Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
maczkowa pisze:Ocieplam mięso, głównie ze względów smakowych, bo smak , zapach jest bardziej wyrazisty. W sumie nie wiem, czy ze wzgledów zdrowotnych jest to konieczne. Ale ja wkładam w słoiczek i bardzo ciepłą wodę na trochę od razu przed podaniem.
kociarkowaaaa pisze:....
koty jedzące jedzenie z lodówki potrafią zachorować na zapalenie gardła
może się to przerobić w przeziębienie np
bartes pisze:Ale jak odbierałem kota z obcięcia jajek, weterynarz mówił, żeby podawać karmę dla kotów sterylizowanych. Ponoć mają one obniżoną zawartość minerałów, które krystalizują w nerkach, głównie chyba fosforu.
kociarkowaaaa pisze:najczęstszy powód dla którego koty mają problem z pęcherzem, a potem z nerkami to przekarmianie, otyły kot ma większą szansę na zachorowanie.
kociarkowaaaa pisze:karmy dla kotów kastrowanych to chwyt marketingowy
Stomachari pisze:Patmol - ale mięso, które ja dostałam, to nie było mięso mało świeże, ze średnim kolorem itd. Ono było zepsute, śmierdzące.
Obecnie kupuję w innym markecie. Nie zawsze jest idealne, ale przynajmniej nie jest zepsute. A jeśli mi się uda, to w wybiorę się jeszcze do drugiego marketu, bo nigdzie nie mogę dostać serc indyczych, w tym kolejnym powinny być.
Po prostu unikam Tesco i Carrefour - tych dwóch, nie marketów jako takich.
bartes pisze:Ale jak odbierałem kota z obcięcia jajek, weterynarz mówił, żeby podawać karmę dla kotów sterylizowanych. Ponoć mają one obniżoną zawartość minerałów, które krystalizują w nerkach, głównie chyba fosforu. Sterylizowane rzekomo mają większą tendencję do chorób nerek.
Bestol pisze:Moje kotto też kastrowane i podobne rady od weta, jak Ty dostałam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Mojo97 i 210 gości