A jak Ty spędzasz poranki Sabciu? Zuniaciekawska.
Miaups: Duża dużej juz jest przeniesiona z sali pooperacyjnej do sali zwyczajnej.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MalgWroclaw pisze:Bardzo dobrze, że masz porządniejsze kociałko. Duża tak mówi. Ja mam gorsze![]()
Pralcia
MalgWroclaw pisze:Niektóre pielęgniarki w ogóle nie powinny nimi być. I nie zależy to od wysokości pensji. Albo się jest człowiekiem, albo nie. Piszę to z doświadczenia, kiedyś pielęgniarka odkryła mnie, nagą, ma szpitalnym podwórku (obok kamienice i widok z ich okien), aż się pan ratownik medyczny wkurzył. To tylko jedna pielęgniarka, powiedziałby ktoś. Otóż nie. Po wielu miesiącach leżałam znów na tym samym oddziale, już bardziej przytomna i rozumiejąca, co się dzieje wokół. Obok leżała strasznie połamana dziewczyna po próbie samobójczej. Całe noce krzyczała. Pielęgniarki krzyczały na nią. Nie wiem, czy ona nie miała pomocy psychiatrycznej (na pewno była jej potrzebna), czy o co chodziło, ale w każdym razie te okropne kobiety nie umiały i za nic w świecie nie chciały jej pomóc.
Anna2016 pisze:Mama opowiedziała ze rano pacjentka pomogła jej pójść do toalety. Nie miała już siły usiąść na łóżko, ominęła die na kolana potem usiadła na podlodze
Siedziała tak z pol godziny potem pielęgniarki nie dały rady jej posadzić na łóżku to polozyly ja na brzuch który miała operowany.
Jest blada nie ma apetytu. Sprawia wrazzenie jakby nie chciała żyć.
Nie daje rady. Martwię się też o Zuzie.
Za 5 min wychodzę z domu nakarmić mamę w szpitalu bo będzie kolacja
jolabuk5 pisze:Okropne są te przeżycia z lekarzami i pielęgniarkami, człowiek chory wymaga szczególnej troski, a ma szansę raczej na stres, upokorzenie, pognębienie. Jasne, wszystko zależy od ludzi, ale jednak system służby zdrowia powinien jakoś wpływać na eliminowanie osób, które nigdy nie powinny pracować przy pacjentach. Tymczasem tego nie robi, w ogóle się tym nie interesuje.
Sabcia dziś nie miała apetytu od rana, troszkę jadła, ale nie tyle, co w poprzednie dni. Zobaczymy, może zechce obfitszą kolację.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], pibon i 30 gości