzie kotki wywiózł - do lasu, kilkanaście km od domu. Dalila dała radę z bardzo zmiennymi warunkami pogodowymi - jak została wywieziona były upały, potem przyszły ekstremalne burze i gwałtowne ochlodzenie. Miała do przebycia dwie trasy szybkiego ruchu, wielkie blokowisko ....i trafiła. Pewnego dnia moja wówczas sześcioletnia wnuczka zauważyła Dalilę z okna z trzeciego piętra, chowającą się pod autami. Nikt jej nie wierzył, ale syn poszedł jednak sprawdzić . I to byla ona - wyprysła spod tego auta, wczepiła mu się w bluzę i płakala. Miała łapki pozdzierane do krwi, zapalenie oskrzeli, wychudzona, odwodniona - ale BYŁA.

I Bobi też będzie :ok: :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob cze 22, 2019 20:28 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

O rany izka, co za historia :cry:

A ta druga się odnalazła ?
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie cze 23, 2019 0:02 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Mamy trzecia lokalizację i czarno-bialego kota. Bobi podobny bardzo. Próba wejścia zakończona włączeniem alarmu. Ale sporo okoliczności wskazuje że to może być Bobi.

Marzenia11

Post » Nie cze 23, 2019 0:14 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Udało się sfocić?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie cze 23, 2019 1:13 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Nie.
Ksz.

sqbi90

Post » Nie cze 23, 2019 1:19 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

izka53 - czy druga wróciła?
Ksz.

sqbi90

Post » Nie cze 23, 2019 4:19 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Trzecia lokalizacja to teren jakiejś firmy na tyłach której stoją ciezarowka,jakies palety, smietniki,wory i wiele tego typu rzeczy. Ma kształt prostokąta. Krótszy bok nr 1 jest przy wiadukcie. Tu był widziany kot i stąd dzwonił facet. Kot był widziany oid wiaduktem. My siedzieliśmy na schodach prowadzących na wiadukt i obserwowaliśmy teren firmy bo jest on ogrodzony murem. I wtedy zauważyliśmy kota, biało czarnego. Drugi dłuższy bok graniczy z laskiem niewielkim. Na jego długości są dwie dziury,jedna przy ziemi i to na jej wysokości po raz pierwszy zobaczyliśmy kota, a druga w połowie muru i bliżej drugiego krotszego boku. Krótszy bok to oficjalne wejście do firmy, brama i drzwi wejściowe, niestety otwarte jak weszliśmy uruchomił się alarm. Nie ma szansy,aby przez te drzwi czy bramę przeszedł kot.
Kot sobie chodził po terenie,potem zniknął z oczu.
Obstawiamy,ze przez dziurę wychodzi szukać jedzenia o wraca na noc spać.
Trzeba obejrzeć drugi dłuższy bok, tez graniczy z wąskim pasem lasu,czynie ma tam dziur. I jutro postawić w miejscach wychodzenia jedzenie.
Potrzebujemy osób do pomocy,do siedzenia przy dziurach i na schodach,aby mieć ogląd całej sytuacji
Może ktoś jednak będzie mógł pomoc?
Na zachętę powiem,ze jest śmiesznie w tej całej trudnej sytuacji. :wink:

Marzenia11

[poprzednia][następna]