Bazarek ma na celu choć trochę dorzucić do skarpety, w której zbieram kasę na zabieg mojego działkowego podopiecznego, Miziaka.
Miziak ma ok.10 lat, przyszedł do mnie 3 lata temu – od zawsze zasmarkany i zapłakany. Początkowo wet zrzucał to na problemy alergiczne – Miziak miał też wylizane łyse placki na całym ciele (płytka eozynofilowa), a smarkanie było większe latem, jak wszystko kwitło. Tego lata jednak było kiepsko, w nosie i oku ropa, więc się zawzięłam i zaczęłam diagnostykę dokładniejszą. Na RTG głowy pojawił się dziwny, świecący punkt – nie wiadomo co to, więc miał zrobione badanie TK. Tomograf pokazał wiele zmian, które trzeba operować i to w miarę szybko, bo będą postępować.
Tak wyglądał jak przyszedł w 2016r i po 9 miesiącach (na dole starsze zdjecie, u góry nowsze)

O Miziaku piszę na wątku moich działkowych podopiecznych (pojawił się na str.72)
viewtopic.php?f=46&t=153334&start=1065#p11474501
Opis badania TK :
http://www.gagatki.com/koty/miz-tk.jpg
Miziaka czeka skomplikowany zabieg usunięcia korzenia zęba, oczyszczenie miejsca, gdzie jest wraz z zamknięciem przetoki, do tego usunięcie polipa.
Całość wyceniono wstępnie na 1500zł … Na diagnostykę poszło już ponad 700zł.
Miziak jest cudownym, wesołym, pogodnym kotem, zrobię wszystko żeby mógł normalnie funkcjonować.
No to do rzeczy
1. Dwie miski niekapki
Prawie nie używane – kupiłam dla persa, żeby nie pływał w misce, a i tak szybko znalazł sposób żeby utopić futro w wodzie. Świetna na wyjazdy – np. można w aucie postawić i rzeczywiście nic się nie wylewa przy gwałtownych ruchach; świetna dla psów, które piją całym sobą.
https://www.fruugo.pl/road-refresher/b-1356

1A - ROAD REFRESHER Non-spill Bowl - miska niekapka 1,4l

Cena wywoławcza 50zł
1B - ROAD REFRESHER Non-spill Bowl - miska niekapka 0,6l

Cena 35zł sprzedane
 Qlka
  Qlka2. Zabawka Hello Kitty

Cena wywoławcza 5zł
3. Skarbonka gliniana „Bliźnięta”

Cena wywoławcza 5zł
4. Lampa plazmowa – średnica 15cm

Cena wywoławcza – 20zł SPRZEDANA
5. Figurka alabastrowa

Cena wywoławcza 3zł
6. Sweterek dla kota/psa - nieużywany, kupiłam mojemu zmarzlakowi ale okazał się zbyt wielkim kotem (ma 8kg)
Nówka sztuka, tylko raz przymierzyłam kotu

Cena wywoławcza - 10zł
7. Obróżka nr 1

Cena wywoławcza - 2zł
8.Obróżka nr 2

Cena wywoławcza - 2zł
9. Miska-miarka RC, szklana (nówka w kartoniku)

Cena – 5zł sprzedane
 Qlka
  Qlka10. Unikalna miseczka firmy Gourmet w koszyczku wiklinowym (nówka w kartoniku)

Cena - 10zł sprzedane
 Chikita
 Chikita11. Centrum masażu CatIt - mało używane
https://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawk ... tit/140178
Cena - 15zł sprzedane
 Chikita
 Chikita12. Mata węchowa, 30cm, oczywiście nówka sztuka (robię na bieżąco, wedle życzenia)

Cena wywoławcza - 30zł
13. Puszka od Puriny, dość duża, pewnie ze 2 kg chrupów wejdzie. Nowa, nieużywana, choc trochę już na półce odstała

Cena wywoławcza - 20zł
14. Puchata norka dla nieśmiałego kota
 Nówka sztuka, nieużywana.
 Nówka sztuka, nieużywana.
Cena wywoławcza - 30zł
Do wylicytowanych kwot poproszę o doliczenie kosztów wysyłki.
Licytacje potrwają 5 dni od pierwszej oferty (dla każdego przedmiotu indywidualnie) do godziny 21.00 piątego dnia.

Dotychczas robiłam tylko na własne potrzeby (znaczy kotów) albo na prezenty ...
 Dotychczas robiłam tylko na własne potrzeby (znaczy kotów) albo na prezenty ... ? to jest nasycone jakimś zapachem, coś jest pomiędzy frędzlami?
? to jest nasycone jakimś zapachem, coś jest pomiędzy frędzlami?