Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 10, 2019 5:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Myślę ciepło, żeby wszystko się pogoiło.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt maja 10, 2019 10:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ale miałam przygody.
Wczoraj późno wróciłam od mamy bo była koło 22,30 . Obejrzałam jeszcze film bo i tak musiałam czekać do 23,20 o o tej godzinie biorę antybiotyk i coś mnie tknęło żeby jeszcze sprawdzić grafik. Zastanawiałam się kogo postawią na stoisko w sobotę rano skoro ja i Agnieszka mamy wolne , Andżelika jest po południu a Anka nadal na L4. Patrzę i co widzę - w piątek jestem od 10 do 18 w grafiku. Więc nastąpiła szybka zmiana opatrunku bo robię to teraz dwa razy dziennie rano i wieczorem i o dziwo po tej maści rana wysycha a opatrunek nie przykleja się do niej. Zmieniłam opatrunek i poszłam spać a było już dobrze po 24.
Rano wstałam o 8,15 . Dałam dziewczynkom śniadanie ale obie stwierdziły , że to dla nich za wcześnie więc śniadania nawet nie tknęły. Zrobiłam sobie śniadanie , po śniadaniu zmieniłam opatrunek i zaczęłam się szykować do pracy. Wyszłam przed 10 tak żeby koło 10 być w sklepie. Wchodzę - najpierw poszłam na socjal sprawdzić czy jutro na pewno mam wolną sobotę ale okazało się , że tak tylko od poniedziałków nie mam środków tylko same popołudniówki więc poszłam do szatni się przebrać. Przyszła do mnie do szatni kierowniczka i pyta co robię bo powinnam być na popołudnie. Mówię jej , że o mały włos a naprawdę przyszłabym po południu ale sprawdziłam w grafiku , że mam na 10 . Na to kierowniczka do mnie , że do końca miesiąca zniesione są środki ponieważ Andżeliki nie będzie bo poszła na odwyk. Była wczoraj , przepraszała za swoje nieobecności i przyznała , że ma problem z alkoholem i dlatego zdecydowała się na leczenie na oddziale zamkniętym. Dobrze , że w końcu to do niej dotarło bo to młoda 20 kilkuletnia dziewczyna . Oczywiście mieli do mnie wczoraj zadzwonić by poinformować o zmianie ale niestety nie zadzwonili bo narozrabiali ( a był po południu Jarek nasz zastępca kierownika, drugi nowy zastępca kierownika dupa nie pracownik i dziewczyna szkoląca się na zastępcę w zamian za tą dupę wołową ) zepsuli drukarkę i monitoring. Rano okazało się , że żadna kamera na sklepie nie działa i nie można wydrukować żadnego dokumentu bo drukarka też nie działa. Nie wiem co oni robili ale nieźle rozrabiali. Nie dziwota więc , że już nie pamiętali by do mnie zadzwonić. Gdybym dojeżdżała i byłaby taka sytuacja to nieźle bym się wkurzyła a tak to wróciłam do domu .
W domu czekała mnie kolejna niespodzianka tym razem ze strony Zuzi. Zdążyłam się rozebrać z ciuchów roboczych gdy Zuzia zaczęła wymiotować w przedpokoju. Ponieważ nic nie jadła wcześniej była to tylko ślina. Po tym za chwilę poszła do kuwety i zrobiła siku .Ładnie zakopała i wyszła i w tym momencie zaczęło ją cisnąć . Ponieważ kuweta była już brudna bo były w niej siuśki więc kupa wylądowała w kuchni pod stołem. Kształtna choć miękka jak wyciśnięta z tubki pasta taka jaką Zuzia robi przez całe życie jednak nadal ją cisnęło i zaczął się rajd po pokoju i wyciskanie po kropce takiej rzadkiej. Z 20 minut biegałam za nią z mopem i zmywałam kleksy. Kiedy myślałam , że to już koniec bo Zuzia położyła się na półce na kanapie okazało się , że znów ją ciśnie i tam znów zrobiła kolejne kleksy brudząc mi koc . Trochę się zirytowałam bo podłoga podłogą i o ty nie krzyczę ale łóżko to już insza inszość więc głosik mi się trochę podniósł i lekko wystraszyłam Zuzię która pobiegła do kuchni i na parapecie dokończyła dzieła. Udało mi się sprać ale i tak jutro muszę wyprać koc.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt maja 10, 2019 11:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa porozmawiaj z wetem, bo wydaje mi się ,że Zuzia jednak powinna mieć zmienioną dietę. Jake jak zje czasami coś innego niż swoją karmę to ma problemy trawienne.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 10, 2019 11:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:Ewa porozmawiaj z wetem, bo wydaje mi się ,że Zuzia jednak powinna mieć zmienioną dietę. Jake jak zje czasami coś innego niż swoją karmę to ma problemy trawienne.

W czwartek jesteśmy umówione na badania, USG i zobaczymy wtedy jak wygląda wątróbka. Czy leki coś poprawiły czy nie trzeba już wprowadzić sterydu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt maja 10, 2019 14:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Z tą kupą niepokojące.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt maja 10, 2019 14:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:Ewa porozmawiaj z wetem, bo wydaje mi się ,że Zuzia jednak powinna mieć zmienioną dietę. Jake jak zje czasami coś innego niż swoją karmę to ma problemy trawienne.

W czwartek jesteśmy umówione na badania, USG i zobaczymy wtedy jak wygląda wątróbka. Czy leki coś poprawiły czy nie trzeba już wprowadzić sterydu.

podobno lepiej "dać kucharzowi niż lekarzowi"
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt maja 10, 2019 16:34 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:

Wydaje mi się że mir.ka ma rację. Może zamiast sterydu warto pokombinować z dietą. Zawsze to mniej inwazyjne dla organizmu.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt maja 10, 2019 18:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:
Ewa L. pisze:

Wydaje mi się że mir.ka ma rację. Może zamiast sterydu warto pokombinować z dietą. Zawsze to mniej inwazyjne dla organizmu.

Ok pod warunkiem ze masz kota ktory wszystko je a nie tylko ograniczony skromny asortyment.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt maja 10, 2019 18:06 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

No i *@&####@*$€£ w bombki strzelil choinki nie bedzie. :evil: :evil: :evil:
Mialam jutro wolne nawet wolny weekend i juz nie mam. Musze po poludniu przyjsc do pracy. W d.....e mam taka robote. Zla jestem jak cholera.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt maja 10, 2019 18:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Współczuje
Nic zaplanować nie można jak tak ciagle grafik zmieniają. :?
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt maja 10, 2019 19:25 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Łączę się w bólu. Ja też jutro w pracy :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt maja 10, 2019 20:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

:? Bardzo to smutne
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt maja 10, 2019 20:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Przykro mi :(

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pt maja 10, 2019 20:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Najgorzej jak się człowiek spodziewał wolnego a tu.....nici z tego...
Ja tez weekend w pracy

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

[poprzednia][następna]